Domowe orchidarium
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Domowe orchidarium
Julitko, Justynko, Arletko, Sylwio
Też już nie mogę się doczekać ale zdjęcia dopiero będą w poniedziałek...A dzisiaj jest bardzo prawdopodobne,że wpadnę na wystawę w Sosnowcu
Też już nie mogę się doczekać ale zdjęcia dopiero będą w poniedziałek...A dzisiaj jest bardzo prawdopodobne,że wpadnę na wystawę w Sosnowcu
- Merghen
Już za chwilkę wkleję, Sylwio ...
...A na razie moja piękność rozkwitła Paphiopedilum maudiae vinicolor
..
.........................................
..
Zdjęcia takie sobie ale nie było
Następna hybryda rozkwitła - jest prawie identyczna z pokazywaną wcześniej i chyba po przekwitnięciu sadzę je w jedną doniczkę
.........................................................................................
A teraz czas na nowości - z wymiany:
...
zakupione:
.....
.......ok. roku do kwitnienia................................................ok. dwóch lat do kwitnienia............
.....
.......ok. roku do kwitnienia...................................................ok. dwóch lat do kwitnienia (Iwonko )
i z wystawy w Sosnowcu:
I jeszcze moje radości
Następne dendrobium phalaenopsis podjęło współpracę
....
I coś na dendrobium 'Stardust'...
I to by było ma tyle z parapetów
...A na razie moja piękność rozkwitła Paphiopedilum maudiae vinicolor
..
.........................................
..
Zdjęcia takie sobie ale nie było
Następna hybryda rozkwitła - jest prawie identyczna z pokazywaną wcześniej i chyba po przekwitnięciu sadzę je w jedną doniczkę
.........................................................................................
A teraz czas na nowości - z wymiany:
...
zakupione:
.....
.......ok. roku do kwitnienia................................................ok. dwóch lat do kwitnienia............
.....
.......ok. roku do kwitnienia...................................................ok. dwóch lat do kwitnienia (Iwonko )
i z wystawy w Sosnowcu:
I jeszcze moje radości
Następne dendrobium phalaenopsis podjęło współpracę
....
I coś na dendrobium 'Stardust'...
I to by było ma tyle z parapetów
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paphiopedilum powalające Nowości suuuper
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chyba u Ciebie dawno mnie nie było!Jakie piękności nowości szok.Kwitnienia , roślinki cuda naprawdę!!!!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
-
- 50p
- Od: 24 mar 2011, o 14:52
Super nowości! Ciekawe jak zakwitną.
No, no, ile nowści i jakie kwitnienie sabotka, zaszalałaś ;) Ciekawe co to na dendrobium stardust...
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Gosiu sabotek , a nowości cudne, niech Ci szybko rosną i kiwtną.
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Sabotek śliczny.Ładne nowości.Ciekawe kiedy pierwsze kwitnienia?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Wspaniale nowości! ''Stare'' storczyki też świetnie się maja
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I co ja mam napisać... Sabotek nieziemski Ależ ma cudny kolorek, włochaty na dodatek i błyszczące gardziołko. Niech Ci długo kwitnie
Tę białą hybrydkę uwielbiam, bo jest piękna.
Nowości też ładne, roślinki zdrowe i niezłe listeczki mają. Hmm..pragmipedium basseae mi się bardzo podoba, ale ze względu na brak miejsca, mogę mieć tylko jedno.
Gratuluję "współpracy" dendrobium phalaenopsis.
Tę białą hybrydkę uwielbiam, bo jest piękna.
Nowości też ładne, roślinki zdrowe i niezłe listeczki mają. Hmm..pragmipedium basseae mi się bardzo podoba, ale ze względu na brak miejsca, mogę mieć tylko jedno.
Gratuluję "współpracy" dendrobium phalaenopsis.
- Merghen
Agatko Tak na mnie działa jego kwitnienie - powala na kolana
Jagódko troszkę czasu upłynęło ale ja mam podobnie...chyba mnie u Ciebie długo nie było Postaram się to szybko nadrobić.
Joasiu Mam nadzieję,że w ogóle zakwitną a jak to wtedy zobaczymy
Kasiu zaszalałam,zaszalałam i dalej szaleję ale obiecuję poprawę Kwitnienie sabotka jest całkowicie moje. Kupiłam go jesienią, przekwitniętego, z wykluwającą się jedną rozetą i na niej właśnie zakwitł. W sumie jest to prezent męża na rocznicę i jednocześnie uwiecznienie naszej obecności w Stroczykarni łańcuckiej A ten pypeć też mi spędza sen z oczu - pąk czy keiki...
Joasiu/mis20 oby Twe słowa okazały się prorocze
Darku pod zdjęciami podpisałam przypuszczalny czas do kwitnienia ale czy się sprawdzi
Basiu Staram się im dogodzić zostawiając ich samych sobie na tydzień i chyba im to odpowiada
Justynko Moje phragmopedium na razie jest maleńkie i nie wiem kiedy zakwitnie a miejsce się znajdzie. Bardziej jestem zaciekawiona tym Paphiopedilum NOID - na pewno botaniczny tylko jaki...
A pełnia szczęścia z dendrobium będzie wtedy gdy jeszcze dwa "straszydełka" podejmą współpracę
Idę teraz na oglądanie Waszych wątków ;:91
Jagódko troszkę czasu upłynęło ale ja mam podobnie...chyba mnie u Ciebie długo nie było Postaram się to szybko nadrobić.
Joasiu Mam nadzieję,że w ogóle zakwitną a jak to wtedy zobaczymy
Kasiu zaszalałam,zaszalałam i dalej szaleję ale obiecuję poprawę Kwitnienie sabotka jest całkowicie moje. Kupiłam go jesienią, przekwitniętego, z wykluwającą się jedną rozetą i na niej właśnie zakwitł. W sumie jest to prezent męża na rocznicę i jednocześnie uwiecznienie naszej obecności w Stroczykarni łańcuckiej A ten pypeć też mi spędza sen z oczu - pąk czy keiki...
Joasiu/mis20 oby Twe słowa okazały się prorocze
Darku pod zdjęciami podpisałam przypuszczalny czas do kwitnienia ale czy się sprawdzi
Basiu Staram się im dogodzić zostawiając ich samych sobie na tydzień i chyba im to odpowiada
Justynko Moje phragmopedium na razie jest maleńkie i nie wiem kiedy zakwitnie a miejsce się znajdzie. Bardziej jestem zaciekawiona tym Paphiopedilum NOID - na pewno botaniczny tylko jaki...
A pełnia szczęścia z dendrobium będzie wtedy gdy jeszcze dwa "straszydełka" podejmą współpracę
Idę teraz na oglądanie Waszych wątków ;:91