Moje różne zakątki....
Re: Moje różne zakątki....
Orliki,macierzanka,brateczki,sam miodek
Czosnek super wyszedł
Czosnek super wyszedł
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
becia123-Beatko; clem3-Małgosiu ;Tulap-Mati Tak macierzanka kwitnie w pełni.A owady buszują na niej od samego rano do wieczora.
Ja też często poruszam ją aby czuć bardziej zapach i w powietrzu i na rękach
Orliki iryski też.
Biedronka641-Alu Dziękuję za pochwałki.Ale twoje zdjęcie też są ładne.całkiem przyjemnie je oglądam.
karolacha-Karolinko no, tak, masz u siebie spor pięknych roślin.Glicynie sa teraz nr1 u ciebie.Cudne.
Ja jeszcze w tych Wojsławicach nie byłam.Za daleko ode mnie
Beaby-Beatko Takie połączenia orlików z rożnymi roślinami jest bardzo ciekawe.
stasia_ogrod-Stasiu Liście podziurawione w hostach już wycięłam.Sporo tego było.Jeszcze nigdy liście hostowe nie wzbogacały kompostu.
Macierzanka bardzo lubię.a zwłaszcza jak kwitnie, cudnie pachnie.Wypełnia ładnie rabatę .Orlików jeszcze marzy mi się więcej
Kupiłam taki floksik,Bo takiego jeszcze nie miałam
Powojnik wielokwiatowy The President |
Pierwsza startuje Pastella
Wczoraj syn poszedł do lasku i tyle przyniósł.Sos będzie
Ja też często poruszam ją aby czuć bardziej zapach i w powietrzu i na rękach
Orliki iryski też.
Biedronka641-Alu Dziękuję za pochwałki.Ale twoje zdjęcie też są ładne.całkiem przyjemnie je oglądam.
karolacha-Karolinko no, tak, masz u siebie spor pięknych roślin.Glicynie sa teraz nr1 u ciebie.Cudne.
Ja jeszcze w tych Wojsławicach nie byłam.Za daleko ode mnie
Beaby-Beatko Takie połączenia orlików z rożnymi roślinami jest bardzo ciekawe.
stasia_ogrod-Stasiu Liście podziurawione w hostach już wycięłam.Sporo tego było.Jeszcze nigdy liście hostowe nie wzbogacały kompostu.
Macierzanka bardzo lubię.a zwłaszcza jak kwitnie, cudnie pachnie.Wypełnia ładnie rabatę .Orlików jeszcze marzy mi się więcej
Kupiłam taki floksik,Bo takiego jeszcze nie miałam
Powojnik wielokwiatowy The President |
Pierwsza startuje Pastella
Wczoraj syn poszedł do lasku i tyle przyniósł.Sos będzie
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już kozaczki? Szybciutko. Jak ja uwielbiam zbierać grzyby!
Powojnik piękny, żadnego jeszcze nie mam... U mnie słońce cały dzień, boję się o nie, że miałyby za gorąco... ale może coś wymyślę...
Czosnek z trzmielem- mistrzowski
Powojnik piękny, żadnego jeszcze nie mam... U mnie słońce cały dzień, boję się o nie, że miałyby za gorąco... ale może coś wymyślę...
Czosnek z trzmielem- mistrzowski
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudny ten floksik u mnie kwitnie Multi blue lecz tylko pustymi kwiatami a w ubiegłym roku pierwsze kwitnienie było pełnymi kwiatami
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
W maju grzyby takiego floksa też sobie dokupiłam, z tego samego powodu co ty
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Już grzybki , jakie ładne kozaczki , floksikowe poduchy u mnie marnieją, susza straszna, wodę leję ale to na nic, potrzeba deszczu
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żal tych host, ale przy okazji doszłam do wniosku, że niesłusznie podejrzewałam panów murarzy o zniszczenie liści Anabelli - zapomniałam, że u nas też był dwa razy grad i to pewnie on załatwił część liści, nacinając je w kilku miejscach
Też się zakochałam w orlikach - mam takie same różowe, Black Barlowa z kłącza (a miał być alpejski fioletowy), teraz dosadziłam kłącza białych Barlowów.
Zdjęcie czosnkowe - super
Też się zakochałam w orlikach - mam takie same różowe, Black Barlowa z kłącza (a miał być alpejski fioletowy), teraz dosadziłam kłącza białych Barlowów.
Zdjęcie czosnkowe - super
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Już są grzyby szok normalnie, może i ja się przejdę... chociaż toche się kleszczy boje
- anabuko1
Shire-Moniś Tak, grzybki już zjedzone,Pyszny taki sos ze świeżych grzybków.
U mnie najstarszy syn i mąż uwielbiają zbierać grzyby,Ja już nie tak bardzo.
nie masz powojników??Oj to trzeba koniecznie zmienić.One sa cudne.Ja mam kilkanaście już
JAKUCH-Jadziu Floksy po przekwitnięciu.?Te dwa różowy i fioletowy pójdą trochę po podziału.Podoba mie się takich więcej poduch kolorowych:)
a te jasne muszą podrosnąć, do przyszłego roku:)
clem3-Małgosiu; Iwonko0042 Jak widać w maju też już sa grzyby.Zawsze nas kusza roślinki te , co ich nie mamy jeszcze.I tu wypróbowanie naszej woli.
Moja jest słaba.Jak sroka,, oczami widzę i kusze się, kupuje.a potem zastanawiam się gdzie to upchnąć już
to prawda robi się sucho deszcz przydałaby się
silvarerum-Sylwio; Filemon24-Anitko Hosty przycięte,powycinane.Nawet strasznie nie wyglądają.
no widzisz ten grad to potrafi dużo roślin zniszczyć.Ja jeszcze w życiu tak nie miałam.cóż rożne rzeczy przytrafiają się, nawet w ogrodzie
Zobaczcie co znalazłam w powojniku
U mnie najstarszy syn i mąż uwielbiają zbierać grzyby,Ja już nie tak bardzo.
nie masz powojników??Oj to trzeba koniecznie zmienić.One sa cudne.Ja mam kilkanaście już
JAKUCH-Jadziu Floksy po przekwitnięciu.?Te dwa różowy i fioletowy pójdą trochę po podziału.Podoba mie się takich więcej poduch kolorowych:)
a te jasne muszą podrosnąć, do przyszłego roku:)
clem3-Małgosiu; Iwonko0042 Jak widać w maju też już sa grzyby.Zawsze nas kusza roślinki te , co ich nie mamy jeszcze.I tu wypróbowanie naszej woli.
Moja jest słaba.Jak sroka,, oczami widzę i kusze się, kupuje.a potem zastanawiam się gdzie to upchnąć już
to prawda robi się sucho deszcz przydałaby się
silvarerum-Sylwio; Filemon24-Anitko Hosty przycięte,powycinane.Nawet strasznie nie wyglądają.
no widzisz ten grad to potrafi dużo roślin zniszczyć.Ja jeszcze w życiu tak nie miałam.cóż rożne rzeczy przytrafiają się, nawet w ogrodzie
Zobaczcie co znalazłam w powojniku
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu moja wola te do najsilniejszych nie należy Na dodatek straszne zbieractwo mi się załączyło i jak mi się spodoba jakiś kwiatek to już jedna odmiana czy kolor mi nie wystarczą tylko od razu chciałabym wszystkie Śliczne zdjęcia wstawiłaś Bodziszek w towarzystwie iryska pięknie się prezentuje Znalezisko w powojniku już chyba opuszczone? Bo nie przepadam za jego mieszkańcami Doświadczyłam na własnej skórze jak boli bliskie spotkanie z nimi
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Jak te powojniki fajnie kwitną, a u siebie ciągle czekam Grzyby? Już?? Nie wierzę!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu piękny czas nastał... zaczynają powojniki, kwitną orliki , zaraz swój pokaz zaczną róże i lilie...
Tylko susza okropna się robi...
Gdzie ten deszcz przelotny chociaż?
Tylko susza okropna się robi...
Gdzie ten deszcz przelotny chociaż?
- anabuko1
clem3-Małgosiu to mamy tak samo, ja też jak ulegnę .to już chce mieć dużo roślinek.
Aguss85-Agnieszko Na razie kwitnie jeden powojnik.ale następne już mają spore pączki.
nas na lubelszczyżnie pod koniec maja lub przełom czerwca już pokazują się grzyby.W tym roku chyba jeszcze wcześniej.Ale jest sucho to raczej ich nie będzie dużo
Ola2310-Olu Sucho i u mnie.chyba trzeba podlewać.Bo szkoda roślin młodych.
Oj tak będą zaraz róże i lilie.Kocham lilie i już sporo ich zgromadziłam
to chyba Gniazdo os., brrr muszę to wywalić.Bo tam widziałam jak one wlatywały.A osy mi nie są potrzebne
Orlik Black Barlow
Aguss85-Agnieszko Na razie kwitnie jeden powojnik.ale następne już mają spore pączki.
nas na lubelszczyżnie pod koniec maja lub przełom czerwca już pokazują się grzyby.W tym roku chyba jeszcze wcześniej.Ale jest sucho to raczej ich nie będzie dużo
Ola2310-Olu Sucho i u mnie.chyba trzeba podlewać.Bo szkoda roślin młodych.
Oj tak będą zaraz róże i lilie.Kocham lilie i już sporo ich zgromadziłam
to chyba Gniazdo os., brrr muszę to wywalić.Bo tam widziałam jak one wlatywały.A osy mi nie są potrzebne
Orlik Black Barlow
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu podglądam ogród, już tak ładnie wyrośnięte rośliny. Irysy syberyjskie z ciemnym orlikiem cudnie pokazałaś, energetyczne azalie cudne. Pierwsze paki różane, jak one cieszą, grzyby pewnie też. Też osy przepędzaliśmy, bo w skrzynce na listy założyły gniazdo.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jakie śliczne kolorki orlików