Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Elegancka działeczka Podejrzałam Twoje różane zakupowe piękności, widzę że jesteś wierny jednemu kolorowi
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No, no chwalić Gospodarza - działeczka cacuszko już przygotowana do wiosny więc i się nie dziwię, że ta już zagląda do Twojego ogródka i pokazuje pierwsze kwiatuszki.
Na stronie byłam, mam ją zapisaną w zakładkach, ale nic nie zamówiłam bo właśnie 2 sztuki tej żółtej Bartzella mam już dostać z innej szkółki. Ale korci mnie jeszcze kilka pozycji, jednak to zostawię chyba na jesień, bo teraz to będę się musiała uporać z zamówionymi liliami, liliowcami, ostróżkami i kilkoma jeszcze innymi roślinami które zamówiłam bynajmniej nie w ilości kilku sztuk , aż sama jestem gdzie ja to posadzę. Ja też powinnam mieć zakaz wchodzenia na te namawiające do grzechu strony z nasionkami, sadzonkami, cebulkami i innymi -ami, bo jak tak dalej pójdzie to będę musiała zryć pod rabatki cały trawnik, a wtedy to mi już z pewnością Pan M nie pomoże
Pozdrawiam serdecznie
Na stronie byłam, mam ją zapisaną w zakładkach, ale nic nie zamówiłam bo właśnie 2 sztuki tej żółtej Bartzella mam już dostać z innej szkółki. Ale korci mnie jeszcze kilka pozycji, jednak to zostawię chyba na jesień, bo teraz to będę się musiała uporać z zamówionymi liliami, liliowcami, ostróżkami i kilkoma jeszcze innymi roślinami które zamówiłam bynajmniej nie w ilości kilku sztuk , aż sama jestem gdzie ja to posadzę. Ja też powinnam mieć zakaz wchodzenia na te namawiające do grzechu strony z nasionkami, sadzonkami, cebulkami i innymi -ami, bo jak tak dalej pójdzie to będę musiała zryć pod rabatki cały trawnik, a wtedy to mi już z pewnością Pan M nie pomoże
Pozdrawiam serdecznie
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maniolek U mnie takie buteleczki by długo nie wytrzymały Uwielbiam wino a zwłaszcza słodkie i domowej roboty
Chociaż od roku leżakuje u mnie butelka wina z kwiatów czarnego bzu. Stwierdziłem że będzie czekał na specjalną okazję
Dużo czasu Ci zajmuje własnego wina?
Chociaż od roku leżakuje u mnie butelka wina z kwiatów czarnego bzu. Stwierdziłem że będzie czekał na specjalną okazję
Dużo czasu Ci zajmuje własnego wina?
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Mariuszu . Porządeczek to Ty masz na działeczce jak mało kto . Piwonie, róże, irysy to świetne zakupy. Na pewno gdzieś wciśniesz . Ja myślę nad floksami bo z piwoniami wstrzymuję się do sierpnia . Ogólnie pogoda u mnie ostatnio trochę do bani ale od jutra ma się poprawić więc trzeba dalej ruszać z porządkami. Garden of Roses to świetna niewielka różyczka, będziesz zadowolony . Pastellę też mam a nawet dwie sztuki ale u mnie jest olbrzymia a miała być niska . Giardinę również mam od dwóch lat ale na razie niewiele urosła. Reszty nie znam osobiście ale myślę, że będziesz zadowolony. Każda nowa róża to mega ekscytacja przy pierwszym kwiatku . Oby tylko nie było pomyłek bo to czasem wkurzające. Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariuszu co się martwisz gdzie posadzisz nowe róże i iryski skoro na działce udało się wyprodukować tyle wina...to masz na pewno działkę z gumy Wszystkiego dobrego z okazji urodzin...praca na działce poczeka
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Dzielną masz babcię. Moja miała co prawda 95 lat, ale już od kilku lat potrzebowała naszej pomocy do życia.
Ale masz kolekcję piwonii Do tej pory żałowałam, że nie mam dla nich miejsca, ale na nowej działce z pewnością zamieszkają
No no no - róże, irysy... zaszalałeś. Będzie co podziwiać.
Wiosna u ciebie już cudna. I ten porządek... U mnie jeden wielki bałagan
Ale masz kolekcję piwonii Do tej pory żałowałam, że nie mam dla nich miejsca, ale na nowej działce z pewnością zamieszkają
No no no - róże, irysy... zaszalałeś. Będzie co podziwiać.
Wiosna u ciebie już cudna. I ten porządek... U mnie jeden wielki bałagan
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Widzę Mariusz, że już jesteś przygotowany do sezonu
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Mariuszu jestem pod ogromnym wrażeniem twojej działki i zapasów winka.Ja choć nie przepadam za winami to z ochotą bym się napiła twojego ,tak smacznie wygląda.Działka pięknie wysprzątana ,przygotowana do sezonu a ja ciągle walczę z liśćmi,dobrociami psów i w ogóle całym majdanem.Na razie nic się nie da robić bo wieje jak cholera i wszystko lata .Jak ja bym już chciała mieć taki ład i porządek ,super
Udanego weekendu,nie szalej za bardzo bo wiosna już się zbliża i musisz być w formie
Udanego weekendu,nie szalej za bardzo bo wiosna już się zbliża i musisz być w formie
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Mariuszu ,dziękuję serdecznie za piękne życzenia i cudowne tulipanki,jak miło ,że pamiętałeś ,pozdrawiam
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Mariuszu bardzo dziękuję i miło ,że pamiętasz o nas kobietkach
Piękne tulipanki
Piękne tulipanki
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dziękuję pięknie Mariuszu, pełne tulipanki śliczne
- Minnie
- 200p
- Od: 11 kwie 2016, o 15:47
Witaj Mariuszu
Tulipanki piękne, dziękuję za życzenia.
Jak i cała pozostała ogrodnicza brać jestem pod wrażeniem mnogości odmian piwonii. Bardzo ładne okazy
Chyba naprawdę masz ogród z gumy
Te puste po prawej i lewej to wydzielone na warzywka, czy na części będą kwiaty?
Winkiem chętnie się poczęstuję, ale tyle tu na nie amatorów, że nie wiem, czy coś jeszcze zostało
Najlepsze życzenia z okazji urodzin!
Tulipanki piękne, dziękuję za życzenia.
Jak i cała pozostała ogrodnicza brać jestem pod wrażeniem mnogości odmian piwonii. Bardzo ładne okazy
Chyba naprawdę masz ogród z gumy
Te puste po prawej i lewej to wydzielone na warzywka, czy na części będą kwiaty?
Winkiem chętnie się poczęstuję, ale tyle tu na nie amatorów, że nie wiem, czy coś jeszcze zostało
Najlepsze życzenia z okazji urodzin!
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Bylinowo-różany ogród u Minnie