Przy kiełbasie bez końca trza się trochę pobawić i włożyć jelito w jelito, nie trzeba sie mocno wpatrywać i widać łączenie farszu a wyżej łączenie osłonek.
Pocisneliście z wędzeniem święta będą ze smakołykami
Ładna sztuka :)Przede wszystkim zdrowa bez witamin z szerokiej grupy E
Też czasami robiłem na biało jak nie miałem wędzarni.
Zajadaliśmy się aż się uszy trzęsły.
Powiedz jak peklowałaś?
Tzn. peklosolą, czy mieszanką soli z peklosolą. Peklosól ładnie wybarwia mięso.
Ja na początku mieszałem sól z peklosolą, ale teraz już dają samą peklosól, już po prostu się przyzwyczailiśmy
Po pierwszym wyrobie szynkowar powędrował do piwnice,ale trochę poczytałam na FO,oraz gdzie indziej i wrócił do kuchni.
Dzisiejszy wyrób: wszystko z indyka (mielony udziec i kawałki piersi).