Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Tak, Alicjo - masz rację ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na razie sierść mi się podnosi na rękach, kiedy wychodzę do ogrodu :roll: Może przywyknę-łudzę się tak co roku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie niestety hortensje sie nie udaja a tak je lubie. Moje Anabelle wygladaja jak obraz nedzy i rozpaczy juz drugi sezon i chyba sie z nimi pozegnam. No ale u mnie piachy pod spodem i przewaznie susza straszna... mozna bylo by lac bez przerwy a i tak to za malo.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ooo Wim,s Red cie Aguniu wciąga..... ;:224 Ja nabyłam ostatnio kilka slicznotek w tym jedna ta własnie...posadziłam na końcu ogrodu aby wzrok przyciagała,ano obaczymy czy dobrzeja tam usadowiłam....przyjechała do mnie z kwiatuchami ;:173
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Witaj Agnieszko, już nadgoniłam Twój wątek, po powrocie z działki :wink:
Trochę popracowałam mimo upałów i rabaty wyraźnie wyszlachetniały :lol: Przycięłam tawuły, róże, kocimiętki, przywrotniki, czyściec i resztę naparstnic. Uzbierało się kilka kopiatych taczek ;:224 Reszta prac od jutra...

Ogród jaki planujesz, pełen traw,wrzosów, hortensji i rozchodników, pięknie się wpisuje w istniejące już, brzozowe ramy !
Doskonale, że nie idziesz na ilość, lecz jakość i harmonię nasadzeń ;:215

Cieszę się, że mimo upałów, widoki ogrodowe masz jak zwykle świeże i pełne wdzięku, a głowę pełną planów.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanego weekendu ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu na wstępie zachwycę się Twoim Palibinem . ;:138
Jesteś naprawdę ogrodową czarodziejką. Jak Ty to robisz, że powtórnie zakwita, sądziłam, że wstawiłaś zdjęcie z wiosny, aż doczytałam, że bieżące jego kwitnienie.
Zawsze zachwycam się Hortensją Vanille Fraise, że tak cudownie się przebarwia, w dodatku wcześnie, ale już wiem, że musi trochę upłynąć czasu, żeby na dobre się zadomowiła.
Rozplenice japońskie to wspaniałe trawy, u mnie także jeszcze nie dostają kłosków.
Pozdrawiam Cię serdecznie . ;:196
x-ag-a
---

Post »

Tereniu, witam wieczorem :wit
Wyobraź sobie, że Palibiny zakwitają mi powtórnie w lipcu prawie co roku... po kwitnieniu je przycinam, a te zwykle z czasem budują nowe kwiatostany - dużo mniejsze i nie tak oszałamiająco pachnące, ale jednak.
Co do hortensji i traw, to chyba najpiękniejsze rośliny końca lata - fajnie, że tak wcześnie zaczynają cieszyć oczy i już z początkiem sierpnia można je podziwiać.
Pozdrowienia!
Marysiu, dziękuję za ponowne odwiedziny!
Wiesz, że leży mi na sercu nowe miejsce w ogrodzie, ale tak jak rozmawiałyśmy - wymaga to odpowiedniego przygotowania, głównie finansowego, i mogę to zrobić mając pewność dochodu - teraz byłoby to nierozsądne. Mimo wszystko, nasza ostatnia rozmowa i przegląd Twoich pięknych traw, utwierdziły mnie w przekonaniu co chcę tam posadzić. Twój ogród jest niezwykle inspirujący!
Na działeczce mocno się napracowałaś... czy wracasz tam już od jutra? przyda się roślinom Twoja obecność (woda!).
Spokojnej nocy, A.
Doris, hortensje zawsze mnie wciągają, a i mój PanM je bardzo lubi, zatem drzwi do sadzenia mam otwarte ;-)
Ciekawam Twoich ślicznotek!
Julek, to bardzo przykro, że hortensje, które tak ładnie Ci rosły, niedomagają... no niestety, susza i piaszczysta gleba robią im krecią robotę... A Limelight w donicy jak się ma?
Ewa, nic nie mów - ja też się boję... niby na ogrodzie jestem odważniejsza, ale 'jakby co' to cała wieś mnie słyszy :roll:

Coś mnie łapie ogrodowy marazm... jakiś kryzys dziś mam... pochwastowałam z 15min tylko i to teraz, przed ściemnieniem się... nic mi się nie chce :roll:
Za to wczoraj zrobiłam dużo: rano skosiłam trawnik (ileż mam dwuliściennych!!), wykończyłam obrzeża, znów pochwastowałam, obcięłam przekwitające róże i kwiaty host, przygotowałam kupkę do spalenia... odkryłam trzy niespodzianki: pierwsza to kwitnące Palibiny, druga to róża Young Lycidas, którą niemal wiosną wykopałam - teraz odbiła na jakieś 20cm od ziemi i ma 5 pączków :D, oraz budleję w pewnym zacisznym miejscu, którą rok temu pożegnałam po zimie - teraz odbiła i zakwitnie jednym kwiatem!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś Twoje hortensje są niesamowite, i czy to te starsze czy całkiem nowe równie czarują pięknem ;:215
Też mam kilka i nawet ładnie się zapowiadają w tym roku, tylko żeby zechciało choć raz na tydzień popadać bo samo lanie niewiele daje ;:219 Dzisiaj przeszłam na płatne podlewanie bo deszczu jak nie było tak nie ma ;:185
Trawy to takie wdzięczne roślinki, i czy to te wysokie czy niskie zawsze się ładnie prezentują. Swoje w przedogródku muszę poprzesadzać bo jakoś tak niespodziewanie nn-ki zbyt wysokie wyrosły. ;:173

A zwierzęta sieciowe u mnie już od dawna zagradzają mi wszelkie możliwe drogi, wkurza mnie to choć strachu we mnie nie wzbudzają. :evil:
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Aguniu witam sierpniowo ;:196
Dalej mam dylemat z tymi trawami.... :roll: Powiedz mi czy te trzcinniki to schną bardzo od spodu? Chciałabym aby ta rabata również ładnie prezentowała sie od tzw. tyłu ;:224 bo znajduje sie na wprost chodnika prowadzącego do wejścia do domu ;:224
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Swoje ogrodowe lenistwo usprawiedliwiam tym, że remontowy rozgardiasz mnie denerwuje i zniechęca. Takiego wytłumaczenia wcześniej jeszcze nie wymyśliłam ;:306 Mam zamiar przemknąć się do warzywnika (uważnie przyglądając się trasie) i zebrać ogórki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, uzbrój się w szczotkę i działaj :) ja zawsze zimą żałuję, że pod koniec lata opanowywało mnie ogrodowe lenistwo - ileż bym wtedy dała by móc wyjść do ogrodu... Zwierzęta w sieci są i niestety będą... tak, jak pisałam, w ogrodzie jestem nieco odważniejsza, ale też maksymalnie czujna. Panowie wrócili? Pszczoły ich nie zniechęciły, mam nadzieję?
Grażynko, tak - to już sierpień! Bardzo kocham ten miesiąc dojrzałego lata, za kolory, trawy, hortensje, pierwsze wrzosy... niech nam pogoda sprzyja! Grażynko, a propos traw, odpisałam u Ciebie.
Majutek, hortensje u mnie w większości młode, ale nawet te posadzone w tym roku ładnie się prezentują. Fakt, że lubią sporo wody i ściółkowanie, które im zapewniam... rozumiem, że studnia opróżniona (ta, na wodę z opadów) i trzeba już zdać się na wodociąg? No cóż, ostatnie upały, a wręcz tropiki, to uczyniły... Jakie masz trawy? Muszę zajrzeć do Ciebie w ich poszukiwaniu ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko i skąd ten marazm :?:
odkryłam trzy niespodzianki: pierwsza to kwitnące Palibiny, druga to róża Young Lycidas, którą niemal wiosną wykopałam - teraz odbiła na jakieś 20cm od ziemi i ma 5 pączków , oraz budleję w pewnym zacisznym miejscu, którą rok temu pożegnałam po zimie - teraz odbiła i zakwitnie jednym kwiatem!

Rośliny robią co mogę żeby Cię zadowolić, uśmiechnij się i popatrz na nie swoim radosnym wzrokiem. Dobrego dnia!
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, marazm nie tyle w postaci kiepskiego nastroju, co ogrodowej niemocy - jakoś nie chce mi się nic robić, brak energii... może to ostatnie tropiki tak mnie wykończyły?
Z roślinek trudno nie być zadowolonym... pokazują na co je stać ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”