Różyczka i inne choroby ogrodowe
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe
Bardzo się cieszę, że miejsce na róże się jednak znalazło...jakaś ta wiosna niepełna by była bez małych zakupów różanych, nie?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te dwie, które wymieniłam poza RdR, raczej nie pachną. Można pomyśleć o Comte de Chambord i różach angielskich. Angielki z reguły pachną
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
ŁOżeszsz.... ile róż nasadzonych ...wyrzuty mam ze ja chyba ogrodowo całkiem cofnieta jestem do czasów realnego socjalizmu, gdzie w ogrodach nie wiele kwitło
Ewy róże
Ewy róże
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Basiu, te róże na razie nasadzone tylko w mojej głowie głowie
Misia,, no co Ty, kupuj róże; my Ci tu zaraz doradzimy takie terminatorki, że nic ich nie ruszy
Pat, no zdecydowanie...ja nawet myślę, że bez zakupów różanych wiosna mogłaby wcale nie nadejść
Ewuniu, dzięki że czuwasz O angielkach myślę. Comte de Chambord też by się nadawała, tylko czy nie urośnie za wysoka...
W ogóle taki kłopot mam z tą rabatą, że nie wiem, czy powinnam tam posadzić wysokie róże, czy tylko niższe. Trudno mi to sobie jakoś wyobrazić... Bo to jest tak, że zaraz obok tarasu (równolegle do niego) biegnie ścieżka, a róże byłyby zaraz za ścieżką, więc wysokie zasłonią wszystko.
Oczywiście dzielę się swoimi rozważaniami z M, który - gdy go dzisiaj zaraz po obudzeniu uraczyłam swoimi przemyśleniami - ziewając odparł filozoficznie:"A co one mają tam zasłaniać...?" - no i niby racja...niczego szczególnie atrakcyjnego tam nie ma
A co mi tam...wstawię jeszcze jedno zdjęcie - na nim będzie wyraźnie widać, gdzie ma być ta rabata...a wahałam się wczoraj, bo widać na nim równie wyraźnie Bardzo Brzydki Trawnik ...potem był już trochę lepszy.... W każdym razie - rabata będzie przedłużeniem/powiększeniem tej, która jest w dolnym prawym rogu, a zdjęcie jest zrobione właśnie z tarasu.
Misia,, no co Ty, kupuj róże; my Ci tu zaraz doradzimy takie terminatorki, że nic ich nie ruszy
Pat, no zdecydowanie...ja nawet myślę, że bez zakupów różanych wiosna mogłaby wcale nie nadejść
Ewuniu, dzięki że czuwasz O angielkach myślę. Comte de Chambord też by się nadawała, tylko czy nie urośnie za wysoka...
W ogóle taki kłopot mam z tą rabatą, że nie wiem, czy powinnam tam posadzić wysokie róże, czy tylko niższe. Trudno mi to sobie jakoś wyobrazić... Bo to jest tak, że zaraz obok tarasu (równolegle do niego) biegnie ścieżka, a róże byłyby zaraz za ścieżką, więc wysokie zasłonią wszystko.
Oczywiście dzielę się swoimi rozważaniami z M, który - gdy go dzisiaj zaraz po obudzeniu uraczyłam swoimi przemyśleniami - ziewając odparł filozoficznie:"A co one mają tam zasłaniać...?" - no i niby racja...niczego szczególnie atrakcyjnego tam nie ma
A co mi tam...wstawię jeszcze jedno zdjęcie - na nim będzie wyraźnie widać, gdzie ma być ta rabata...a wahałam się wczoraj, bo widać na nim równie wyraźnie Bardzo Brzydki Trawnik ...potem był już trochę lepszy.... W każdym razie - rabata będzie przedłużeniem/powiększeniem tej, która jest w dolnym prawym rogu, a zdjęcie jest zrobione właśnie z tarasu.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu, myślimy o tym samym więcej róż.... i róż .. A potem więcej ...... i mało i mało
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu, rabata z różami w tym miejscu będzie rewelacyjna. To moim zdaniem pomysł - strzał w 10!
- ewamaj66
Ależ właśnie zasłoń sobie ścieżkę Przy samym brzegu lawenda czy inne maleństwa, potem małe róże i w ostatnim rzędzie angielki. Zajrzyj do Kasi-robaczka, można zmałpować i posadzić tylko niskie róże-jak u niej Ja bym jednak lubiła taką tajną ścieżkę, na pewno pachniałoby nieziemsko podczas spacerów. A między wysokimi różami mogą stać chude podpory z powojnikami
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ewciu, no tak właśnie myślałam, żeby posadzić dwa piętra róż. Bardzo mi się też chce wśród tych wyższych dać z jeden potężniejszy krzaczor może z jednego brzegu? Oczywiście problem jest zawsze ten sam: jak wybrać tych kilka - kilkanaście róż spośród tylu pięknych?
Nela - dzięki za akceptację "pomysła"
Jadziu, oj słusznie prawisz...
Nela - dzięki za akceptację "pomysła"
Jadziu, oj słusznie prawisz...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ewa, doskonały pomysł z tą rabatą! Faktycznie, aż się prosi o poszerzenie kosztem trawnika... Idealne miejsce na nowe róże z listy marzeń! Ja też planuję poszerzyć rabatę przy tarasie, choć jeszcze linia brzegowa "nie wystygła" po ostatniej korekcie
- ewamaj66
Teraz dopiero będziesz się męczyć Za to bardzo przyjemnie się zasypia, mając pod powiekami kwiaty róż i możliwy wygląd rabaty.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ewo ale Ci zazdroszczę tych dylematów i wyborów , takie miejsce i możliwości stworzenia wspaniałego pachnącego miejsca przed Tobą i tyle nieprzespanych nocy bo która ładniejsza albo która słodziej pachnie
A zasłonić jest co i jak najbardziej jakiś większy krzaczorek by tam pasował.
A zasłonić jest co i jak najbardziej jakiś większy krzaczorek by tam pasował.