Iwek- dziękuję. Siewka pięknieje...
Chryzantemy są cudownymi kwiatami ogrodowymi. I zaczynają kwitnąć właśnie wtedy, gdy większość roślin już przekwita...
Georginja- "Renia" bardzo mi się podoba. Gdybyś wiosną Szukała tej odmiany, to posłużę jej listkiem.
Hmm...jeśli chodzi o hoje lacunosy, kocham je. I gdybym miała wybrać tę najpiękniejszą, to wybrałabym od razu piętnastkę najpiękniejszych lacunos
Izary- coraz to piękniejsze skrętniki się pojawiają i dobrze. One potrafią zdobić parapet
Też bardzo lubię tę chryzantemę, bo ma "nieuczesane kwiaty.
Tulap- i zmienia się ten kolor...
Emma1966- o tak, skrętniki zakręciły mi w głowie, nieźle.
A ta różowa chryzantema to akurat jest złocień Clara Curtis. Zauważyłam, że chryzantemy sadzone w grupach przepięknie wyglądają, teraz dopiero to doceniam ;)
Kubasia- dziękuję za Twoje słowa.
Jestem cierpliwa - rok czekania na kwiat własnej siewki to niedługo.
U mnie wciąż deszczowo, nie ma kiedy wejść w grządki...Zarastam chwastami. Mam nadzieję, że ten tydzień będzie słoneczny.
Hanna133- prawda, że piękne.
U mnie chryzantemy dość dobrze zimują. Trzeba tylko je zakopczykować przed dużymi mrozami.
Groźne są jedynie choroby grzybowe - opryski nieuniknione.
Iksja- dziękuję.
Cieszy fakt, że chryzantemki i u Ciebie pokażą, na co je stać ;)
Jola1- o, tak.
Do kolorów trzeba dodać zapach chryzantemowych liści i kwiatów. I żeby to jeszcze było mało...to latające roje pszczół, motyli i innych owadów dobijające się o nektar, zwłaszcza chryzantemy o pustych i półpełnych kwiatach je przyciągają..
Przepiękne są
Kelpie- a już się zaczęłam zastanawiać, gdzie Zniknęłaś.
Jak dobrze, że Jesteś. Twoje wpisy zawsze przywołują uśmiech na Twojej twarzy ;)
Ależ pochwał zebrały moje rośliny. Chyba pękną z dumy
Arkadius121- dziękuję.
Kobiety są nostalgiczne, nieco niepoukładane...romantyczne.
Lubię być właśnie taką kobietą. I mój ogród jest odzwierciedleniem tego, co myślę i czuję...Jest częścią mnie.
Dlatego chryzantemy należą do jednych z moich ulubionych bylin.
Illonka- dziękuję.
Takie siewki właśnie cieszą i utwierdzają w tym, że chce się hodować kolejnych ładniejszych siewek.
Tesia39- dziękuję. Będę pokazywać kolejne, cenne siewki.
Taa..jesień się zaczyna, oby była długa i...złota
Labka1- jak dobrze, że Wróciłaś

Cieszę się, że Ci się podobają moje, małe kwiatuchy.
Chryzantemy dają mi tyle radości, furia ich barw, zapachów, to cudowne zakończenie sezonu ogrodowych kwitnień
Kasiuta74- dziękuję.
Będą następne zdjęcia chryzantem, jest tyle pączków jeszcze...późne odmiany dopiero przygotowują się do kwitnienia...
Gardeniaa- dziękuję.
Chryzantemy sa cudowne.
Tak, moje są przycinane, przynajmniej trzy razy w sezonie: pierwszy raz w drugiej połowie maja, potem początek czerwca. I koniec czerwca.
Chryzantemy można uszczykiwać do połowy lipca, później nie - bo opóźni to ich kwitnienie o 3 tygodnie, nawet
Alenka- dziękuję.
Chryzantemy są piękne...w grupach tworzą kolorowe dywany kwiatów i kwitną nawet do grudnia. Gdy ogród śpi...one dają pokaz...
Jak Niektórzy Wiedzą...w ten weekend w Krakowie jest Wystawa ogrodniczo - storczykowa. To Święto dla nas ogrodników i hobbystów.
Byłam w piątek...fajne rośliny w niewygórowanych cenach. Mimo niepogody, upolowałam to, co chciałam.
Dwa zdjęcia migawkowe...
Siewka mocniej się wybarwiła, płatki urosły...
Achimenesowo, czyli ostrojowatych, ciąg dalszy...
H. lacunosy wybarwiać się zaczynają... na zdjęciu młode liście klonu AG-06-02:
To może jeszcze młode liście h. arnottiana:
To jeszcze fiołeczek hmm.. shocking albo Arapahoe...
Liliowiec, zdąży, czy nie... przed przymrozkami. Zapowiada się piękny, pełny kwiat... może się uda:
Nareszcie wyjrzało słońce...Ogród tonie w kolorach...