Ogród 100 róż cz. III
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 100 róż cz. III
Zachwycające widoki
Aniu, masz pięknie skomponowany cały ogród. Sama sobie projektowałaś,czy korzystałaś z czyjejś porady? Pięknie jest u Ciebie
Aniu, masz pięknie skomponowany cały ogród. Sama sobie projektowałaś,czy korzystałaś z czyjejś porady? Pięknie jest u Ciebie
Oj lubię widoczki, bo wtedy widać czy wszystko pasuje do siebie (plan bliższy, rośliny, ścieżki itp).
Herzogin Christiana tę też chciałam mieć ale zanim się zdecydowałam to już jej nie było Trudno może później.
Droga Elizabet, jej fotki jak najbardziej mnie interesują.
U mnie leje (burze i przelotne deszcze) i grzeje nie wiem czy nie polać róż czymś profilaktycznym na choroby grzybowe?
Herzogin Christiana tę też chciałam mieć ale zanim się zdecydowałam to już jej nie było Trudno może później.
Droga Elizabet, jej fotki jak najbardziej mnie interesują.
U mnie leje (burze i przelotne deszcze) i grzeje nie wiem czy nie polać róż czymś profilaktycznym na choroby grzybowe?
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten widoczek ogródka jest zachwycający! A twoje zdjęcia róż zawsze mnie urzekają!
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Takie obrazki przed snem to rozumiem
Spokojnie nigdzie nie znikam, jestem uzależniona Zwłaszcza że u mnie w większości przerwa w kwitnieniu. Jest dużo pąków ale to potrwa. Na razie zaczyna Iceberg. Jest złośliwa, bo chciałam ją przesadzić z reprezentacyjnego miejsca
Spokojnie nigdzie nie znikam, jestem uzależniona Zwłaszcza że u mnie w większości przerwa w kwitnieniu. Jest dużo pąków ale to potrwa. Na razie zaczyna Iceberg. Jest złośliwa, bo chciałam ją przesadzić z reprezentacyjnego miejsca
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Czy kwiaty Mary Rose długo utrzymują się na krzaczku? Moja jest maleńka i już po jednym dniu płatki leżą na ziemi
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Aniu..... upały okropne... wręcz ich nie znoszę.... mam uraz na słońce
Na moich różach mam też powycinane kółeczka i inne spore dziurki ... niech robaczki się najedzą
Same śliczności pokazujesz możesz jeszcze .... poprosimy
Herzogin Christiana rośnie u Ciebie w gruncie ? zastanawiam się gdzie ja posadzić ... wolałabym właśnie do gruntu, co mi podpowiesz
Przyglądam się The Prince... śliczna czy bardzo wysoko urosła....
Myślisz o zamówieniu jesiennym
Aniu te rude place na trawniku potraktuj płynnym nawozem ... może być Florovit - koneweczką
i dodatkowo na wierzch nasyp dobrej ziemi i dobrze ją rozgrab.... będzie dobrze za kilka dni
Na moich różach mam też powycinane kółeczka i inne spore dziurki ... niech robaczki się najedzą
Same śliczności pokazujesz możesz jeszcze .... poprosimy
Herzogin Christiana rośnie u Ciebie w gruncie ? zastanawiam się gdzie ja posadzić ... wolałabym właśnie do gruntu, co mi podpowiesz
Przyglądam się The Prince... śliczna czy bardzo wysoko urosła....
Myślisz o zamówieniu jesiennym
Aniu te rude place na trawniku potraktuj płynnym nawozem ... może być Florovit - koneweczką
i dodatkowo na wierzch nasyp dobrej ziemi i dobrze ją rozgrab.... będzie dobrze za kilka dni
- Marzena2007
- 50p
- Od: 22 sty 2012, o 19:31
Czy te duże wyżarte kółeczka to ogrodnica niszczylistka? Co jest najskuteczniejsze na te wżery?
Aniu napisz proszę jak duża rośnie Mme Knorr?
Aniu napisz proszę jak duża rośnie Mme Knorr?
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
-
- 100p
- Od: 27 maja 2014, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu jak zwykle cudnie u ciebie,różyczki takie zdrowe.Moje bardzo cierpią na słońcu,niemki są lepsze niz angielki,kwitną dłuże i tak nie mdleją.Czy mogłabyś zrobić kilka fotek swoich rabat tak trochę z szerszej perspektywy?Pozdrawiam serdecznie
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
Aniu U ciebie cały czas pięknie.
Dobry wieczór
Tereniu, jak masz miejsce, to się nie zastanawiaj; to piękne róże
Dzięki Monia Ogród to moje ?dzieło? w 100%. Chociaż niezupełnie; do sadzenia drzew i krzewów zaangażowani byli mąż i syn Nie korzystałam jednak nigdy z fachowej pomocy.
Monika, ja jestem bardzo zadowolona z Herzogin Christiany. Z pewnością dostaniesz ją jesienią
Ja będę robiła jeszcze jeden oprysk przeciwgrzybowy. Mam nadzieję, że niektóre róże nie będą straszyły żółtymi liśćmi we wrześniu. U nas dalej susza...
Aniu, dziękuję. Bardzo mi miło
Uff, co za ulga Jolcia
Iceberg się nie sprawdza na reprezentacyjnym miejscu?
Dorota, musisz dać trochę czasu Maryśce. Zwykle jej kwiaty trzymają się 2-3 dni. Mało, ale zawsze lepiej niż 1
Majeczko, niestety w tej kwestii się z Tobą nie zgodzę Uwielbiam upały. To dla mnie prawdziwe lato. Mogłoby tylko trochę popadać (w nocy)...
Ależ Ty jesteś dobra i wyrozumiała... nawet dla robali . Mnie jednak te wżery wnerwiają...
Moja (a nawet trzy) Herzogin rośnie w gruncie. Jej krzaczki ładnie się zagęściły. Czekam tylko na kwiaty Geoffa, z którym miała tworzyć komplecik
The Prince to nie jest wysoka róża. Ładnie buduje krzaczek. Dla mnie jest szczególna... Nawiasem mówiąc w realu ma dużo ładniejszy kolor (wpada we fiolet). Aparat ją rozjaśnia.
Dzięki Majuś. M zajął się już tymi plamami na trawniku
Aniu, tej Twojej Edence we wszystkim do twarzy
Madżen, to dziadostwo wyżerające na okrągło to miesierka różówka. Robiłam oprysk na robale tym co miałam pod ręką. Mam nadzieję, że jej zbrzydną moje ślicznoty
Mme Knorr teoretycznie powinna dorastać do 120 cm. Moje pochodzą z tego roku i rosną w donicach, więc nie mogę przekazać Ci tu swoich doświadczeń.
Basiu, niemki chyba mają często grubsze, jakby woskowane płatki i dzięki temu ?trzymają fason?, chociaż wiele angielek też dobrze znosi wysokie temperatury.
Dla Ciebie Basiu widoczek ? przez mieczyki ? podobne do bliskich Twemu sercu irysów
Aguś, dzięki. Miło, że Ci się podoba
Fotki pochodzą niestety sprzed paru dni
Queen of Sweden
Rosenfee i dowody zbrodni
Eden Rose
First Lady
Wisley 2008
The Wedgwood Rose
jeżówki
Jubilee Celebration
Wisley 2008
klon japoński z hortensją
Pashmina (wybaczcie monotematyczność )
Claire Marshall
Cottage Rose
Tereniu, jak masz miejsce, to się nie zastanawiaj; to piękne róże
Dzięki Monia Ogród to moje ?dzieło? w 100%. Chociaż niezupełnie; do sadzenia drzew i krzewów zaangażowani byli mąż i syn Nie korzystałam jednak nigdy z fachowej pomocy.
Monika, ja jestem bardzo zadowolona z Herzogin Christiany. Z pewnością dostaniesz ją jesienią
Ja będę robiła jeszcze jeden oprysk przeciwgrzybowy. Mam nadzieję, że niektóre róże nie będą straszyły żółtymi liśćmi we wrześniu. U nas dalej susza...
Aniu, dziękuję. Bardzo mi miło
Uff, co za ulga Jolcia
Iceberg się nie sprawdza na reprezentacyjnym miejscu?
Dorota, musisz dać trochę czasu Maryśce. Zwykle jej kwiaty trzymają się 2-3 dni. Mało, ale zawsze lepiej niż 1
Majeczko, niestety w tej kwestii się z Tobą nie zgodzę Uwielbiam upały. To dla mnie prawdziwe lato. Mogłoby tylko trochę popadać (w nocy)...
Ależ Ty jesteś dobra i wyrozumiała... nawet dla robali . Mnie jednak te wżery wnerwiają...
Moja (a nawet trzy) Herzogin rośnie w gruncie. Jej krzaczki ładnie się zagęściły. Czekam tylko na kwiaty Geoffa, z którym miała tworzyć komplecik
The Prince to nie jest wysoka róża. Ładnie buduje krzaczek. Dla mnie jest szczególna... Nawiasem mówiąc w realu ma dużo ładniejszy kolor (wpada we fiolet). Aparat ją rozjaśnia.
Dzięki Majuś. M zajął się już tymi plamami na trawniku
Aniu, tej Twojej Edence we wszystkim do twarzy
Madżen, to dziadostwo wyżerające na okrągło to miesierka różówka. Robiłam oprysk na robale tym co miałam pod ręką. Mam nadzieję, że jej zbrzydną moje ślicznoty
Mme Knorr teoretycznie powinna dorastać do 120 cm. Moje pochodzą z tego roku i rosną w donicach, więc nie mogę przekazać Ci tu swoich doświadczeń.
Basiu, niemki chyba mają często grubsze, jakby woskowane płatki i dzięki temu ?trzymają fason?, chociaż wiele angielek też dobrze znosi wysokie temperatury.
Dla Ciebie Basiu widoczek ? przez mieczyki ? podobne do bliskich Twemu sercu irysów
Aguś, dzięki. Miło, że Ci się podoba
Fotki pochodzą niestety sprzed paru dni
Queen of Sweden
Rosenfee i dowody zbrodni
Eden Rose
First Lady
Wisley 2008
The Wedgwood Rose
jeżówki
Jubilee Celebration
Wisley 2008
klon japoński z hortensją
Pashmina (wybaczcie monotematyczność )
Claire Marshall
Cottage Rose
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, pokaż więcej fotek swojego ogrodu - jest taki piękny Proszę o całą sesję
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, ja nie powinnam wchodzić do Ciebie. Wszystko mi się u Ciebie podoba.
Znowu mam ochotę na kolejne róże.
Podoba mi się taka Roseraie du Chatelet
Ale reszta też.
U Ciebie nadal takie kwitnienie? U mnie kwitną pojedyncze róże.
Reszta dopiero się zbiera
Krzaczastych róż nie chcę, bo nie mam miejsca.
Chciałabym raczej wyprostowane żeby im się kwiaty nie zwieszały i bardzo długo kwitły
Znowu mam ochotę na kolejne róże.
Podoba mi się taka Roseraie du Chatelet
Ale reszta też.
U Ciebie nadal takie kwitnienie? U mnie kwitną pojedyncze róże.
Reszta dopiero się zbiera
Krzaczastych róż nie chcę, bo nie mam miejsca.
Chciałabym raczej wyprostowane żeby im się kwiaty nie zwieszały i bardzo długo kwitły