Elila- Mój ogródek-początek.
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Elila- Mój ogródek-początek.
Klarysko bardzo podoba mi się Twoje spojrzenie na mój klematis i poziomki. Moje obydwa klematisy to zwyczajne fioletowe, chyba pierwsze jakie pojawiły się na naszym rynku, roślina mateczna ma pewnie z 15 lat Dzięki za odwiedziny...
Lucynko, amatorów na takie dobroci u mnie nie brakuje....
Megi Widzę, że z tymi poziomkami pod klematisem to nie był tak całkiem głupi pomysł skoro Tobie się podoba.
Lucynko, amatorów na takie dobroci u mnie nie brakuje....
Megi Widzę, że z tymi poziomkami pod klematisem to nie był tak całkiem głupi pomysł skoro Tobie się podoba.
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Cieszę się,że potraktowałaś z moje uwagi. Takie było moje założenie. Ogródek cudny. Marzę o migdałku, może w miejscu wierzby, która padła? Pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
U mnie też pojawił się pierwszy, jedyny jak na razie, kwiatek na poziomce, a mam 7 krzaczków...
Z kolei u mnie, oprócz mnie, amatorem poziomek jest córa, ona zjada nawet na wpół zielone owoce i mówi, że dobre, a dla mnie są kwaśne...
Z kolei u mnie, oprócz mnie, amatorem poziomek jest córa, ona zjada nawet na wpół zielone owoce i mówi, że dobre, a dla mnie są kwaśne...
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
...jak ślicznie i jeszcze będą poziomeczki
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Poziomki jako rośliny zadarniające nogi clematisa na pewno się sprawdzą, gęste liście całe lato i do tego ładne, z białymi kwiatuszkami.
Ale czy dla kilku owoców poziomek rezygnować z dokarmiania clematisa i zubożyć jego kwitnienie? Może jakiś naturalny nawóz, który nie struje poziomek, a clematisa wzmocni?
Ale czy dla kilku owoców poziomek rezygnować z dokarmiania clematisa i zubożyć jego kwitnienie? Może jakiś naturalny nawóz, który nie struje poziomek, a clematisa wzmocni?
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
...Ja tam sie nie znam co z tym przenawożeniem ale u mnie pod powojnikami rosną takie truskawki ozdobne i trzmieliny ,barwinki,suchodrzew chinski i jeszcze kilka innych ,sypie równo jak leci azofoską albo kurzakiem co akurat mam pod ręką i kwitna a owocami sie objadamy
Piekny migdałek !!Tez chcę!!
marzenia się spełniają! Dana
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Witam Moje clematisy mają pod nogami lawendę. Założenie było dobre, ale życie sobie. Lawenda malutka i wymarza, a powojniki mają gołe stopy. Muszę coś wymyślić. Chociaż nie zauważyłam, żeby im to przeszkadzało. W tym roku idą jak burza. Ale mam takie zwykłe Warszawska Nike, jakiś biały botaniczny? z malutkimi pachnącymi kwiatkami i żółty. Nowo zakupiony niebieski nn jeszcze w domu w donicy. Nawożę je uniwersalnym do kwitnących lub naturalnym krowiakiem lub końskim. Czy kurzy nie ma za dużo azotu i roślina idzie w liście a nie w kwiaty?
Chyba się skusze na tego migdałka...
Justyna
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko
ja też mam poziomki z kwiatami posadzone i nie wiem nawet jak smakują bo moje dwa bąble ciągle je objadają, ale dzięki nim widzą zmiany zachodzące w przyrodzie a poziomeczki owocują na okrągło
Spanielek uroczy a jak go wołacie? chyba robi nieco szkód w końcu to myśliwski piesek potrzebuje twardej ręki
masz śliczną magnolie i tak wcześnie kwitnie u ciebie musisz mieć rękę do kwiatów
połączenie uczty dla oka(clematisy) z ucztą dla podniebienia(poziomki) to niesamowity pomysł ciekawa jestem jak się sprawdzi
ja też mam poziomki z kwiatami posadzone i nie wiem nawet jak smakują bo moje dwa bąble ciągle je objadają, ale dzięki nim widzą zmiany zachodzące w przyrodzie a poziomeczki owocują na okrągło
Spanielek uroczy a jak go wołacie? chyba robi nieco szkód w końcu to myśliwski piesek potrzebuje twardej ręki
masz śliczną magnolie i tak wcześnie kwitnie u ciebie musisz mieć rękę do kwiatów
połączenie uczty dla oka(clematisy) z ucztą dla podniebienia(poziomki) to niesamowity pomysł ciekawa jestem jak się sprawdzi
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- elila
- 1000p
- Kontakt:
Bardzo polecam migdałka, Jest bardzo dekoracyjny nawet po opadnięciu kwiatów. Pożartować zawsze można, nie?klarysa pisze:Cieszę się,że potraktowałaś z moje uwagi. Takie było moje założenie. Ogródek cudny. Marzę o migdałku, może w miejscu wierzby, która padła? Pozdrawiam
Ciesz się, że córcia lubi owoce, znam takie dzieci, które truskawki do ust nie wezmą...kamykkamyk2 pisze:U mnie też pojawił się pierwszy, jedyny jak na razie, kwiatek na poziomce, a mam 7 krzaczków...
No, jak moja starsza córka zorientuje się, że to jadalne, to też nie będzę miała przyjemności spróbować...
Też się cieszę....agatka123 pisze:...jak ślicznie i jeszcze będą poziomeczki
megi1402 pisze:Poziomki jako rośliny zadarniające nogi clematisa na pewno się sprawdzą, gęste liście całe lato i do tego ładne, z białymi kwiatuszkami.
Przy wsadzaniu klematisa podsypałam trochę naturalnego nawozu końskiego, w razie co zawsze można podsypać
- 7koliberek9
- 200p
- Od: 17 mar 2008, o 12:37
Ewelino, masz pięknego migdałka Może mi zdradzisz co robić żeby był tak obficie obsypany kwiatami Moje mają bardzo wybiórczo pąki na gałązkach
Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- elila
- 1000p
- Kontakt:
Te moje poziomki to eksperyment, jak się nie sprawdzi to za rok wymyślę coś innego, nie duża stratamm-complex pisze:...Ja tam sie nie znam co z tym przenawożeniem ale u mnie pod powojnikami rosną takie truskawki ozdobne i trzmieliny ,barwinki,suchodrzew chinski i jeszcze kilka innych ,sypie równo jak leci azofoską albo kurzakiem co akurat mam pod ręką i kwitna a owocami sie objadamy
W tym roku przy zmianie rabat wszystko użyźniłam końskim nawozem (mąż się uparł, że będzie dobrze ).klarysa pisze:Witam Moje clematisy mają pod nogami lawendę. Założenie było dobre, ale życie sobie. Lawenda malutka i wymarza, a powojniki mają gołe stopy. Muszę coś wymyślić. Chociaż nie zauważyłam, żeby im to przeszkadzało. W tym roku idą jak burza. Ale mam takie zwykłe Warszawska Nike, jakiś biały botaniczny? z malutkimi pachnącymi kwiatkami i żółty. Nowo zakupiony niebieski nn jeszcze w domu w donicy. Nawożę je uniwersalnym do kwitnących lub naturalnym krowiakiem lub końskim. Czy kurzy nie ma za dużo azotu i roślina idzie w liście a nie w kwiaty?
Jak już wcześniej pisałam mam dwa powojniki zwykłe fioletowe., Ale w poprzednich latach nie były zbyt obfite, może w tym roku mnie zaszczycą
Mam nadzieje, że moje poziomki wezmą przykład z Twoichpatkaza pisze: Ewelinko
Piesek to Luna i nie robi mi jakichś większych szkód w ogrodzie (parę dpłków to chyba niezbyt wielka szkoda). Jedynie w tamtym roku gdzy była jeszcze malutka poobgryzała mi agawę i kolce jej nie powstrzymały
Migdałka polecam wszystkim z całego serca!!!!
- elila
- 1000p
- Kontakt:
7koliberek9 pisze:Ewelino, masz pięknego migdałka Może mi zdradzisz co robić żeby był tak obficie obsypany kwiatami Moje mają bardzo wybiórczo pąki na gałązkach
Koliberku, przyznam się szczerze, że odkąd go posadziłam to nic z nim nie robiłam. W tym roku dowiedziałam się (na forum oczywiście), że po kwitnieniu należy go przyciąć Aby ładnie się zagęścił i tak zamierzam zrobić.
Dziękuję za odwiedziny!!!
- elila
- 1000p
- Kontakt: