Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabuniu na ulotce są obrazki i krótkie opisy ;
zasadzić przed przymrozkami
słońce lub półcień
po zasadzeniu obficie podlać wodą
nadaje się do donic i pojemników
przystosowany do uprawy w domu
pachnący
wieloletni
To jest cały opis i ja się tym zasugerowałam kupując , a nie znałam tych kwiatuszków .
Dziękuję Ci szerszy opis i wyprowadzenie mnie z błędnego myślenia .
zasadzić przed przymrozkami
słońce lub półcień
po zasadzeniu obficie podlać wodą
nadaje się do donic i pojemników
przystosowany do uprawy w domu
pachnący
wieloletni
To jest cały opis i ja się tym zasugerowałam kupując , a nie znałam tych kwiatuszków .
Dziękuję Ci szerszy opis i wyprowadzenie mnie z błędnego myślenia .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Gabi a ja już wsadziłam je do donic z ziemią , może to za wcześnie . Nie mam pojęcia jak one szybko zaczną puszczać pędy , pewnie do ziemi będę mogła je wsadzić dopiero po majowych przymrozkach .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Pomęczę Cię troszkę Gabuniu ,powiedz mi czy zostawić ją w ganku ,czy wstawić ją do domku
Spis wątków
Spis wątków
Dziękuję Wam za miłe powitanie!!
Zaczynam od oglądania ogrodów. Wasz mi się podoba.
Pozdrawiam. LidkaeM
Pozdrawiam. LidkaeM
Witaj Zosiu ! Widzę, że przygotowania do wiosny trwają. Nie dość, że nowe zakupy cebulek, nasionek i nie wiem co tam jeszcze, to na dodatek do lasu biegasz Oj będzie na co patrzeć wiosną i latem .
W chwili wolnej proszę Zosieńko zajrzyj do moich pelargonii
Pozdrawiam serdecznie
W chwili wolnej proszę Zosieńko zajrzyj do moich pelargonii
Pozdrawiam serdecznie
Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Witaj Zosiu, pamiętasz obiecałam sobie, że w tym roku muszę szczególnie zadbać o róże, by chociaż trochę były podobne do Waszych. Wiem, że nie dorównam, ale chcę spróbować. Radziłaś mi, żeby wiosną spryskać je miedzianem. Czy możesz dać znać, jak przyjdzie na to pora? Kiedy pierwszy raz podsypać nawozem? Liczę, że z Twoimi wskazówkami uda mi się poprawić ich kondycję. Wczoraj wzięłam się za sadzenie kłączy canny do donic. Siałam też trochę bylin, bo mam nadzieję, że wysadzę je do gruntu i jeszcze w tym roku zakwitną. Posadziłam też ismenę i czytam u Ciebie, że to chyba za wcześnie. Trudno najwyżej zakwitnie w domu.
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu przyłączam się do prośby Ewy,daj znać jak będziesz pryskać miedzianem i nawozić róże.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- andriu53
- 1000p
Gabuniu wniosłam ją do domu i postawiłam na schodach przy oknie ,nie będę ryzykować .
W sobotę było u nas cieplutko ,to wsadziłam sobie lilie i irysy do gruntu , pograbiłam trochę trawy .Wiesz jak szybko rośliny rosną , aż dziw bierze , a dziś był spory przymrozek ,ale im nie zaszkodził .Dziś nie wychodziłam z domciu , bo mnie boli kręgosłupek i troszkę musiałam sobie odpuścić z chodzeniem .
W sobotę było u nas cieplutko ,to wsadziłam sobie lilie i irysy do gruntu , pograbiłam trochę trawy .Wiesz jak szybko rośliny rosną , aż dziw bierze , a dziś był spory przymrozek ,ale im nie zaszkodził .Dziś nie wychodziłam z domciu , bo mnie boli kręgosłupek i troszkę musiałam sobie odpuścić z chodzeniem .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Witaj Lidziu . Miło mi bardzo ,że Ci się u nas podoba . Zapraszam , zaglądaj do nas kiedy masz ochotę
Spis wątków
Spis wątków