Planuję ogród nieśmiało
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Planuję ogród nieśmiało
Ewo, aspirynki przyjechały w tym roku na wiosnę - miały przyjść z gołym korzeniem, a dotarły w doniczkach. Pewnie zostały podpędzone w szkółce i dlatego tak im spieszno do kwitnienia. Ale ja się tylko cieszę
Mówisz, że to jest gatunek aloesa :
tez mi się to z aloesem kojarzy, ale nie jestem pewna. Teściowa ma to na skalniaku, ale nie ma pojęcia, jak się nazywa
A to hosta czy nie hosta?
Co do dziękuję - to mój mężuś zdolny jest do takich zabaw jak przyklejanie kamyków na kleju . Pozostałe elementy studni czekają na zamontowanie, jak będzie gotowe, to się pochwalę
Mówisz, że to jest gatunek aloesa :
tez mi się to z aloesem kojarzy, ale nie jestem pewna. Teściowa ma to na skalniaku, ale nie ma pojęcia, jak się nazywa
Co do dziękuję - to mój mężuś zdolny jest do takich zabaw jak przyklejanie kamyków na kleju . Pozostałe elementy studni czekają na zamontowanie, jak będzie gotowe, to się pochwalę
- avalonne
- 500p
Chyba masz rację, może to aloes ościsty?ewa_rozalka pisze:ta druga to jakiś gatunek aloesa
Ale jeśli to rzeczywiście aloes, to nie polubi mojego ostrego słońca na ogrodzie i mieszkanie na skalniaku nie spodoba mu się. Pewnie wolałby rosnąc w doniczce
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hosta Celinko i jaka ładna duża....
Pączki na Aspirynce masz już spore:)
Hosta Celinko i jaka ładna duża....
Pączki na Aspirynce masz już spore:)
- avalonne
- 500p
No i popatrzcie, a jak sadziłam tę hostę, to tylko fiołki było widać To się nazywa niespodzianka
Aniu, spośród 16 gatunków róż, które posiadam (o kurczę, ale dużo ) pączki mają aspirynki, pienna Bonica i Claire Austin. Wszystkie one przyjechały do mnie już ukorzenione w doniczkach ze szkółki. Widać zostały tam podnawożone. Claire sadziłam jesienią, ale po zimie jako pierwsza wystrzeliła w górę. Poza tymi doniczkowymi pączki ma jeszcze Montana - co do niej nie jestem pewna niczego, nawet tego, czy to na pewno Montana Ma trzy lata i została przesadzona z innego ogrodu
Pozostałe róże - a jest ich sporo - nie mają jeszcze ani jednego pączka. Te gołokorzeniowe sadzone teraz na wiosnę właściwie dopiero zaczynają rosnąć
Aniu, spośród 16 gatunków róż, które posiadam (o kurczę, ale dużo ) pączki mają aspirynki, pienna Bonica i Claire Austin. Wszystkie one przyjechały do mnie już ukorzenione w doniczkach ze szkółki. Widać zostały tam podnawożone. Claire sadziłam jesienią, ale po zimie jako pierwsza wystrzeliła w górę. Poza tymi doniczkowymi pączki ma jeszcze Montana - co do niej nie jestem pewna niczego, nawet tego, czy to na pewno Montana Ma trzy lata i została przesadzona z innego ogrodu
Pozostałe róże - a jest ich sporo - nie mają jeszcze ani jednego pączka. Te gołokorzeniowe sadzone teraz na wiosnę właściwie dopiero zaczynają rosnąć
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Celinko, to dokładnie taki sam hibiskus jak mój
Gratuluję Ci tylu pączków na różach muszę zaraz moje podejrzeć, oczywiście te stare, bo te dopiero posadzone to na pewno nie mają.
Gratuluję Ci tylu pączków na różach muszę zaraz moje podejrzeć, oczywiście te stare, bo te dopiero posadzone to na pewno nie mają.
- avalonne
- 500p
Tereniu, tak myślałam, że jeśli nie taki sam, to całkiem podobny jest mój hibiscus do Twojego
Ja pączki na różach wypatrzyłam bo siedzę nad nimi i się gapię na liście - czy coś im się czasem znowu nie przyplątuje Jestem pewna, że Twoje też już pączkują
Ja pączki na różach wypatrzyłam bo siedzę nad nimi i się gapię na liście - czy coś im się czasem znowu nie przyplątuje Jestem pewna, że Twoje też już pączkują
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Jak wyjdę z kawką do ogródka to zrobię przegląd i dam znać jak u mnie z różami
- avalonne
- 500p
Próbowałam zidentyfikować moją hostę i wyszło mi że to FUNKIA OGRODOWA HOSTA ALBOPICTA. Jak myślicie, udało mi się ?
Mam jeszcze hostę Frances Williams, ale dopiero wychodzi z ziemi
Mam jeszcze hostę Frances Williams, ale dopiero wychodzi z ziemi
- avalonne
- 500p
Tereniu, ależ ja Ci tej kawki w ogródku zazdroszczę, to wypij też w moim imieniu Ja w pracy siedzę i tylko marzę o ogrodzie
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Piękna hosta ja jako początkująca hostomaniaczka jakieś 3 lata nie mogę pomoc w określeniu odmiany, ale chyba masz rację że to ta odmiana. A kaktusik na skalniaka to bardziej mi na domowego ''okaza'' wygląda ;)
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Moje róże jeszcze nie mają pączków ale , że twoje już dopadł przędziorek . Muszę koniecznie moje przejrzeć
- avalonne
- 500p
Nie wiem już, co zrobić temu szkodnikowi, żeby się wyniósł. Pryskałam Decisem, ale nie widzę, żeby to pomogło....
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Ja w walce z przędziorkami korzystam z rady Tadeusza z forum oczyszczoną parafiną , mieszam w stosunku 1:3 z wodą ( ciepłą,bo parafina trudno miesza się z wodą) dodaje tez parę kropli płynu do zmywania . Z chemi to Vertimec 018 EC, Magus 200 SC,Omite 570 EW, Talstar 100 EC.