SEZON różany 2008
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magdziol, jestem pod wrażeniem te krzewy są przepiękne, kaskady różane. Jeśli chcesz, żeby znawcy pomogli Ci w rozpoznaniu odmian, to wrzuć jeszcze zbliżenie każdego kwiatu. Myślę, że 3 od góry to może być Eden Rose, bo podobna do mojej Eden, ale jak wrzucisz zblizenia, to lepiej będzie widać. Ta jasnorózowa przepiękna
-
- 50p
- Od: 17 cze 2008, o 23:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Monia! Co stosujesz p/grzybom - ja dopiero początkuję i choć mam listę fungicydów i preparatów 'bio' nie mam pojęcia od czego zacząć. A na 'chybił-trafił' to nawet w Toto-lotku mi nie wychodzi Kupiłam ostatnio piękną (przepiękną) Papa Meilland, dość ponoć podatną na mączniaka, cała o nią się trzęsę bo w Lublinie też ładnie padało.
Twoje róże zapierają dech w piersiach... Piękności prawdziwe. Może i mi się kiedyś uda pochwalić
Pozdrawiam, Małgosia
Twoje róże zapierają dech w piersiach... Piękności prawdziwe. Może i mi się kiedyś uda pochwalić
Pozdrawiam, Małgosia
"Szczęście to jest coś takiego, co mnoży się wówczas kiedy się je dzieli."
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Zastosowałam wspominany tu na forum Amistar.Małgosia z konewką pisze:Witaj Monia! Co stosujesz p/grzybom - ja dopiero początkuję i choć mam listę fungicydów i preparatów 'bio' nie mam pojęcia od czego zacząć. A na 'chybił-trafił' to nawet w Toto-lotku mi nie wychodzi Kupiłam ostatnio piękną (przepiękną) Papa Meilland, dość ponoć podatną na mączniaka, cała o nią się trzęsę bo w Lublinie też ładnie padało.
Pozdrawiam, Małgosia
Patrzyłam na fotki tej Papa Meilland - piękna Jak Ci zakwitnie, to koniecznie nam pokaż
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Więcej odnośnie Falstaffa podaje np Kiermeier, Proll:
- kwiaty - ciemnokarminowe, później purpurowe, bardzo pełne, forma nostalgiczna
- zapach - intensywny
- pokrój - krzaczasty, częściowo zwisły, jako róża parkowa do 200 cm
- toleruje wysoka temperaturę, w osłoniętych miejscach również jako róża pnąca
- kwiaty - ciemnokarminowe, później purpurowe, bardzo pełne, forma nostalgiczna
- zapach - intensywny
- pokrój - krzaczasty, częściowo zwisły, jako róża parkowa do 200 cm
- toleruje wysoka temperaturę, w osłoniętych miejscach również jako róża pnąca
Dziewczyny mam nadzieję, że w dobrym wątku zadaję pytanie. ..
Zauważyłąm dziś na mojej pnącej Ilse takie zielone małe dżdżowniczki w kłębek zwinięte. Zauwazyłam też poobgryzane liście. Zebrałam wszystkie (to się okaże pewno niedługo czy wszystkie) te dżdżownice i wyrzuciłam do kosza ze zeschnietymi liśćmi...
Czy to jakiś szkodnik? Tzn. oprócz obgryzania liści coś robi?
Jak toto się nazywa to już co złego robi sobie wygoolam
Z góry dziękuję za odpowedź.
Zauważyłąm dziś na mojej pnącej Ilse takie zielone małe dżdżowniczki w kłębek zwinięte. Zauwazyłam też poobgryzane liście. Zebrałam wszystkie (to się okaże pewno niedługo czy wszystkie) te dżdżownice i wyrzuciłam do kosza ze zeschnietymi liśćmi...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
ja dziś jak przesadzałam papageno tez znalazłam taką nawet fajnie zieloną w kłębek zwinięta ddżowniczke,ale jedną natomiast pączusie miałam nadgryzioneliska pisze:Dziewczyny mam nadzieję, że w dobrym wątku zadaję pytanie. ..