Ogródek Robaczka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.13

Post »

Miałaś świetną wycieczkę! Dzięki za fotorelację. Nigdy nie byłam w tym ogrodzie, pora to nadrobić :wink: Kiermasz był kuszący, chociaż rzeczywiście ceny mogą odstraszyć... Magnolia cudna. Miałam dzisiaj jechać do Kórnika na nasze swojskie magnolie, ale wolałam wygrzać kości na leżaczku :wink: U Ciebie w ogrodzie też jak w botaniku ;:333 Tulipanów masz całą masę :shock: Świetnie to wygląda. O sasankowo - tulipanowym trio już pisałam - idealne!
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu! :wit

Bogactwo Twojego ogrodu jest oszałamiające. Dla kogoś tak zakochanego w surowej przyrodzie jak ja, to prawdziwe wyzwanie....
Patrząc jednak na piękne amarantowe tulipany, ;:226 nie sposób się nie zachwycić.
Skomentuję to krótko: jesteś prawdziwą Poetessą Ogrodów!

Pozdrawiam z surowych Kaszub :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

to jakbyś tak przypadkiem się wybierałaś w jakiś weekend do Kórnika to daj znać......to byśmy może razem pojechały? ;:131
jakbyś oczywiście chciała............ ;:131
aha a wybierasz się w tym roku do Botanika na majówkę? :D
też się wygrzewałam na słonku, trza było naładować bateryjki..... ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, dzięki ;:196 Kolorowy kwiecień w ogrodzie zawdzięczam cebulowym i sasankom, a tulipanów sadzę co roku mnóstwo, bo bardzo je lubię! Za kilka tygodni w ogrodach zacznie się bylinowe szaleństwo i naszą uwagę przyciągną inne rośliny, ale póki kwitną tulipany - ogród należy do nich :D
Sara, dziękuję :wit
Agness, ja też nie lubię zasychających liści tulipanów, ale zauważyłam, że posadzone w odpowiednim towarzystwie nie muszą przeszkadzać. Przy tarasie zakrywają je liście sasanek, a potem łany smagliczek. Wysiewam różne jednoroczne między tulipany na rabatach, a sąsiadujące byliny pomagają zamaskować zasychające liście. Po 6-8 tygodniach od zakończenia kwitnienia tulipanów można ścinać liście, więc widok nie męczy zbyt długo ;-)) A kwitnienie warte jest takiego poświęcenia, prawda? :wink:

?na dobranoc - raport z pączkowania glicynii 8-) Pączki nabierają liliowych rumieńców ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguśka, bylin było mnóstwo, ale ceny zawrotne, nawet jak na niemieckie warunki. Ciemierniki po 20 euro i więcej ;:219
Z dostępnością bylin faktycznie bywa krucho w centrach ogrodniczych, ale są dostępne w wielu odmianach w szkołkach - mam to szczęście, że w pobliżu jest ogromna szkółka bylinowa i choć zasadniczo nie prowadzą sprzedaży detalicznej, jeszcze mnie nigdy nie wygonili z pustym bagażnikiem ;-)
Bozuniu, dzięki ;:196 Ja planuję w przyszły weekend zabrać M'a do Kórnika, ale zobaczymy co wyjdzie z tych planów :wink: Czasem najtrudniej się wybrać do parku w pobliżu 8-)
Witaj Lisico! Warto było sadzić amarantowe tulipany choćby dla sprowokowania takiego wyznania Lisicy :wink:
Bardzo mi miło, że moje malowanie kolorem na wiosnę nieco złagodziło surowe upodobania wielbicielki Kaszub ;:196
Martuś, dam znać, jak plany dojdą do skutku. Chcę wyciągnąć M'a, ale nie wiem czy kolejny weekend z rzędu wytrzyma na łonie przyrody ;:306
O majówce jeszcze nie myślałam, nie wiem czy będę w Poznaniu. Zgadamy się ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oki ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Może przegapiłam, ale co kupiłaś na kiermaszu :D Nie wierzę, że wróciłaś z pustymi rękoma...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, wpadam zaczerpnąć u ciebie koloru na cały pracowity tydzień ;:130
Bardzo sympatyczną wycieczkę miałaś, już sam fakt spaceru pomiędzy takimi roślinkami może dać ogromną przyjemność.
Wiosna u ciebie jak zwykle pierwsza i przepełniona bogactwem koloru. Wczoraj nawet próbowałam pójść za twoją radą i zrobić jakieś fotki u siebie ale nędznie jeszcze. Poza paroma hiacyntami i białymi tulipanami botanicznymi, wszystko śpi. A i jedna sasanka zakwitła ;:306 Może za miesiąc będę miała, w swoim zimnym lesie, namiastkę tego co u ciebie ;:173 Na razie posadziłam 20 bratków lawendowych i musi mi to wystarczyć.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu nie wiedziałam,że ciemierniki to takie rarytasy :shock:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu, nawet nie wiesz jaką radość mi sprawiłaś pokazując żółte tulipany. Ogromnie się cieszę, że zadomowiły się u Ciebie tak dobrze. Nie mogły pójść w lepsze ręce ;:196
Ciemierniki po 20 Euro ;:oj karmione chyba złotem ;:306
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witaj Kasiu ;:196 ,ale pięknie kolorowo u Ciebie ;:167
Ja w zeszłym roku byłam zbyt niecierpliwa i zbyt szybko usunęłam liście tulipanów ,które mnie wnerwiały i mam za swoje ,w tym roku nędzne totalnie ,wychodzą jakieś takie dzikie liście tylko ;:145 ,na jesień muszę wsadzić nowe i nauczyć się cierpliwości ;:108
Piękna magnolia ;:167
Ja byłam w sobotę w Kórniku ,ale u nas jeszcze nie kwitną tak pięknie ,dopiero zaczynają ,myślę ,że jeszcze dobre dziesięć dni do dwóch tygodni ,żeby wyglądały tak jak ta na Twoim zdjęciu.Kwitna jedynie te wczesne co masz Ty i ja :) . :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu, łany tulipanów i hiacyntów faktycznie imponujące,nie można oczu oderwać,a pąkami glicynii ''denerwujesz mnie'',bo ja na swojej nic nie widzę.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kasia.....literatka z ciebie wyśmienita, tylko nie doceniasz siebie.
Tak pięknie napisałaś o butelce z zapachami......dałabyś rady bez problemu. ;:333
Sama bym tak zrobiła gdyby się dało te zapachy do butelki zamknąć. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”