Zakątki na Dębowym 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 3

Post »

Aniu pracowita i pomysłowa z ciebie kobitka ;:138 ;:138

Piękne bombki, obraz i wystrój ogrodowy ;:138 ;:138

Jestem ciekawa skrzata na tarasie, czekam na efekt końcowy, pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Święta się zbliżają to u Ani trzeba nacieszyć oczęta ślicznymi i pomysłowymi dekoracjami, bańkami. ;:167
Brawa także dla ciemierników. Niech Cię długo cieszą pięknymi kwiatami.
Pozdrawiam. ;:3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No proszę u Ciebie już święta.
Serwetki na bombki kupowałaś w internecie?Bardzo ładne.
Obraz z jeżówkami też piękny.Masz talent. ;:215 ;:180
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

:wit :wit Aneczko jest śnieg na dębowym :wink:
Kiedy będzię to nasze cudowne lato poprzedzone wiosną .
Dużo zdrówka i pozdrowienia dla Sławeczka :D od nas ;:108 :)
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit widzę, że u Ciebie przygotowania świąteczne idą pełną parą. Skrzaty ogrodowe bardzo pomysłowe ;:138 Bombki decoupage świetnie się prezentują i świerk w ogrodzie już świątecznie przystrojony ;:215 a pewnie coś tam jeszcze w międzyczasie szykujesz aby nam pokazać :D
Twoje ciemierniki już tak okazale kwitną, u mnie dopiero małe pączki. Zwykle te białe zakwitają mi na początku lutego.
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Nawet choinka już udekorowana! ;:333
Pięknie i pracowicie przygotowujesz się do świąt, Aniu. ;:138 ;:138
Mnie się nawet myśleć o świętach nie chce. :( Nikt nie przyjedzie ani nie przyjdzie, ;:14 my też nigdzie się nie wybieramy, a co tu przygotowywać dla dwojga dziadków.... ;:131 Smutne to będą święta, ale może już ostatnie takie i jakoś trzeba je przetrwać. ;:108
Zdrówka i ciepełka. ;:167 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

kania-Kasiu Ja już tam mieszkam cały czas. A już będą moje 2 święta Bożego Narodzenia .
Ja już w mieście jak mus to jestem i zostaję na noc. Ale w 90kilku procentach już tutaj mieszkam na okrągło.
Inaczej tutaj oddycham :) ;:167
Dlatego chce w tym tygodniu jeszcze dekoracje , bombki i dokończyć obrazy.
Fajnie, ze i ty będziesz trochę na wsi. Tam jest zupełnie inny klimat :)
korzo_m-Dorotko Mikołaj był bardzo skromny. Gwiazdka u mnie jest wieszałby wszyscy się zjeżdżają i w końcu rodzina cała razem ;:173
Ja już wianki zrobiłam. Ale jeszcze trochę innych dekoracyjnych prac przede mną. I ty zdążysz . Mamy sporo czasu .Jeszcze. ;:108
Locutus-LOKI No brawo, brawo.! Choinkę masz już .Och i nastrój świąteczny .Uwielbiam. Wiem, wiem , ubranie choinki zajmuje dużo czasu.
Ja jak na razie mam tylko choinkę w ogrodzie ubraną
U mnie te ciemiernik biały zawsze tak fajnie kwitnie od listopada do kwietnia. Nawet nie wiedziałam, ze ma nazwę czarny.
Chyba w negatywie.;:129 te ciemierniki zwłaszcza te białe alei inne są cudne. Może na wiosenne kupie sobie taki ciemny.
Dziękuje bardzo. Cieszę się ,ze moje prace artystyczne ci się podobają. :uszy
pozdrawiam serdecznie.
Maska-Marysiu Nie ważne ,ze rzadko .Ważne, ze czasami zaglądasz do mnie. To mnie cieszy. Ja ostatnio jestem bardzo zajęta.
Bo i różne dekoracje robię i bombki. I obrazy. I w tym tygodniu chce to zrobić , pokończyć i sprzątnąć i temat zamknąć do. Po Nowym Roku.
Czasami i odpocząć i od ogrodu i od forum trzeba. A ty jeszcze remonty miaąłś.to zawsze jest uciążliwe. Ale potem zawsze pięknie :)
Debolistna już pogubiła liście. Trawy w większości suche. Ale i tak fajnie wyglądają. Kilka tylko zielonych. A czy o murawie myślisz ??
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie i zdrówka ci życzę ;:196
Florian Silesia Ciemiernik biały i dla mnie jest przepiękny. Cudny. Zaczyna kwitnie jak w ogrodzie już prawie nic nie kwitnie.
I masz rację kwitnie jakby wbrew naturze. To dobrze, ze i ty je masz. To takie pocieszenie w zimie.
Krychna-Kryniu ; Beaby-Beatko Dziękuję, dziękuję. ;:196 Chcę jeszcze podziałać w tym tygodniu z dekoracjami.
A potem wszystko już sprzątnąć i zająć się przygotowaniami przedświątecznymi.
Skrzata na tarasie jeszcze nie wykończyłam. Jak go zrobię, to na pewno pokaże.
Ciemierniki bardzo cieszą. Zwłaszcza ten biały twardziel. Kwitnie sobie. Jak jest większy mrozi, to się kuli, kładzie i zamyka kwiaty.
A jak lżejsza pogoda rozkwita tak cały czas do kwietnia. ;:215
Pozdrawiam cieplutko. U nie jakoś zimno-2 niby. Ale wieje mocno i czuje się jakby było więcej na minusie.
Obrazek

danuta z- Danusiu No hej, jeszcze nie. Do świat jeszcze trochę czasu i sporo różnych prac.
Tak serwetki kupowałam w Internecie.
Dzisiaj kolejne ukończyłam . Cieszę się, ze obraz z jeżówki się spodobał. mi jeszcze nie do końca. Muszę coś jeszcze w nim zmienić.
Bobka-Bogusiu Deko śniegu około południa , lekko przyprószyło. Ale nie bardzo nawet jest widoczny. A w Chełmie ??
Oj do wiosny jeszcze trochę. Na razie przygotowania do świat, Potem czas zimowy, odpoczynku i pewnie pierwsze wysiewy w lutym do doniczek.
Dziękujemy pozdrowienia. I my Was cieplutko pozdrawiamy ;:196
jarha-Halinko Jeszcze mam sporo do zrobienia do świat. W tygodniu zaplanowałam sobie wykończyć dekoracje.
W ogrodzie świerk ubrany. Jeszcze muszę zrobić dekoracje na tarasie. W domu .a i porządki trzeba dokończyć .A potem pomyśleć nad choinką w domu .I nad daniami.
Troszkę mroziku jest ( -2 ) to ciemierniki położyły się lekko i skuliły w kwitnieniu. Ale kwikną, zżyją cudeńka. Mój zawsze rozkwita pod koniec listopada i tak sobie kwitnie do kwietnia. ;:108 ;:108
plocczanka-Lucynko Na razie świerk- choineczka ubrana w ogrodzie. W domciu jeszcze nie.
Jeszcze wszystko robię, dekoracje, maluję, porządki ,itp..
Oj przykro mi ,że tylko we dwoje z mężem będziecie świętować. Ale trzeba cieszyć się i tym co mamy.
To w ogóle inny, dziwny rok. My teściową zabierzemy, córcia i jeden syn przyjedzie. To będzie razem weselej. Drugi syn nie przyleci z Anglii teraz.
Dziękuje i ja pozdrawiam cieplutko.. ;:196

Takie rzeczy dzisiaj ukończyłam.
Obrazek
Bombki
Obrazek
Obrazek
stroik dla teściowej
Obrazek
wianek z samych szyszek. Każdą przyklejałam pojedynczo. Mozolna praca ) Jeszcze nie wiem, gdzie go zawieszę
Obrazek

Ha, ha i udekorowałam mój wianek na stolik .Podkład kupiłam. Taki był. Początkowo miał taki zostać tylko świece.
Ale jak patrzyłam na taki ascetyczny wygląd to zmieniłam go.
Obrazek
I taki jest
Obrazek

Taki też obraz wczoraj ukończyłam . :wink:
Ten z tyłu jeszcze nie ukończony . Jeszcze oprócz niego mam jeszcze 1 do wykończenia. Czyli 2.
Obrazek
No, a teraz idę do was ponaglać ;:108 .
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

A co chcesz zmienić na obrazie z jeżówkami ?może trochę rozjaśnić????
Świetny wianek ekologiczny z szyszek.Będziesz go jeszcze kropić sprajem na srebrno lub złoto czy tak zostanie??
Ten kupny wianek świetnie udekorowałaś.Dodałaś mu koloru.Teraz wygląda świetnie.Przedtem był smutny.Anioł w zadumie nad domem,dobrze myślę.?
Fajnie ,że tu mieszkasz,a czym ogrzewacie domek??
Miłego,spokojnego dnia. :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Obraz z aniołem jest przepiękny!!!!!!! Wszystko w nim mi się podoba i kolory i temat i nastrój. Czyje domostwo uszczęśliwi to cudo?
Super mssz, ze możesz zamieszkać na stałe w takim miejscu. Mnie dużo łączy jeszcze z miastem i w tej chwili nie zdecydowałabym się na zmianę miejsca zamieszkania na stałe ani w mieście ani na wsi. Serce należy do wsi a rozum mówi miasto.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Aniu
Piękna ta choinka ustrojona.
Wianki i bombki śliczne.
Obraz z tym aniołem bombastyczny.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu zmobilizowałaś mnie swoimi pięknym świątecznymi dekoracjami, że zaraz wyruszę do ogrodu naciąć gałązek i będę coś tworzyła.
Choinkę ślicznie ozdobiłaś ;:138
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ja już zazwyczaj gdzieś tak od września przytupuję do ubierania choinki i cieszę się jak dziecko jak już ubiorę? Zresztą jak widzę na Twoich zdjęciach, u Ciebie też już świątecznie mocno. Co do ciemiernika białego, po łacinie zwanego czarnym, a przez Francuzów różą bożonarodzeniową ? u mnie, jak go jeszcze miałem, trzymał się francuskiej nazwy i zakwitał jakoś tak w okolicach 25. grudnia. Dobrze, że została mi cała reszta?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Danusiu z Lewy dolny ród w jeżówkach mi się nie podoba. Właśnie myślałam coś w nich jeszcze rozjaśnić.
Dziękuję bardzo za miłe słowa. Szyszkowy wianek fajny, tylko sporo czasu zajmuje I chyba ze 4 kleje ( na gorąco ) mi poszły :)
Taki białąwy zostanie . Cieszy mnie to i bardzo, ze moje prace się podobają . ;:108
Anioł ma w opiece domy pobliskie. :)
a w domku mamy kominek i grzanie liwi. podłogowe. Ale w większości palimy w kominku .
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie ;:196
kania-Kasiu Bardzo dziękuję za te wszystkie pozytywne słowa. I za taką szerszą opinię . Cieszy mnie to bardzo. Ja staram się i wciąż próbuję i uczę się . Sama. :) Nie wiem czyje miejsce uszczęśliwi. Chcę go sprzedać. Ale jeszcze kupca nie ma. :(
Ja byłam mieszczuchem od urodzenia. Kiedyś nie wyobrażałam sobie, ze mogę zamieszkać na wsi.
W mieści tylko trochę rzeczy mnie łączy. A sercem wrosłam tutaj na Dębowym. ;:167 Tutaj powoli przyzwyczajałam się i pokochałam przestrzeń, ciszę, wieś, łąki, zwierzęta, szumiący las. Tutaj jest inne powietrze. Inny świat, inne zżycie.. I moje rośliny. ;:167
ewita44- Ewuniu Choinka w ogrodzie ubrana. Jeszcze chciałam te szyszki podmalować i kokardki dać do szyszek.
Dziękuję. Dziękuję bardzo za te wszystkie pochlebne słowa. ;:196
korzo_m-Dorotko O cieszę się, ze zmobilizowałam cię do robienia dekoracji. Jutro zajrzę do ciebie i zobaczę co zrobiłaś .
Jeszcze kokardki chę na szyszkach dogadać na tej choince na dworze .Ale ciągle mi brak czasu. :roll:
Locutus-LOKI Chyba wszyscy czekamy na te Święta Bożego Narodzenia. Piękne święta. Ja jeszcze choinki w domku nie mam. W sobotę przyszłą lub niedzielę myślę, ze będę ubierała. Ja też cieszę się jak już mam ubraną choinkę. To wiele wspomnień żyje. I rodzina jest razem . ;:167
O popatrz, ciekawych rzeczy się dowiaduję o tym ciemierniku białym ;:167Hmmm, róża bożonarodzeniowa. Pięknie go nazywają ;:173
Pozdrawiam cieplutko .

Na tarasie ,,,bukietów dano już nie ma.. Ale coś jest ;:173
Obrazek
I w domku
Obrazek
I na dworze...U mnie dziś zawitała zima. A czy u was też jest biało ?
Ale jak długo się utrzyma śnieg ..zobaczymy . Fajnie byłoby mieć takie białe święta ;:173

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dobranoc. Jutro do was zajrzę. ;:205
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”