Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 4
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 4
Też będę siała pomidory Kozuli. Na ten rok wybrałam takie -
-K 127
-K 131
-K 14/1
-K 149
-K 152
-K 185
-K 37
-K 37/4
-K 168
-K 127
-K 131
-K 14/1
-K 149
-K 152
-K 185
-K 37
-K 37/4
-K 168
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandeczko!
Miło mi,że masz nasionka tego pomidorka.
Trudno mi powiedzieć cos o smaku ponieważ mnie smakują wszystkie kozulki bez wyjątku.
Są takie w sam raz pomidorowe.Trochę słodkie,trochę kwaskowe.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p1913784
Miło mi,że masz nasionka tego pomidorka.
Trudno mi powiedzieć cos o smaku ponieważ mnie smakują wszystkie kozulki bez wyjątku.
Są takie w sam raz pomidorowe.Trochę słodkie,trochę kwaskowe.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p1913784
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
F5 jest Twoje, a F6 Tereni Teniak. Spodziewam się różnic nie tyle z powodu F? ile z doznań smakowych obydwóch ogrodniczek. Każda wybrała najsmaczniejszego, ale przecież innego.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Mam K/137 od Maragi , ładny jest to go posieję w tym roku .Widzę spore różnice w wielkości .
Mam jeszcze K/49 niska efka . Na tej stronie , którą ktoś podał , widziałam chyba jego zdjęcia , też ładny .
Mam jeszcze K/49 niska efka . Na tej stronie , którą ktoś podał , widziałam chyba jego zdjęcia , też ładny .
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Czy ktoś z Was uprawia jeszcze K/191?. Ta krzyżówka wyjątkowo mi nie wychodzi. Mama i Tatuś (K/36 x K/37) smaczne i stabilne a Dziecko (miałam już F4) smakuje jak nieudana hybryda.
W tym roku wracam do F2 nasion od winterek/Kozula i muszę wysiać więcej krzaków czyli całe 4 które mam.
W tym roku wracam do F2 nasion od winterek/Kozula i muszę wysiać więcej krzaków czyli całe 4 które mam.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
badzia!
Po ubiegłorocznym sezonie doszłam do wniosku,że bardzo dużo zależy od odpowiedniego nawożenia.
Tak jak pisała Ania kozula K/129 nie lubi za dużo azotu.
Zawsze przed rozpoczęciem sezonu wracam do czytania wszystkiego co pisała o swoich krzyżówkach i jakich porad udzielała na ich temat i nie tylko.
Trochę to czasu zajmuje,ale jak pamięć szwankuje ( tak jak u mnie ) to niestety trzeba czytać.
anulab!
Pierwszy raz jak w 2011 roku K/ 137 miał duże owoce tak jak na zdjęciu z tego linku,który podałam dla Wandzi.A właśnie w ubiegłym był taki jak widać.Coś mu pewnie brakowało.
whitedame!
To mój K/191
Nie pamiętam smaku.Nie zapisywałam.Chyba w tym roku założę każdej krzyżówce kartotekę i będę wpisywać co się dzieje.
Po ubiegłorocznym sezonie doszłam do wniosku,że bardzo dużo zależy od odpowiedniego nawożenia.
Tak jak pisała Ania kozula K/129 nie lubi za dużo azotu.
Zawsze przed rozpoczęciem sezonu wracam do czytania wszystkiego co pisała o swoich krzyżówkach i jakich porad udzielała na ich temat i nie tylko.
Trochę to czasu zajmuje,ale jak pamięć szwankuje ( tak jak u mnie ) to niestety trzeba czytać.
anulab!
Pierwszy raz jak w 2011 roku K/ 137 miał duże owoce tak jak na zdjęciu z tego linku,który podałam dla Wandzi.A właśnie w ubiegłym był taki jak widać.Coś mu pewnie brakowało.
whitedame!
To mój K/191
Nie pamiętam smaku.Nie zapisywałam.Chyba w tym roku założę każdej krzyżówce kartotekę i będę wpisywać co się dzieje.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
To mam teraz zagwozdkę , miałam zamiar wysiać 191 F2, ale skoro ani Kasia, ani Maraga nie poświęciły temu pomidorowi ani słóweczka w swoich notatkach i nie pamiętają smaku, to chyba ich tym smakiem na kolana nie powalił
Zastanawiam się nad 136 F8, ale nic nie mogę o nim znaleźć, może ktoś naprowadzi mnie na opis?
I jeszcze chcę posiać 25 F7 i 149 F4.
Zastanawiam się nad 136 F8, ale nic nie mogę o nim znaleźć, może ktoś naprowadzi mnie na opis?
I jeszcze chcę posiać 25 F7 i 149 F4.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Dzięki Kasiu , już mi się to 136 bardzo podoba
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Będę sadzić pomidory szukając znowu pomidora ciągłego wzrostu:
K 178 F 5 ------- F 4 był ciągłego wzrostu befsztyk
K 178 F 5 -------- F 4 był ciągłego wzrostu okrągły lekko zwężający się ku dołowi
K 178 F 5 --------- F 4 był ciągłego wzrostu lekko zwężający się od strony ogonka.
Wszystkie trzy rodzaje miały dobry smak, były mięsiste, dobrze wiązały. Kolor owoców czerwono-malinowy.
Oprócz tych F 4 ciągłego wzrostu były w tym pokoleniu kończące wzrost - tych nasion nie mam.
Myślę, ze w F 5 będą takie i takie. W F 4 łatwo było odróżnić na etapie sadzonki które są karłowe i które wysokie.
Pomidor F 3 rósł u mnie chyba w 2013 roku z nasion z forum jeden krzak - był ciągłego wzrostu dlatego mnie zainteresował i w 2016 wróciłam do niego.
Jeśli komuś zależy na takim właśnie pomidorze to proszę napisać do mnie na pw - wyślę nasionka .
K 178 F 5 ------- F 4 był ciągłego wzrostu befsztyk
K 178 F 5 -------- F 4 był ciągłego wzrostu okrągły lekko zwężający się ku dołowi
K 178 F 5 --------- F 4 był ciągłego wzrostu lekko zwężający się od strony ogonka.
Wszystkie trzy rodzaje miały dobry smak, były mięsiste, dobrze wiązały. Kolor owoców czerwono-malinowy.
Oprócz tych F 4 ciągłego wzrostu były w tym pokoleniu kończące wzrost - tych nasion nie mam.
Myślę, ze w F 5 będą takie i takie. W F 4 łatwo było odróżnić na etapie sadzonki które są karłowe i które wysokie.
Pomidor F 3 rósł u mnie chyba w 2013 roku z nasion z forum jeden krzak - był ciągłego wzrostu dlatego mnie zainteresował i w 2016 wróciłam do niego.
Jeśli komuś zależy na takim właśnie pomidorze to proszę napisać do mnie na pw - wyślę nasionka .
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Miałam 2 krzaki k/191, wyrosło nic ciekawego , zebrałam nasiona z większych owoców i coś wysieję tak z ciekawości, to będzie F4.
pozdrawiam Karina