Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r

Post »

Witaj Gieniu!
U Ciebie już prawdziwa wiosna,roślinki garną się do słonka,a u nas jeszcze sobie poczekamy ze dwa tygodnie.Niby jest ciepło ale w lesie nadal szaro.
Pozdrowienia Edward ;:3
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Geniu, i moje żurawki podobnie wyglądają. Nie martwmy się jednak na zapas. Ja w zeszłym roku dałam szansę wszystkim roślinkom i warto było. Mało która nie odbiła. Co prawda wiem, że Ty się denerwujesz, jak roślina szpeci zamiast zdobić, ale tyle jest innych śliczności u Ciebie, że masz się i tak czemu przygladać. A żurawki w kąciku sobie odrosną. Zresztą pamiętam, że w zeszłym roku też je króciutko przycięłaś, aż się dziwiłam, bo ja moich tak radykalnie nie potraktowałam. W tym roku też będę musiała, bo większość wygląda jak te Twoje pokazane. W poniedziałek będę w nich wypatrywać oznak życia :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu , moje żurawki tylko odrobinę lepiej wyglądają . Zeschnięte , ale na żywe wyglądają. Tylko 2 w przyzwoitym stanie. Mam sadzonki z jesieni , te są ładne , pod grubym przykryciem były z iglaków. Gorzej z brunnerami. Nadal tylko jedna. Dądrówki także cieniutkie , mimo przykrycia . Dwie białe jeżóki padły , nie wiadomo co z resztą. Mam jeszcze 5 odmianowych i czarno to widzę ;:202 ;:202 Zwykła różowa na pewno wyrośnie. Irysom odpadają ( tak odpadają ) największe pędy , te , z których wyrastają kwiaty. Małym po bokach nic się nie robi . Kłącza także w porządku.Nie widziałem takiej choroby u siebie. ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Zbyszku u mnie miłek wiosenny też już wychodzi z ziemi ,tulipanów tych wczesnych nie mam w ogóle ,wyginęły

Agnieszko, Izo, Elu nadzieję można mieć zawsze , ale nigdy nie było aż tak źle .
Większość ciemierników ciemnych i o kwiatach pełnych gnije . a były na te duże mrozy okryte .

Aniu można poobcinać i nie będą szpecić , ale ciągle jeszcze czekam żeby nie pogorszyć jeszcze .
W zeszłym roku były w dużo lepszym stanie , było widać zdrowe środku i nie wszystkie wyglądały źle .

Edwardzie zobaczysz jak już się zacznie na dobre wiosna to i u Ciebie w lesie będzie kolorowo do samej jesieni .

Na ale koniec smutków to nie koniec świata , wczoraj dostałam przesyłkę z Lilypolu .

Obrazek

To nie wszystko moje , część z tego sąsiadki .

3 liliowców już nie mieli ,jestem wściekła bo zrobiłam bardzo wcześnie zamówienie , najbardziej zależało mi na pająku Applique, ale już go nie było .

Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tade k pisze:Geniu , moje żurawki tylko odrobinę lepiej wyglądają . Zeschnięte , ale na żywe wyglądają. Tylko 2 w przyzwoitym stanie. Mam sadzonki z jesieni , te są ładne , pod grubym przykryciem były z iglaków. Gorzej z brunnerami. Nadal tylko jedna. Dądrówki także cieniutkie , mimo przykrycia . Dwie białe jeżóki padły , nie wiadomo co z resztą. Mam jeszcze 5 odmianowych i czarno to widzę ;:202 ;:202 Zwykła różowa na pewno wyrośnie. Irysom odpadają ( tak odpadają ) największe pędy , te , z których wyrastają kwiaty. Małym po bokach nic się nie robi . Kłącza także w porządku.Nie widziałem takiej choroby u siebie. ;:oj ;:oj
Tadku u mnie brunery w zeszłym roku wyszły chyba pod koniec kwietnia , albo na początku maja w tym roku tez nic nie widać.
Jeżówki też wypuszczają późno u mnie też nic jeszcze nie widać , czekaj do połowy kwietnia.

Genia
Jurek1
100p
100p
Od: 5 lut 2011, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAM
Przesyłka okazała.niech wszystko zdrowo rośnie i kwitnie.
Geniu jak przezimowały Twoje ostróżki bu u mnie 2 nie przetrzymały
Pozdrawiam Jurek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Geniu, piękny miłek :!: Krokusy wielkokwiatowe też już świetnie się prezentują :!: Ale pewnie będzie ich jeszcze więcej (?)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu , nawet jak przesyłka na pół to też sporo roślinek ;:224 ;:224
Ten pajączek był tylko w kilku egzemplarzach. Na początku już go nie było.
Nic nie wyrzucam , czekam do oporu. Może jeszcze coś wyrośnie , jak w ubiegłym roku było. ;:108
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Geniu przykro słyszeć , że masz takie straty po zimie w ogrodzie ...
A przecież północ uchodzi za cieplejszy rejon Polski podczas zim ...
Podczas słuchania prognoz pogody i obserwacji to można by stwierdzić ,że u was
była zima lżejsza . To na wschodzie były trzaskające mrozy , gdzie w tym czasie na północy
było zaledwie kilkanaście stopni na minusie . U nas jedynym w tym czasie plusem i jedyną ochroną dla roślin
była dość duża pokrywa śniegu i ta biała kołderka uratowała nam pewnie roślinki ...
U mnie jak na razie (bo jeszcze nie wszystkie rośliny rozpoczęły wegetację )mogę stwierdzić , że nie mam
strat w ogrodzie , ale jeszcze wszystko może się zdarzyć ... oby nie . Grunt to aby w najbliższym czasie nie przyszły już duże przymrozki ,
bo roślinki ładnie zaczynają wychodzić z ziemi ...
Ja również czekam na przesyłkę z Lilypolu ... dostałem wiadomość , że są trochę opóźnieni z wysyłkami
ale do końca marca obiecują zrealizować zamówienia ...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku nie przeglądałam wszystkich ostróżek , ale te które oglądałam to już wypuszczają .

Jacku w tym roku nie wszystkie krokusy zakwitną .
Miłek amurski już u mnie przekwita, ale wiosenne już wychodzą .

Tadku ja też nic nie wyrzucam , będę czekać do maja.

Adasiu u nas jak były te duże mrozy do -30 stopni nie było ani grama śniegu , a mróz był dość duży przez prawie 3 tygodnie . Przyglądałam się żonkilom i wydaje mi się że też gniją , mam nadzieję że choć kilka zakwitnie , a ja miałam ogromne kępy w koło płotu .

Ja swoje roślinki z Lilypolu już posadziłam .

Dziś pracowita sobota , pomyte okna, zmienione i poprane firanki , wyprany dywan .
Posadziłam też roślinki z Lilypolu , już teraz mam dość , dobrze że mam pomoc rodziny .

A to wyprany dywan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to moje przylaszczki 2 odmiany mi nie zakwitną niebieska pełna , wypuszcza tylko mały kiełek i różowa jeszcze inna niż te dwie .
Genia
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Geniu bardzo żal mi Twoich roślinek :( zawsze wiosną( i nie tylko) miałaś ogród tonący w kolorowych
kwiatach - tulipanach , narcyzach , hiacyntach itd... mam nadzieję , że w tym roku nie będzie się
różnił od poprzednich lat i nadal będziemy podziwiać Twój wspaniały i urzekający wiosenny ogród :D
Bardzo dziwne , że nawet żonkile gniją u Ciebie ... rozumiem irysy , bo to delikatne rośliny , ale żeby
niezniszczalne narcyzy :roll:
To się dzisiaj napracowałaś , dywan czyściutki -
Ta roślina na 2 fotce to też przylaszczka ?, pozostałe pięknie kwitnące kępy ... ;:138
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Mam nadzieję że Twoje żurawki wybudzą się ze śpiączki zimowej. Twoje przylaszczki są rewelacyjne.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adaś będzie kolorowo , jak nie jedne to inne kwiaty zakwitną ,nie ma co się martwić na przód , u sąsiadki wcale jeszcze żonkile nie wychodzą u mnie maja po 2 cm , na pewno cześć zostanie a mam ich dużo .
Adaś na wszystkich zdjęciach przylaszczki i to nie wszystkie które mam 3 nie zakwitną .

Olgo zobaczymy jeszcze nie obcinałam tych zmarzniętych liści .

Genia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”