Koty kontra rośliny
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jak pozbyć się kotów ?
Mają ocieplone budki w zacisznym miejscu. Oba są bardzo "godne", a Tuptuś jest ulubieńcem wszystkich.
Pozdrawiam - BabajAGA
kotka niszczy kore drzewek i krzewów...prosze o pomoc!
Witam
Moja kotka ostrzy sobie pazurki na korze nłodych drzewek w ogrodzie. Czy rany po pazurach można czymś posmarować jeśli tak to czym??? Czy mozna ewentualnie okryć pnie jakims materiałem???Jakim??Może ktos miał podobny problem???Z góry dziekuje za pomoc:)
Moja kotka ostrzy sobie pazurki na korze nłodych drzewek w ogrodzie. Czy rany po pazurach można czymś posmarować jeśli tak to czym??? Czy mozna ewentualnie okryć pnie jakims materiałem???Jakim??Może ktos miał podobny problem???Z góry dziekuje za pomoc:)
Pozdrawiam:)
Iza
Iza
-
- 100p
- Od: 12 sie 2009, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: kotka niszczy kore drzewek i krzewów...prosze o pomoc!
ja okryłam siatką ogrodową(taka zielona,plastykowa),kilka razy owinęłam nią pieńki
pozdrawiam
Grażyna
Grażyna
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
Rany można zasmarować sztuczną korą.
Waleria
Bardzo Wam dziekuje za pomoc:) Pozdrawiam serdecznie:)
Iza
Iza
Chyba wystarczy jak ustawisz pieniek albo nawet kilka w różnych miejscach. Dopóki tego nie zrobisz to karć ją za to albo w jakiś sposób utrudnij jej dostęp do roślin. Miałem kiedyś kotkę,która uwielbiała skakać po wielu rożnych krzewach, a w szczególności pięciorniki sobie do tego upodobała. Z czasem gdy wydoroślała przeszło jej to i myślę, że z twoją będzie tak samo .
Bartoszu ona jest już dorosłym kotkiem. To taka znajdka która nas adoptowała:)) Nie karze ją tylko jak widzę że drapie to jej przeszkadzam:)
Są tez korzyści...nie mam w ogrodzie ani nornic ani kretów bo Ćiciusia wyleguje się w nim po całych dniach więc jak tylko coś się pojawi to z pewnością upoluje....w zeszłym tygodniu przyniosła mi pod drzwi szczura i była z siebie bardzo dumna:) No cóż liczą się chęci i trzeba je doceniać:)
Są tez korzyści...nie mam w ogrodzie ani nornic ani kretów bo Ćiciusia wyleguje się w nim po całych dniach więc jak tylko coś się pojawi to z pewnością upoluje....w zeszłym tygodniu przyniosła mi pod drzwi szczura i była z siebie bardzo dumna:) No cóż liczą się chęci i trzeba je doceniać:)
Iza
Iza
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Coleus Canina-odstrasza psy i koty?
... zwany psim Coleusem. Interesuje mnie ta roślina ze względu na swoje właściwości stanowiące naturalną barierę chroniącą przed niechcianymi wizytami psów i kotów. Kochamy zwierzaki, ale chyba każdy ma w ogrodzie miejsce, które czworonogi odwiedzać nie powinny. U mnie w moim żurawkowie ostatnio z przyczyn bliżej nieznanych nagle zaczęły więdnąć trzy rosnące obok siebie Żurawki. Myślę, że przychodzące w nocy do ogrodu psy, wypuszczane na noc przez sąsiadów mogły je załatwić Czy ktoś ma tę roślinę? Czy nie jest przereklamowana? Planuję na wiosnę zakup większej ilości ...
- Lorrie
- Kontakt:
Re: Coleus Canina-odstrasza psy i koty?
widać, że roślina mało popularna ...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 3 cze 2012, o 10:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lorrie, nie wiem czy pomogę, bo sama nie mam tej roślinki, ale w ostatnim odcinku Mai w ogrodzie była właśnie mowa o tym, że odstrasza koty i psy.
Jak kupisz i będzie działał odstraszająco to daj znać, mam ten sam problem ;)
Pozdrawiam
Jak kupisz i będzie działał odstraszająco to daj znać, mam ten sam problem ;)
Pozdrawiam
- Lorrie
- Kontakt:
Aneto, skad to stwierdzenie?
Z własnego ogrodu. Dwa razy kupowałam i dwa razy koty w nich się wylegiwały, podgryzały, w końcu zżarły. Wszystkie koty z okolicy. To chyba najlepszy dowód na to, że jednak nie działa
pozdrawiam
Aneta
Aneta