Mój kawałek raju ... cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.7

Post »

Marysiu co do programu to ile ludzi tyle opinii i tyle ogrodów. Mnie też nie wszystkie ogrody się podobają tak jak Tobie bo my naturalistki i zbieraczki ;:168 coraz więcej ciekawych miejsc pokazują w tym programie więc nadal jestem fanką, 'Rok w ogrodzie' nawet czołówkę zmienił i nie ma już mojego redaktora ;:174 Marysiu po emisji programu z moim ogrodem będzie więcej krytyki jak pochwał bo taka jest natura ludzka i tego nikt nie zmieni ale trzeba wszystko przyjąć jak się chce być medialnym ;:306 wszystkie za i przeciw ;:108
Nowe aranżacje powstały z myślą o owadach bo dużo trzmieli leży padniętych na trawie a to wszystko to wina oprysków w nieodpowiednich porach dnia. Część zrobionych ręcznie ze zużytych sprzętów i ścinków traw, malutkich doniczek a domek to nowy nabytek z netu, podam stronę jak go znalazłam szukając czegoś innego http://www.facebook.com/CzerwonyPiec zrobiłam zdjęcie domku z przodu jako willi i z tyłu z dziurkami ;:333
Lidziu wiele zmian nie ma ;:113 ale zniknął kompostnik i powstaje dziupla kuchenna ;:306 rezydencja M ;:333 i przybyły domki dla owadów w różnych miejscach ;:oj
Maryniu podałam link do domków dla owadów ale z wysyłką to byłby kłopot bo on jest nieziemsko ciężki ;:202
Jeśli tylko będę wiedzieć o terminie emisji dam znać ;:333
Iwonko to ściana o którą ciągle była awantura z M bo zrobił na odczep ;:145 posadziłam bluszcz a druga połowa dodała stare okna z segmentu, lustro z odzysku i skrzynki balkonowe i powstał kącik kuchenny M

Obrazek

Obrazek
na razie jest gril staruszek ale ma powstać murowany z wędzarnią ;:oj ale kiedy trudno powiedzieć bo narady wojennej jeszcze nie było ;:134
Obrazek

Obrazek
te małe doniczusie to domki dla skorków
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No świetnie to wygląda, a pytam, bo mam też kawałek takiej ściany co to ni przypiął, ni przyłatał, nie wiem jak zagospodarować, a jest na widoku ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu ;:196 fajnie wygląda teraz ta ściana z oknami bluszcz dodał jej uroku, a także skrzynki z kwiatami.Drzwi do zaczarowanego ogrodu się otwarły .Superowe te domki dla owadów ja u siebie też znajduję sporo padniętych owadów .Gril ZROBI SIE :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ciągle w ludziach zapisane lata 70- te i 80 -te, kiedy chemia była na topie i wszyscy z nią szaleli.
Ludziom nie chce się myśleć i przewidywać, ciągle myślą, że to co było, było najlepsze.
I chociaż skutki są opłakane to kogo to obchodzi.....po nas choćby potop......masakra. ;:222
Domki dla owadów super. ;:215
Ściana jak z rustykalnego katalogu. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Marysiu, ja oczywiście wypodziwiałem Twoje kosaćce! Szczególnie piękne: 'Chinquapin' (chyba historyczny, bo wąskie płatki ale piękna plikata!) i '- May Care' (czarnych nigdy dość!!!).
Pomarańczowy nn wydał mi się 'Wadowiczanin' ale chyba różni się w szczegółach. Natomiast granatowy w białe maźnięcia bardzo przypomina odm. 'Batik' :idea: I to kolejna piękność!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu co tam krytyka, a może coś dobrego z niej wyjdzie :D Pracownię sobie przejrzę :D
Ogród masz niepowtarzalny i Twój ukochany i dobrze że pokarzesz innym jak można...mnie pokazałaś i wyzwoliłaś razem z Lidzią naturę zbieraczki :;230 ale też mogłam zapatrzeć się na innych jednak tu poczułam swój klimat i charakter. Trzymam kciuki, żeby wypadło jak najlepiej. U mnie narada wojenna nt. wędzarni była a wędzarni nie ma ;:202
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko też taki oskub stał a teraz przynajmniej bluszcz porasta i coś tam wisi a tak to wygląda dołem
Obrazek

Obrazek
a taki ptaszek zaprasza do kącika
Jadziu w sprawie Grila ma być posiedzenie zarządu ;:4
Grażynko gdyby to w tym Będzinie były sady owocowe nie wiadomo jakie to pal licho ale dwa drzewa na krzyż rosną i pokrzywy w większości ogrodów wokół mnie i truć się sami ;:145 zgroza
Na działkach też nie rozumieją, że preparatów tych używa się wieczorem jak owady już przysypiają i to takich, że im rano nie zaszkodzą ale to wszystko grochem o ścianę ;:134
Jacku malutko tych moich kosaćców ale od czegoś trzeba zacząć ;:oj
'Wadowiczanin' to na pewno nie jest bo ma inne pochodzenie a ten drugi to na 100% 'Batik'
Marysiu już tyle w życiu przeszłam, że jedna krytyka więcej nie zaszkodzi ;:306 tak jak piszesz ogród jest mój i w innym bym się nie odnalazła ;:306 też masz swój styl ogrodu i jakoś innego u Ciebie nie widzę ;:oj ale widzę oczami wyobraźni hen, hen pod las ;:215 u ciebie narada wojenna nt. wędzarni a u mnie posiedzenie zarządu i zatwierdzenie planu na najbliższe co najmniej 5 lat w sprawie budowy GRILA :;230
Oto ogród w dzisiejszej odsłonie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
azalia 'Juniduft'
Obrazek
moszenki południowe
Obrazek
krzewuszka 'Marjorie'
Obrazek

Obrazek

Obrazek
dereń kousa 'Satomi'
Obrazek
jaśminowiec
ostatnie kosaćce
Obrazek
'Katherine Hodkin'
Obrazek
?
Obrazek
'Skay Fire'
Obrazek
'Krynica'
Obrazek
nazwa zaginęła ;:202
Obrazek
'Romantic Evening'
Obrazek
'Fogbound'
Obrazek

Obrazek

do zobaczenia na jutrzejszym spacerku :wit
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to jest tak fajnie i swojsko Marysiu ;:215 , a i ptaszek mi się podoba, a mam podobne ale motylki, choć jeden już skrzydełko stracił ;:108 tulipanowiec wielki i śliczny, podoba mi się bardzo, ale to duże drzewo prawda?
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Marysiu witaj
I mnie bardzo podoba się ściana, wygląda jak w starym angielskim ogrodzie, bardzo fajnie to urządziłaś. Domki dla owadów są bardzo dekoracyjne, a przy tym pożyteczne dla owadów. Z przyjemnością pooglądam odcinek z Twoim ogrodem w roli głównej. Pewnie Redakcja Cię poinformuje, tak było w moim przypadku, chociaż upłynęło sporo czasu, bo prawie 5 miesięcy. Gratuluję Ci i bardzo się cieszę a zdjęcie z Mają ;:333
Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Maryś cudne iryski podziwiam je także u Jacka, a co mi tam swoich nie mam, to chociaż sobie pooglądam u innych .Niech robią szybko naradę wojenną w sprawie grila .Żałuj ,ze nie zdążyłaś wpaść do mnie teraz mam cudnie kororowo ;:167 ;:167 aż nie chce się wychodzić z ogródka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maryś a ja w ptaszku zobaczyłam krecika ;:oj
Pięknie ufryzowałaś te iryski ;:306 Kwitnie mi lilak od Ciebie czy to jest węgierski? pamiętasz może :?:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko mój tulipanowiec ma ok 15 m ;:202 tak na oko i rośnie jak szalony ;:145 tych ptaszków jest kilka a ten to 'ptasior ogrodnik' ;:333
Ulu Twoja ściana to jak z zaczarowanego ogrodu ale dobrze, że chociaż taką zrobił ;:306 co do programu to jeszcze raz przyjadą nagrywać więc emisja będzie pewnikiem w zimie albo wiosną ;:oj
Jadziu podziwejte te iryski a ja będę różyczki u Ciebie ;:138 żółteczek zakwitł ;:215 narada jeszcze nie zwołana ;:306
Marysiu ja sama nie wiem czy to węgierski bo sama robiłam sadzonkę z pędu i porównywałam w necie ;:333
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Z Twoich fotek wieje chłodem w ten upalnie zapowiadający się dzień. Na kolanach podziwiam dereń. ;:215
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wczoraj na targu oko zawiesiłam na takim dereniu ...80 zł mnie odstraszyło, ale był duży i kwitnący...nie przyjmowali zapłaty kartą :wink:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu delosperma zapraszam do cienia, tego u mnie pod dostatkiem a i coś chłodnego na pokrzepienia ciała i duszy się znajdzie ;:224
Marysiu Masko często gdzieś robię wypady na wystawy i wtedy zabieram P.Stasia a dereń to prezent za te wycieczki ;:138 bo też go bokiem obchodziłam chociaż był tańszy ;:202
Miłego dnia :wit
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”