Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Post »

EwaM pisze:Patii, czy w Twojej wsi albo okolicy są konie? I czy zachowaliście stare okna?
Ewo, konie są gdzieś w okolicy Lubomierza, czyli 20 km stąd..gdzie dokładnie wie Daria -DM, bo z córką tam była. Okna stare mamy w stodole (w sensie te zdemontowane) a w domu mamy tylko w dwóch pokojach i holu na dole.

Dziś znowu w rozjazdach byliśmy, w ramach treningu oraz natychmiastowego spłacania długu losowi zawiozłam swojej koleżance pod Złotoryją trochę swoich roślin i obiecałam, że się podzielę i tymi od Ewy, jak się rozrosną :wink: Patrzyłam do roślin Ewy, bo tylko wrzucone luzem do donic i dołów są z braku czasu, ale dzięki olbrzymim bryłom korzeniowym i siąpiącemu deszczowi są w idealnym stanie więc jutro, jeśli uda mi się w miarę poranny sajgon ogarnąć oraz jeśli dam sobie radę z powrotem do domu z przedszkola, to zaczynamy z Sarulkiem sadzenie :wink: nie mam złudzeń, że rośliny od razu wylądują w miejscach docelowych, bo zwyczajnie nie mam tyle przygotowanego miejsca, ale postaram się choć część na rabaty dać, żeby oko cieszyły, a reszta doczeka na warzywniku usunięcia zasieków na mamuty i wtedy wylądują w godnym miejscu :wink:

Deszcz pięknie przysłużył się roślinom, jutro powinny zakwitnąć tulipany...natomiast rzodkiewki to chyba nie w tym sezonie, bo coś im liście wyżera :roll: Trudno nie można mieć wszystkiego :wink: Zmykam bo zaraz dzielny mąż jedzie w nieznane, a ja muszę dzieci prośbą lub groźbą spacyfikować i PITa rocznego machnąć, bo jeszcze nie zrobiony :(
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pytałam bo jakby tak złożyć do kupy skrzynię zbitą z desek, obornik (ostatecznie może być bydlęcy) i stare okna, to by wyszedł ciepły inspekt :D A rzodkiewkę prawdopodobnie zżerają pchełki ziemne
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tak rzodkiewkę żrą pchełki i dobrą metodą jest po posianiu przykryć włókniną wtedy rzodkiewki nie robaczywieją ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Pat Podziwiam że zdecydowałaś się PITa jutro pisać, to chyba jest przedostatni dzień oddawania :D Ja się tego dziadostwa już w styczniu pozbyłem. Bardzo się cieszę, że spotkałaś na swojej drodze Ewę, która obdarzyła Cię tyloma wspaniałymi roślinami. Właśnie to jest fajne w ogrodzie, że każda roślina ma jakieś pochodzenie (nawet te ze sklepu, coś miłego może się z nimi wiązać) i o kimś przypomina. Jak zwykle poprawiłaś mi humor jak przeczytałem Twoje opowieści z ostatnich stron - dzięki ;:333 Miałem pytać czy Ci czegoś nie wysłać, np ostróżek ale i tak byś ich nie dała rady teraz wsadzić :;230 poczekam do jesieni.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat a Michał oprócz dobrego serca ;:167 ma piękne ostróżki o kotach już nie wspomną bo to wiesz
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Fajnie jest poczytać takie historie...Człowiekowi wraca wiara w drugiego człowieka.
Życzę Ewie wszystkiego, co najlepsze i Tobie Pati też, bo posiadasz dar pisania w sposób lekki i arcyciekawy i nawet mając czarne myśli, po prostu chce się żyć.
Pozdrawiam serdecznie znowu nocną porą. Bogusia :wit
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna historia - też mi się łezka w oku zakręciła. Ale zasłużyłaś sobie w 100 %, a pewno jak roślinki się rozrosną to niejednego obdzielisz ;:108
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Darmokot pisze:Pat Podziwiam że zdecydowałaś się PITa jutro pisać, to chyba jest przedostatni dzień oddawania :D Ja się tego dziadostwa już w styczniu pozbyłem. Bardzo się cieszę, że spotkałaś na swojej drodze Ewę, która obdarzyła Cię tyloma wspaniałymi roślinami. Właśnie to jest fajne w ogrodzie, że każda roślina ma jakieś pochodzenie (nawet te ze sklepu, coś miłego może się z nimi wiązać) i o kimś przypomina. Jak zwykle poprawiłaś mi humor jak przeczytałem Twoje opowieści z ostatnich stron - dzięki ;:333 Miałem pytać czy Ci czegoś nie wysłać, np ostróżek ale i tak byś ich nie dała rady teraz wsadzić :;230 poczekam do jesieni.
Michale, nie ja zdecydowałam tylko życie...ja pity od klientów do końca marca dostaję, a w kwietniu jakoś do tej pory czasu nie było...wczoraj też nie, bo dziewczynki szału bez tatusia dostawały i poszły spać dopiero o północy :evil: Więc jak przeciętny obywatel będę jutro stać w kilometrowej kolejce, żeby złożyć PITa na ostatnią chwilę :roll:

Ostróżki zawsze i chętnie, ale teraz rzeczywiście nie dam rady wsadzić ich do ziemi, więc przypomnę się za czas jakiś :wink: Właśnie sobie uświadomiłam, że czekam jeszcze na 3 paczki z roślinami...dzięki Bogu, w tym tygodniu nikt nie wyśle, bo długi weekend :)

Aaaa odnośnie do inspektu, to właśnie taki miałam plan na okna, tylko wykonawcy brak na razie...może okna nie zgniją zupełnie do czasu, aż będzie komu to zrobić? A czy rzodkiewki jest jeszcze sens przykrywać, jak już nadżarte? eM gdzieś agrowłókninę schował, więc mogłabym zrobić to dopiero jutro...

Zdjęć przez weekend nie robiłam, bo nie było kiedy, ale mam piątkowe z kolejnych kwitnień (jak widzę lekko rozmazane, chyba coś z ustawieniami aparatu pokićkałam :? ):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I Marzenkowi pomocnicy ogrodowi :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz zdjęcia z poświatą :D O zwrocie podatku już zapomniałam, tak dawno to było :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Pati, przyłączę się do zachwytów nad dobrocią serca Ewy-Zamii, poznałam ją i jej rodzinę osobiście i ogród też, strasznie mi jej szkoda że musi opuścić swoje dzieło, bo wiem jak go kocha, każda roślinka jest wypieszczona.
Ale myślę, że u Ciebie te rośliny też będą kochane.
Zapraszam na spotkanie forumowiczów 19 maja w moim ogrodzie. Informacja w wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=47336
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

pomocnicy od Marzenki super ciekawe gdzie je kupiła ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pati, cieszę się, że pomocnicy się spodobali ;:196 , niech pomagają i cieszą :wit . Kupione w Kaufl...
Na pewno początki bez M w domu będziesz mieć trudne, ale idzie się przyzwyczaić, tym bardziej, że Twój M długich tras nie będzie robił z tego co pisałaś domniemuję. Jakby co to dzwoń ;:108
Ostróżki od Michała piękne i jak proponuje to przyjmij. U mnie już rosną i mają się świetnie ;:3
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Fantastycznie opisałaś swoją wizytę u Ewy Zambii. Wspaniałe dary, będziesz miała sporo pracy, ale powoli dasz radę. Bardzo mi sie podobają Twoje opowieści, czyta się z zapartym tchem. Pozdrowionka i miłego dnia!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”