Kosmos - Onętek
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kosmos - Onętek
Taki Kosmos, że normalnie kosmos! Ponoć nie ważne jak się zaczyna, ale jak się kończy...
Ja miałam w tym roku ..2 słownie dwa... i to samosiejki! Fakt, że były przepiękne, ale dwa?
Ja miałam w tym roku ..2 słownie dwa... i to samosiejki! Fakt, że były przepiękne, ale dwa?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
Może za dokładnie plewiłaś ?
U mnie sieja sie w ilościach zapewniajacych samodzielne przetrwanie z roku na rok, pod warunkiem że uważam z plewieniem
U mnie sieja sie w ilościach zapewniajacych samodzielne przetrwanie z roku na rok, pod warunkiem że uważam z plewieniem
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
To raczej była kwestia zbyt dużych chwastów...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 lut 2014, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy zebrane nasionka powtarzają cechy rośliny matecznej , czy kolor i wygląd trafia się "przypadkiem"? Zebrałam trochę nasion pełnych kosmos.ów i zastanawiam się , czy będą pełne czy pojedyncze.
Pozdrawiam, Monika.
Kosmos powtarza cechy matecznej rośliny ,ale potrafi się również krzyżować między sobą. Siewki mogą mieć mieszany kolor lecz jeśli jest to odmiana o pełnych kwiatach to takie same będą kwiaty wysiane z tych właśnie nasion. Wysiewaj bez obaw.
-
Dziękuję Ci za oświecenie , ucieszyłam się ,że mam szansę na te pełne , bo były na prawdę piękne.
Pozdrawiam, Monika.
W zeszłym roku wysiałam odmianę pełną i pojedynczą, ale kwiaty były tylko pojedyncze.
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
A ja zrobiłam sobie małe doświadczenie Ponieważ samosiejki szybko wschodzą w porównaniu z tymi wysiewanymi później to wysiałam je na początku marca do donicy i zadołowałam. Zobaczę czy wzejdą. Na samosiejki nie liczę bo cały warzywnik przekopałam.
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
U mnie i na przekopanym kawałku powychodziły pojedyncze samosiejki .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Zobaczę, jak gdzieś wzejdą to napiszę bo przekopywałam na 2 szpachle. Chyba , że w truskawkach się pochowały tam nie ryłam.
-
Jolek , nic się nie martw wyjdą za rok kiedy z powrotem przekopiesz
Pozdrawiam, Monika.