Petunia z nasion Cz.2
- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion cz.2
Nawet jeden wypatrzyłam
No i teraz pytanie - kiedy będzie dobry... bo i z takich wydłubałam i z całkiem nie zielonych, bo w całkiem uschniętych to już pusto, no i jak to teraz przechowywać?
No i teraz pytanie - kiedy będzie dobry... bo i z takich wydłubałam i z całkiem nie zielonych, bo w całkiem uschniętych to już pusto, no i jak to teraz przechowywać?
-
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 01:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten nasiennik już jest na pęknięty więc go uszczyknij ,jak pęknie całkowicie to nasionka się wysypią i nie będziesz z tego nic miała.Gotowe nasienniki są takie jasno brązowe jest w nich sporo nasion.
-
- 100p
- Od: 24 cze 2012, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie jeszcze są zielone więc nie nadaja się do zbioru. Ale ja mam czas . Dopiero lipiec jest więc w sierpniu można zbierać śmiało
- kamil888
- 500p
- Od: 26 lip 2012, o 17:59
Na tym 1. zdjęciu są niebieskie czy fioletowe kwiaty?
Zdecydowanie niebieskie.
Pozdrawiam. Iza
Pozdrawiam. Iza
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trzeci rok z rzędu uprawiam petunie z nasion, zazwyczaj szły do skrzynek, w tym roku zrobiłam sobie na rabacie petuniowy dywanik...
Jak to z dywanami bywa, sprzątania jest dużo, zwłaszcza po deszczu trzeba się naskubać, ale warto
Uploaded with ImageShack.us
Jak to z dywanami bywa, sprzątania jest dużo, zwłaszcza po deszczu trzeba się naskubać, ale warto
- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
-
Dodam jeszcze, że petunie w gruncie lepiej sobie radzą z suszą, nie trzeba ich tak często nawozić i trzymają zwarty pokrój. No, ale są minusy, jeśli zaryzykuje się taką rabatkę, a lato będzie deszczowe, to kwiaty zaczną gnić. Tak było w zeszłym roku z kilkoma sadzonkami, które w końcu musiałam usunąć.
Mimo to zaryzykowałam w tym roku jeszcze więcej .
A tak to wygląda z tarasu:
Mimo to zaryzykowałam w tym roku jeszcze więcej .
A tak to wygląda z tarasu:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/801/6337.jpg tez sadzę petunie w gruncie....fotka z tamtego roku
DOROTA
-
Dorota, a czy twoje lilaróż pachną? Bo w tym roku nie trafił mi się ten kolor w mieszance, pachnie ciemnoniebieska i trochę fioletowa. Dwa lata temu miałam taką jak u Ciebie rośnie i pachniała bardzo ładnie, zwłaszcza wieczorem.
Tak Kasiu ,pachną tak delikatnie...Kasia79 pisze:Dorota, a czy twoje lilaróż pachną? Bo w tym roku nie trafił mi się ten kolor w mieszance, pachnie ciemnoniebieska i trochę fioletowa. Dwa lata temu miałam taką jak u Ciebie rośnie i pachniała bardzo ładnie, zwłaszcza wieczorem.
DOROTA