Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród cz.2

Post »

gdybym mieszkała w takim miejscu to ciagle czułabym sie jak na wczasach :)
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Bo to jest najładniejszy kawałek Polski :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Bea, jaka wspaniała rzecz Cię spotkała, że możesz mieszkać w tak pięknym miejscu.Cała Polska jest piękna, ale te fotki ...oglądam i oglądam. Jakie piękne.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Syringa pisze: Miejscowe gatunki: pióropusznik
spojrzałem ... dziwny jakiś ten pióropusznik
ale przy języczniku - zrozumiałem :wink:
ciekawe "roślinki" u Ciebie :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wyjazd w Sudety- moje marzenie na razie odległe :roll: A Ty je jeszcze potęgujesz ;:145
Małgoś
Awatar użytkownika
monizieb
100p
100p
Od: 14 paź 2013, o 17:50

Post »

Cudne klimaty masz u siebie....ale nie zazdroszcze bo i u mnie tez jest .....cudnie :wink:
Uwielbiam twoje zwierzaki ;:167 ;:167 ;:167
serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i stawu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Cieszę się, że Wam się podobają widoki. Fakt, ja sie czuje jak na wakacjach, wystarczy, że przejadę autem 10-20 minut i już jestem turystą
na wypadzie w góry. Nawet stosuję to jako urozmaicenie dnia, przerywnik lub doraźną terapię na różne sprawy :wink: Np. gdy czuję taką ...niemoc duchową (czyli mam lenia ;:306 ) to przekładam dokumenty i aparat z torebki do plecaczka, pakuje psiaki i jadę w jakieś ładne miejsce, po godzinie jestem jak nowa. A psiaki jakie zadowolone! :wink: Uwielbiają te wycieczki i samochód kojarzy im sie jak najlepiej. Lars, gdy go wzięliśmy, bał sie wsiadać do samochodu, nie mogłam z nim sama pojechać do weterynarza, tylko w weekend z mężem, bo trzeba było go wziąć na ręce i włożyć do auta. Zrobiliśmy mu szybką terapię wycieczkową i prędziutko załapał, że wsiadanie do auta oznacza wycieczkę. Teraz jest pierwszy przy samochodzie, gdy tylko biorę kluczyki do ręki :wink:

Chcecie jeszcze? ;:306
No to jeszcze jakies moje impresje spacerowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to robione z auta, spod swetra :wink: (jak pisze Pat) zdjęcia dwóch wylizanych :wink: (jak pisze Maliola ) ogródków opodal jednego z moich miejsc spacerowych. Wypielone, wykoszone i wystrzyżone do nieprzytomności, prawda? ;:306

Ogródek pierwszy
Obrazek

Obrazek
Sorki za jakość, ale jak pisałam, robione ukradkiem w czasie jazdy, podczas, gdy gospodyni jednego z ogródków była niedaleko ogrodzenia :;230

Obrazek

Ogródek drugi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oba ogródki wyglądają podobnie, należą do sąsiadów przez płot i ciekawe, czy podobnie dbają o podwórka z sąsiedzkiej przyjaźni czy z sąsiedzkiej rywalizacji :wink: Są takimi wiejsko-nowoczesnymi ogródkami, gdzie sa "nowoczesne" rośliny, gdzie kosi sie trawnik, wiesza donice, ale gdzie nie ma żadnej kompozycji, drzewka i krzewy są posadzone w równych odległościach, osobno, daleko od siebie, rozrzucone po trawniku. Nie ma rabat, nie ma zestawień, nie ma jakiegoś projektu, pomysłu... To nic złego oczywiście, jeśli komuś to odpowiada, to dobrze. Wiadomo, że my, tu na forum mamy juz wyższe wymagania, bo jesteśmy jednak bardziej świadomi ogrodniczo i stylistycznie :wink: ;:209 ale uważam, że gospodarzom należy sie chwała za tak zadbane podwórka ;:224 (Jak dla mnie za bardzo zadbane :;230 ale pojęcie naturalistycznego ogrodu na wsi nie jest jeszcze powszechnie znane i bardziej swobodny ogródek byłby pewnie uznany za nie dość zadbany :wink: ) Nie są duże, może 10, może max 15 arów (jak dla mnie to maleństwa :wink: :;230) więc w mojej skali :wink: nie tak trudno utrzymać je w takim czystym stanie, ale jednak samo się nie zrobi, wymaga zaangażowania, konsekwencji i ogólnie pracowitości, słowem - szacun ;:180 Być może gospodyni była zadowolona, gdy zobaczyła, że strzelam foty przez otwarte okno samochodu, ale wracałam ze spaceru i nie miałam już siły, żeby sie zatrzymać i porozmawiać, a wolno mi przecież robić zdjęcia z drogi... :)
Bea
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najważniejsze, że ktoś w ogóle coś sadzi ma jakiś ogród interesuję się roślinami, bo niestety dużo ludzi na wsi ma mega zaniedbane posesje przynajmniej ja takie u siebie na widuje.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Woadłam do Twojego wątku, chyba po raz pierwszy. Zachwyciły mnie zdjęcia ze spacerów z psami. POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Łomatko!! Ani chwaścika, żadna trawka nie ;:202 wystaje. Nie mieści mi się w głowie ogród bez wiosennej bujności pokrzyw i innych takich ;:185
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Bea, jak to mówią: Jednemu matka, drugiemu córka....Ja osobiście nie lubię tak na gładko i nijako. Ogród musi mieć duszę, chaos, tajemnicę, ale też i mały porządek , więc ja...jestem za uporządkowanym chaosem :tan
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Ostatnio miewam ciekawe sny, pewnie dlatego, że dużo śpię :lol:

"Na wyspie" pisałam o śnie z dzisiejszej nocy:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6&start=14

A wczoraj zasnęłam w dzień na ok. 2 godziny i śnił mi się mój ogród w wersji docelowej. Ależ ja mam piękny ogród w przyszłości !! :;230
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Ale dlaczego ??? :?:
Bea
ODPOWIEDZ