Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu-ależ bujna i barwna Twa wiosna ogródkowa!Widać dbałość o dobór odmian.A zapachy można sobie tylko wyobrazić.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:oj ;:oj Jest co podziwiać!! ;:63
Jadziu zachwyciły mnie tulipany.
U mnie jeszcze nie ma pąków na różach.
Miłego jutrzejszego dnia. ;:196 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Jadziu jestem pod wrażeniem postrzępionych tulipanów ;:oj , te fioletowe są obłędne.
U mnie pierwsze pąki na różach pojawiają się na ogół dopiero pod koniec maja,ale u mnie na działce ogólnie wszystko jest opóźnione, może przez wilgoć jaka ciągnie od lasu ( są tam bagna)
Epimedium podobne do Twojego kupiłam w zeszłym roku , też mnie zauroczyło; żeby urosło i kwitło jak Twoje muszę jeszcze chyba z dwa tygodnie poczekać.
Jest pięknie majowo i co rusz kwitnie coś nowego ;:215 , niech nam tylko słoneczko świeci ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BEATKO mnie z tych fioletowych szczególnie podoba się ten mazany był taki jedynak wśród Blue Heron .Moje Epimedium ma już jakieś 4-5 lat, więc już sporo się rozrosło .Dziennie spoglądam jak przybierają na wadze różane paki ,ale co najmniej 2 tygodnie trzeba będzie czekać na kwiaty jak nie dłużej .Dzisiaj było tak duszno ,że już myślałam ,że lunie ukop z nieba, a tu dalej nic .Dobrze ,ze podlałam
TOSIA masz rację jest co podziwiać .To samo miałaś w ubiegłym roku u mnie już kwitły, a twoje stały w miejscu.Potem zaś jak ruszyły to były ładniejsze niż u mnie .Mam nadzieję ,ze jutro nie lunie deszcz
EWCIU dzisiaj ścinałam łodygi hiacyntom i byłam zaskoczona jak cudnie pachnie narcyz Dick Wilden upojnie. Jesienią jak spotkam to dokupię sporo tych cebul
MARYSIU no to dobrze ,bo nawet się zdziwiłam ,że nie znasz tego rozwichrzonego kwiatka :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Śliczny ten drugi rododendron ;:215 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ognista 'Banja Luca' jest piękna ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oglądam tulipany i tylko ochy i achy wydobywają się z mojej paszczy ;:oj
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu cudne masz tulipany ;:108 Triumph Gavota niespotykany ;:63
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No nie......Maigold chyba ucieknie na 1 piętro, straszny z niego gigant. ;:oj
Żeby powąchać kwiatki to chyba na drabinę będziesz musiała wyleżć.
Nie próbowałaś jej zakulkować ?
Cudne masz tulipanki. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Jadziu hej :wit podziwiam twoją pamięć co do nazw tulipanów ;:63 wszystkie takie cudne, że nie wiem którego chwalić w pierwszej kolejności...jednym słowem bajecznie kochana, bajecznie ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU gdzieżbym je wszystkie spamiętała te nazwy już nazwy róż muszę zapamiętać,roślin które mam posadzone , a głowa mała :;230 .Po prostu mam wpisane na plakietkach i przy okazji fotki robię też fotkę plakietki potem podpisuję .Niestety nie wszystkie tulipany mają nazwy
GRAŻYNKO niestety na kulkowanie nie mam tam miejsca ,bo z jednej strony rośnie Pilgrim który też sie mocno rozkokocił :;230 a z drugiej Nuits de Yuang. Niektóre pędy są rozpięte na siatce inne wychodzą poza nią ,ale jak zakwitnie będzie Show ;:167 Dzisiaj zauważyłam dosyć sporego pąka na Marjorie Marshall :heja i chyba ten pąk rozpocznie sezon różany .Nie ma źle na nizinach też będą jego kwiaty :wink:
ANIU Triumph Gavota to jesienny zakup i ciekawe czy w przyszłym sezonie też zakwitnie .Mnie również bardzo podoba się ten tulipan Jest taki inny niz wszystkie i kolory są fajnie dopasowane
IWONKO przecież też masz piękne tulipany .Dzisiaj już większość płatków poszła na śmieci,to samo z hiacyntami
MARYŚ czy Banja Luca jest ognista raczej czerwień z żółcią ale ładnie wygląda w realu .Szkoda ,ze nie udało mi sie załapać na jutrzejsze spotkanie ;:174 ale jeszcze przyjdzie czas ;:196
WISIU niestety nie znam jego nazwy chociaż kiedyś kupiłam go z kartką ,ale gdzieś przepadła .Kwitł mi do samej zimy i myślałam ,ze w sezonie nie zakwitnie a on zrobił mi taką miłą niespodziankę i zakwitł jako nr1

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Jadziu, co to jest na ostatnim zdjęciu( czy to wiśnia japońska)? Widzę , że akcesoria do podlewania w pełnej gotowości , u nas też sucho.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WISIU na ostatniej fotce to kwiat bergenii prawdopodobnie, bo liści jeszcze nie widziałam tylko kwiat.Bardzo mało w tym roku będzie agrestu za to porzeczek zatrzęsienie w porównaniu z ubiegłym rokiem czy 2 lata temu
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jadzieńko ...walczę ze ślimakami - jest ich co prawda dużo - chociaż małe - to obżeraja mi ...floksy kanadyjskie i kwiatki u floksów płożących . O irysach , liliowcach nie wspomnę , a języczka Britt Marie Crawford ma liście całe podziurawione ;:145 . Chyba zawału dostanę ...w tamtym roku na wiosnę nie było , dopiero latem ..a tu już się zaczęło - kupiłam pieprz i sypnę im po ...oczach ...Granulki niebieskie mi tam nie wejdą , bo jest bardzo gęsto od roślin ...chyba na obrzeża sypać .

Masz totalny busz - jakby latem powiało ...kolorowo , zielono - cudnie jednym słowem ;:196 . Tulipany super zdobią o tej porze każdą rabatę - ech ... też miałam odmianę Gawota i .. - to już wiesz - zeżarły ją nornice - jak i inne , w wielu odmianach ...

Nawet agrest Ci się zmieścił ..moje porzeczki białe są obsypane kwieciem bardzo gęsto ... ciekawe , czy coś z nich będzie ? Czerwone i czarne Syn skosił kosą spalinową :cry:

Pozdrawiam serdecznie :wit ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAGÓDKO buszu jeszcze nie ma on dopiero sie pojawi :;230 jak wszystko wyjdzie na powierzchnię .No cóż pazerna jestem :wink: i chciałabym mieć każdą roślinkę .Agresty i porzeczki mam sztamówki, bo takie krzaczki zajmują sporo miejsca .Nie wyobrażam sobie nie mieć tych smakowitości u siebie to samo truskawki .Czytałam u dziewczyn ,że siarczan magnezu jest dobry na ślimaki a przy okazji nawozi .Muszę to wypróbować ,bo i u mnie jest ich zatrzęsienie .Już pożarły mi jedna lilię :evil: a wielkie liście języczek również w dziurach .Chyba jeszcze przesadzę tę języczkę niech tylko spadnie deszcz .a tu taki artykuł
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”