Galeria.Identyfikacja.Dalie Stanisława cz.6
Re: Galeria.Dalie Stanisława cz.6
Basiu dzięki Croydon Yumbo by pasowała - jest wysoka i kwiaty ma wielkie. Teraz kolor bardziej w stronę rudego jej skręca, a wcześniej faktycznie była łososiowo-różowa
Tę miałam z zeszłego roku niezidentyfikowaną - wydaje mi sie, ze to Lydia Suckow.
Penhill Autumn Shade
Lady Darline
Colorado Classic
Tę miałam z zeszłego roku niezidentyfikowaną - wydaje mi sie, ze to Lydia Suckow.
Penhill Autumn Shade
Lady Darline
Colorado Classic
-
- 50p
- Od: 22 lut 2018, o 18:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy ktoś może mi polecić z kolekcji p. Stanisława jakąś nie wykona (około 1m) z możliwie dużymi kwiatami?Czy
- man211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
Dobroczynek- Ciężko się domyślić o co dokładnie chodzi ?
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trochę dziwnie zdanie brzmi ale myślę, że chodzi Ci o stosunkowo niewysokie krzaki o dużych kwiatach. Z tego co mi do głowy przychodzi to: Avignon, Cambridge, Hapet blue eyes, Yara Falls.Dobroczynek pisze:Czy ktoś może mi polecić z kolekcji p. Stanisława jakąś nie wykona (około 1m) z możliwie dużymi kwiatami?Czy
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
A ja zakończyłam dzisiaj wykopki...prawie. Zostały mi jeszcze do wykopania sadzonki otrzymane od Stanisława - a tu zima bieży podobno
Karpy w tym sezonie nie wyglądają rewelacyjnie, a przyrosty są znikome. Kopałam w całkiem suchym podłożu. Trudniej szło kopanie, ale za to mniej czyszczenia. Od jutra, ze względu na zapowiadaną pogodę, robię sobie przerwę. Ja trochę odpocznę, a karpy obeschną, trochę się odleżą. Potem dopiero będę czyścić i pakować na przechowanie.
Ostatnia w tym roku daliowa sesja zdjęciowa:
Apelsini Sniega
Aitara Majesty
Cynthia Huston
Galaktika
Sir Alf Ramsey
Hapet Genesis
Pink Surprise
Fernclief Illusion
Inca Vanquard
Hollyhill Lemon Ice
Wanda's Capella
Mingus Alex
Jutro ciąg dalszy sesji ...
Karpy w tym sezonie nie wyglądają rewelacyjnie, a przyrosty są znikome. Kopałam w całkiem suchym podłożu. Trudniej szło kopanie, ale za to mniej czyszczenia. Od jutra, ze względu na zapowiadaną pogodę, robię sobie przerwę. Ja trochę odpocznę, a karpy obeschną, trochę się odleżą. Potem dopiero będę czyścić i pakować na przechowanie.
Ostatnia w tym roku daliowa sesja zdjęciowa:
Apelsini Sniega
Aitara Majesty
Cynthia Huston
Galaktika
Sir Alf Ramsey
Hapet Genesis
Pink Surprise
Fernclief Illusion
Inca Vanquard
Hollyhill Lemon Ice
Wanda's Capella
Mingus Alex
Jutro ciąg dalszy sesji ...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
U mnie dalie siedzą jeszcze w ziemi .
Jestem zdania im dłużej w ziemi tym lepiej dla nich .
Przeglądałem dziś prognozę pogody długoterminową na 25 dni i przymrozków nie widać nawet w nocy .
Chociaż dziś w nocy ma temperatura spaść do 1 stopnia na plusie .Może spadnie poniżej 0 i jutro będę kopał .
Jeżeli nie to możliwe że dalie będę sprzątał dopiero w grudniu
Basiu Twoja sesja daliowa wypada imponująco jak na dzień 23 październik .
U mnie z daleka wygląda kolorowa , z bliska nie ma co podziwiać
Jestem zdania im dłużej w ziemi tym lepiej dla nich .
Przeglądałem dziś prognozę pogody długoterminową na 25 dni i przymrozków nie widać nawet w nocy .
Chociaż dziś w nocy ma temperatura spaść do 1 stopnia na plusie .Może spadnie poniżej 0 i jutro będę kopał .
Jeżeli nie to możliwe że dalie będę sprzątał dopiero w grudniu
Basiu Twoja sesja daliowa wypada imponująco jak na dzień 23 październik .
U mnie z daleka wygląda kolorowa , z bliska nie ma co podziwiać
Pozdrawiam Grzegorz
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Moi Drodzy,jak to się dzieje,że w najcieplejszym regionie Naszego Kraju - dalie całkowicie zostały
w niedzielę/noc/ zmrożone ? Przykry widok,a dzisiejsza pogoda nie pozwoliła na planowane wykopki.
Ten rok, był u mnie nieudany, jeżeli chodzi o dalie. Przez cały sezon biegałam z konewką, żeby utrzymać je przy życiu.
Napawałam się widokiem prezentowanych na Forum i to mi poprawiało nastrój. Pozdrawiam
w niedzielę/noc/ zmrożone ? Przykry widok,a dzisiejsza pogoda nie pozwoliła na planowane wykopki.
Ten rok, był u mnie nieudany, jeżeli chodzi o dalie. Przez cały sezon biegałam z konewką, żeby utrzymać je przy życiu.
Napawałam się widokiem prezentowanych na Forum i to mi poprawiało nastrój. Pozdrawiam
Lodziu,
u mnie też wczoraj było ciut poniżej zera raniutkim rankiem, kiedy przyszłam na działkę wydawało mi się, że jeszcze nie przemarzły, ale przy dotknięciu płatki już się obsypywały. Już tylko kilka rosnących w najbardziej zacisznym zakątku obcięłam do ostatniego w tym roku daliowego bukietu. Nie tylko u Ciebie sezon był słaby - wylałam masę wody (oraz pieniędzy), żeby dalie jakoś przetrwały i zakwitły. Niektóre karpy mają jedną nieco większa bulwkę, a pozostały przyrost to niteczki. O sadzonkach nawet nie wspominam - wykopałam tegoroczną sadzonkę odm. Tartan - jena bulwka wielkości paznokcia u małego palca... Co zrobić, żeby takie coś przetrwało przez zimę i do tego urosło w przyszłym roku? Wsadzić do doniczki, czy dać do lodówki czy jeszcze jakoś inaczej spróbować zachować odmianę? Macie w tym względzie jakieś doświadczenie i coś podpowiecie?
Grzesiu,
zajrzałam dziś na portal pogodowy Twoja pogoda i sprawdziłam pogodę na najbliższe dwa tygodnie - po kilku jesiennych dniach zapowiada się powrót ciepłej jesieni - nawet do 18 stopni! - więc dalie mogą sobie jeszcze rosnąć... Chyba, że znów zmieni się prognoza Jeśli jednak będzie tak, jak zapowiadają dziś, to myślę, że Twoje dalie jeszcze trochę pokwitną.
u mnie też wczoraj było ciut poniżej zera raniutkim rankiem, kiedy przyszłam na działkę wydawało mi się, że jeszcze nie przemarzły, ale przy dotknięciu płatki już się obsypywały. Już tylko kilka rosnących w najbardziej zacisznym zakątku obcięłam do ostatniego w tym roku daliowego bukietu. Nie tylko u Ciebie sezon był słaby - wylałam masę wody (oraz pieniędzy), żeby dalie jakoś przetrwały i zakwitły. Niektóre karpy mają jedną nieco większa bulwkę, a pozostały przyrost to niteczki. O sadzonkach nawet nie wspominam - wykopałam tegoroczną sadzonkę odm. Tartan - jena bulwka wielkości paznokcia u małego palca... Co zrobić, żeby takie coś przetrwało przez zimę i do tego urosło w przyszłym roku? Wsadzić do doniczki, czy dać do lodówki czy jeszcze jakoś inaczej spróbować zachować odmianę? Macie w tym względzie jakieś doświadczenie i coś podpowiecie?
Grzesiu,
zajrzałam dziś na portal pogodowy Twoja pogoda i sprawdziłam pogodę na najbliższe dwa tygodnie - po kilku jesiennych dniach zapowiada się powrót ciepłej jesieni - nawet do 18 stopni! - więc dalie mogą sobie jeszcze rosnąć... Chyba, że znów zmieni się prognoza Jeśli jednak będzie tak, jak zapowiadają dziś, to myślę, że Twoje dalie jeszcze trochę pokwitną.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie kochani . Ja jeszcze nic nie wykopałem bo dopiero zaczęły kwitnąc tak jak należy. Lipiec sierpień tragedia ledwie co wszystko zipało pomimo że starałem się podlewać. Słońce wypalało wszystko. Teraz kiedy chłodno i krótsze dni odżyły ale na pewno po Wszystkich Świętych pójdą pod nóż.
Jaszcze kilka ostatnich w tym sezonie zdjęć...
Emory Paul
Snowbound
Hello There!
Skipley Grande
Coriallo Furioso
Vera's Elma
Marlene Joy?
Hapet Fancy
Yozora
Hapet Belladonna
Wyn's Zodiac
Nutley Sunrise
Dutch Carneval
Penhill Watermelon
Kenora Frill's
Zahradnik Dragon
Splendeur Noire
Spartacus
Bull's Pride
Mabel Ann
The End.
Udanych wykopków! I nie dajcie się jesiennym przeziębieniom - mnie właśnie dopadło
Emory Paul
Snowbound
Hello There!
Skipley Grande
Coriallo Furioso
Vera's Elma
Marlene Joy?
Hapet Fancy
Yozora
Hapet Belladonna
Wyn's Zodiac
Nutley Sunrise
Dutch Carneval
Penhill Watermelon
Kenora Frill's
Zahradnik Dragon
Splendeur Noire
Spartacus
Bull's Pride
Mabel Ann
The End.
Udanych wykopków! I nie dajcie się jesiennym przeziębieniom - mnie właśnie dopadło
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- anka93
- Od: 5 paź 2008, o 17:40
Piękne,u mnie zostały jeszcze dwie do wykopania.Miałam nadzieję,że rozwina kwiaty,ale chyba nic z tego.
Basiu,zdrówka.
Ja grypę przeszłam we wrzesniu.
Basiu,zdrówka.
Ja grypę przeszłam we wrzesniu.