Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 3cz.

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te Twoje mag są jednoroczne więc czy one pachna to nie wiem. Musi Ci ktoś odpowiedzieć co je posiada u siebie :wink: Ja gustuję w wieloletnich
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 maja 2007, o 16:58

Post »

Agii pisze:Te Twoje mag są jednoroczne więc czy one pachna to nie wiem. Musi Ci ktoś odpowiedzieć co je posiada u siebie :wink: Ja gustuję w wieloletnich
Niestety nie pachną a przynajmniej nie tak jak ich kuzynki ,mi się wydaje że żółta wieloletnia ma najintensywniejszy zapach
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny, a po czym wnioskujecie, ze one jednoroczne???
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 maja 2007, o 16:58

Post »

mag jak urosną sadzoneczki sama ocenisz czy są one jednoroczne czy też wieloletnie bardzo łatwo można poznać

jednoroczne w odróżnieniu od wieloletnich mają kwiaty mniejsze ,około 20 cm. skierowane pionowo w górę ,wieloletnie ich kwiaty dorastają do 50 cm. długości jednoroczne po przekwitnieniu zawiązują owoce takie kolczaste kuleczki pełne brązowych nasion
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basia k pisze:
Agii pisze:Te Twoje mag są jednoroczne więc czy one pachna to nie wiem. Musi Ci ktoś odpowiedzieć co je posiada u siebie :wink: Ja gustuję w wieloletnich
Niestety nie pachną a przynajmniej nie tak jak ich kuzynki ,mi się wydaje że żółta wieloletnia ma najintensywniejszy zapach
Basiu te pospolite żółte mają intensywny zapach ale mam u siebie inną żółtą , ma pokrój krzaczasty, nie rośnie taka wysoka, ta to dopiero pachnie. Wiozłam ją w samochodzie jakieś 5 km to powiem Ci że nie dało się w samochodzie wytrzymać . Musiałam się zatrzymywać ,żeby oddechu złapać. :wink:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cóż :wink: już się pogodziłam z myślą, że to tylko jednoroczne. Za to odpadnie problem z zimowaniem, ale niestety uroda nie ta :cry: . Jedyny plus to multum nasionek po pierwszym sezonie, będzie co rozdawać :lol: A jakby ktoś miał nadmiar badylków po wiosennym cięciu, to cichutko polecam się pamięci :D
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mag pisze:No cóż :wink: już się pogodziłam z myślą, że to tylko jednoroczne. Za to odpadnie problem z zimowaniem, ale niestety uroda nie ta :cry: . Jedyny plus to multum nasionek po pierwszym sezonie, będzie co rozdawać :lol: A jakby ktoś miał nadmiar badylków po wiosennym cięciu, to cichutko polecam się pamięci :D
Jestem w posiadaniu różowych i kremowych datur, z chęcią wymienię się w przyszłości
na nasionka :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super, już się cieszę! Jak tylko coś mi urośnie i zakwitnie, to zaraz się pochwalę :D
Spis treści.Wizytówka.
2338192
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 lut 2009, o 17:58

Post »

Witam to morzę ja się pochwale moją w zeszłym roku jak mi urosła na tym zdjęciu ma z 8 morzę 9 miesięcy strasznie szybko urosła zresztą zobaczcie sami

Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"Numerku", a cieszyła oko kwiatami, czy tylko zielenią liści?
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
sudyk
50p
50p
Od: 10 kwie 2008, o 18:37

Post »

Witam wszyskich
Jest już marzec czy zaczynacie już coś robić ze swoimi daturami?
Do tej pory obrywałam swoim daturom pojawiające się pędy,ale zaczęły
odrastać ze zdwojoną siłą więc dałam na spokój. Przechowuję swoje datury w zimnym
nieogrzewanym pokoju z zasłoniętymi oknami ale one uzanały,że już czas ruszyć z wegetacją.
Podlewam trochę częściej ale jeszcze nie nawoziłam ani nie przesadzałam.
Napiszcie jak to wygląda u Was.
Pozdrawiam GOSIA
bura4
50p
50p
Od: 3 sty 2008, o 14:50

Post »

A ja dostałam od forumowiczki w doniczkach wypuściły już liście, to co teraz? Podkarmiać już czy tylko podlewać??
Cattleyomaniaczka

Marta
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54

Post »

Chciałabym zapytac czy ktoś ma, lub będzie miał, do odstąpienia badylki datur? Wasze roślinki są takie piękne, że i ja chciałabym spróbować je hodować, a potem cieszyć się kwiatami.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”