Początki małego ogródka
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Początki małego ogródka
Dostałam od znajomej taką plątaninę-nie przypominało to oddzielnych cebulek. Na pewno jednak nazwanie tego kłączem to przesada, nie przypomina kłączy irysa czy piwonii, jednak cebulki to też nie są. Umówmy się, że to podziemna część rośliny o wydłużonym kształcie
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- kamcia
- 500p
Dzięki Iga bulwy pasują najbardziej , to mam te bulwy wsadzić teraz do doniczek i od razu do gruntu?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kamciu do gruntu dopiero, jak nie będzie zagrożenia przymrozkami. Możesz teraz podpędzić w donicach.
A ja eucomisy w donicach uprawiam, za to w gruncie są ładniejsze Trzeba tylko pamiętać, aby wykopać jesienią
A ja eucomisy w donicach uprawiam, za to w gruncie są ładniejsze Trzeba tylko pamiętać, aby wykopać jesienią
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kamciu,2 lata temu jak kupowałam liatrie w biedronce białaą i fioletowa miały na pewno nie bulwy tylko takie kłącza.W ubiegłym roku były juz inne na zdjęcia i miały bulwy,chyba inne odmiany były.W kwitnieniu różniły sie tylko troche odcieniem fioletu.
Eucomis też do tej pory miałam w doniczkach,ale w tym roku wsadzę do ziemi,może bedzie dłuzej kwitł.
Eucomis też do tej pory miałam w doniczkach,ale w tym roku wsadzę do ziemi,może bedzie dłuzej kwitł.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Dziewczyny, idzie wiosna. Zobaczcie prognozę!!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na pewno bulwy-moje były z całą bryłą ziemi i korzeniami, stąd moje skojarzenie, że to kłącza Eukomis do gruntu sadziłam pod koniec kwietnia, lepiej teraz posadzić ją do donicy i razem z nią wkopać na rabatę. Z liatrą możesz zrobić to samo, tylko z donicy wcześniej wyjąć. Pytanie, czy masz miejsce na ustawienie donic
- kamcia
- 500p
Wszystko już wsadziłam do doniczek .
Ewo miejsca mam mało na doniczki, ale te myślę, żeby trzymać w garażu tam jest z 10 stopni na plusie to chyba im nic nie będzie, czy lepiej w domu trzymać?
Ewo miejsca mam mało na doniczki, ale te myślę, żeby trzymać w garażu tam jest z 10 stopni na plusie to chyba im nic nie będzie, czy lepiej w domu trzymać?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Trzymaj w garazu,bo nie przetrwaja potem.Przez niecierpliwość i podpedzanie na siłe straciłam w ubiegłym roku fioletową tawułke,piekna dalię,sasankę czerwona i wiele innych.Teraz staram sie rozsadniej i bez rozwolnienia podchodzic do tego,szkoda roslin.
- kamcia
- 500p
Kolejne nasionka
lobelia niebieska przed chwilką została posiana, z resztą wstrzymam się do połowy marca
to moja rozsada garażowa
Przeglądając mieczyki, które dostałam od sąsiadki jesienią zobaczyłam, że niektóre już "się obudziły", co mam z nimi teraz zrobić?
lobelia niebieska przed chwilką została posiana, z resztą wstrzymam się do połowy marca
to moja rozsada garażowa
Przeglądając mieczyki, które dostałam od sąsiadki jesienią zobaczyłam, że niektóre już "się obudziły", co mam z nimi teraz zrobić?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że już zielono zakręcona jesteś mnie ostatnio na ziemię sprowadza narzeczony bo twierdzi, ze już miejsca na parapecie nie ma:(( musisz mieć ciepło skoro już mieczyki się obudziły:) moje nadal śpią
- kamcia
- 500p
Wzięło mnie jak nic . Mój M to mi nic nie mówi, wszystkie parapety zajęte, szkoda, że mam tak mało okien z parapetami .
M jak widzi, że jestem jakaś nie w sosie, to sam mówi że trzeba mi kupić kwiatka lub monetę to humor mi się poprawi
Mieczyki mam w garażu, który jest w bryle budynku, garaż jest nie ogrzewany, teraz mam około 10 stopni , tylko nie wiem co mam teraz z nimi zrobić, wsadzić do doniczek, czy tak zostawić?
M jak widzi, że jestem jakaś nie w sosie, to sam mówi że trzeba mi kupić kwiatka lub monetę to humor mi się poprawi
Mieczyki mam w garażu, który jest w bryle budynku, garaż jest nie ogrzewany, teraz mam około 10 stopni , tylko nie wiem co mam teraz z nimi zrobić, wsadzić do doniczek, czy tak zostawić?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla