Uratowane storczyki (Art) :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Joanno odbiegnę od tematu i życzę Ci by remont skończył się jak najszybciej, sam przerabiałam to nie tak dawno, tyle, że na zewnątrz i ekipy się tak wlokły, że koszmar, nawet nie miałam ochoty spędzać wolnego czasu w ogrodzie, bo wszędzie pełno było obcych ludzi ;:134
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Renatko, Soniu, dziękuję Wam za wsparcie i słowa otuchy. Jutro ostatnie (mam nadzieję :roll: ) kąpanie storczyków
w tych fatalnych warunkach, a potem już powinno być "z górki". Może wypatrzę jakiś pędzik ???

Pozdrawiam serdecznie, Joanna
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Joasiu, kwitnący sabotek - po prostu cudowny, a tym bardziej większa radość, że doczekałaś "własnego" kwitnienia.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu, dziękuję za miłe słowa !
Dobrze, że mój sabotek cieszy kolorkami, bo wszystkie inne - okazy zdrowia - nawet nie myślą pokazać milimetra nowych pędów. Smutno i mało kolorowo ostatnio w moim wątku.
Tym bardziej cieszę się z pięknych kwitnień innych osób w naszym dziale. Może doczekam się dopiero jakiejś zimowej "niespodzianki" ;:227 ?

Pozdrawiam, Joanna :)
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Doczekasz doczekasz Joasiu, przecież musimy być cierpliwe. Tego uczą nas nasi podopieczni :)
Po remoncie, jak już się uporasz ze wszystkim, pewnie dojrzysz jakąś niespodziankę wśród gąszcza liści swoich pupili, czego Ci życzę z całego serducha ;:12
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joasiu, sabotek w Twoim kwitnieniu :roll:...gratuluję. Za "zimową niespodziankę" trzymam kciuki, ale sprzątania po remoncie nie zazdroszczę :wink:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech... remoncik dał mi się we znaki, ale czas wreszcie "odkurzyć" swój wątek :wink:
Po przerwie przedstawiam więc zdjęcie mojej katlejki, która coś sobie po kryjomu tworzy...
(piszę "po kryjomu", bo niespodzianka normalnie schowana jest pod liściem, jak pod daszkiem. Do zdjęcia ten "daszek" odchyliłam)

Obrazek

Ciekawa jestem, dlaczego na 4 młode przyrosty - dwa wytworzyły po 1 liściu, a inne, po 2 liście?
Cattleya całe lato była werandowana na balkonie, stała na podstawce z wilgotnym keramzytem, a wcześniej (po przekwitnięciu) miała wymienione podłoże.
Zachęcona rozwojem mojej katlejki, kupiłam sobie kolejną na wystawie w Sosnowcu...

Obrazek

Tu mała zagadka - ile rozwiniętych kwiatów jest na zdjęciu ?
Pozdrawiam, Joanna :)
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joasiu piekna cattleyke kupilas ,jest taka delikatna a kwiatow ma chyba 4 :roll:
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brawo Marto ;:63
Na potwierdzenie, jeszcze 2 zdjęcia (na pierwszym - niestety robionym teraz wieczorem z lampą błyskową, widać dokładnie)

Obrazek Obrazek

Na drugim, robionym w południe - prawdziwy kolorek. Kwiaty osadzone są tak gęsto, że jeden, zasłania drugi...
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ ona jest piękna! Jestem zachwycona!
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Przepiękna Cattleya ;:31 Super, że pojawiły się pąki w "starej" cattley, niecierpliwie czekam na ich rozkwit ;:215
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mambo, ja też niecierpliwie czekam :) ! Tym bardziej, że pamiętam jakie były piękne, bo kupowałam przekwitającą.
Poza tym miała bardzo intensywny zapach. Ta nowa pachnie b.delikatnie.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Ostatnio zachwycam się Cattleyami, ale na razie mam "na próbę'" tylko jedną Lc. Szkoda tylko, ze nie są tak dostępne w sprzedaży jak falki :(
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”