Lilie podstawy uprawy,rozmnażanie z łusek i inne porady

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
anula
100p
100p
Od: 17 paź 2005, o 18:10

Post »

Np. u Pana Andrzeja Bernera z Dolistowa. Jego ogłoszenia pokazują w Działkowcu, oraz u Pana Jarosława Pajdy. Rozsyła właśnie swoje oferty. Mam namiary na jednego i drugiego.
pozdrawiam,ania
SUKULENTY
OGRÓD
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu.Mario Tereso,Narine-ja swoje lilie zamawiam przez znajomego pana.Z Działkowca nie zamawiałam, bo ceny mają dosc drogie.Ja za te same cebule płacę o połowę mniej i wybór większy.Poza tym mam pewnosc ,ze cebule są zdrowe.
Czsami kupuję na Targach ,ale oferta cały czas taka sama.Dla mnie lilie to fantastyczna sprawa.Są mało wymagające i naprawdę potrafią cieszyć.Wszystkich zachęcam do ich uprawy :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
anula
100p
100p

Post »

Pan Brener obecnie ma swojej ofercie 762 odmiany a to tylko połowa jego kolekcji. I zawsze ma je zdrowe i nie aż tak drogie jak sugeruje koleżanka. Jego lilie można oglądać na wystawach ogrodniczych. Uprawia swoje lilie na Pograniczu Podlasia i Mazur co gwarantuje, że sprawdzają się w każdych warunkach. Zresztą Pan Andrzej zaprasza chętnie do obejrzenia swojej kolekcji. :)
pozdrawiam,ania
SUKULENTY
OGRÓD
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu ja kupuję lilie juz od kilku lat z katalogów zachodnich i mogę Ci ręczyc ,ze tak niskich cen nie ma zaden sprzedawca w kraju.Miałam te oferty z Działkowca plus p.Wesołowscy,ale ceny za rarytasy dosc drogie.Ja gustuję w orientpetach a w ich przypadku ceny nie są niskie.
Zapraszam wiosną ,jak będę miała katalog-moze sobie cos upatrzysz :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
anula
100p
100p

Post »

Ja kocham wszystkie choć bardziej botaniczne , turbankowe i orienpety ale też turbankowe. Czekam w takim razie do wiosny na katalog. :D
a to moje lilie.

http://aja9.fotosik.pl/albumy/465346.html
pozdrawiam,ania
SUKULENTY
OGRÓD
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:shock: :shock: :shock: Jestem w połowie-robię przerwę na kawę.
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zapraszam wiosną ,jak będę miała katalog-moze sobie cos upatrzysz

Ja kupowałem w The Lily Nook kanadyjskiej, w amerykańskiej The Lily darden, a nasiona miałem z Rainbow Lily. Z jakiej firmy kupujesz?
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja się opieram na firmach niemieckich i holenderskich.Znajomi przywożą mi ofertę lub juz cebule.Kupowałam tez w Czechach.Tam jest najtaniej a wybór prawie taki sam.Jest juz kilka firm ,które rozprowadzają cebule lilii.
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

:D Anula- świetne masz lilie. Tak pięknie kwitna i fotki ładnie pokazują je w pełnej krasie.
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
anula
100p
100p

Post »

Dzięki wielkie :D
pozdrawiam,ania
SUKULENTY
OGRÓD
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu obejrzałam wszystkie Twoje lilie i jestem pod wrazeniem.Ile czasu zbierałas ten liliowy raj?Co robisz z taką masą lilii?
Z tego co zauwazyłam to bardzo duzo z nich jest w katalogu-nie wiem czy nowego cos wybierzesz :) W tej chwili mam katalog z ubiegłego roku więc ,jak będziesz w Szczecinie to daj znać-wtedy sobie zobaczysz.
Twoja kolekcja jest fantastyczna-bardzo duza róznorodność.Musi Ci ładnie pachnieć.
:D Mam jeszcze pytanie.Czy cebule po kwitnieniu się dzielą?U mnie niektóre się podzieliły a inne nie.I czy zaprawiasz czyms przed wsadzeniem?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

anulka pisze:Ja się opieram na firmach niemieckich i holenderskich.Znajomi przywożą mi ofertę lub już cebule.Kupowałam tez w Czechach.Tam jest najtaniej a wybór prawie taki sam.Jest już kilka firm ,które rozprowadzają cebule lilii.
Od kilku lat kupuję u pana Pajdy. Cebule ma bardzo dobre, duże zdrowe i wiele
nowości.Już zamówiłem kilkanaście pozycji.
Czeski Lukon ma wiele tych samych odmian, ale droższe.Kupuję lilie Miczulki
i Mego Antona.
Awatar użytkownika
xipe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2007, o 11:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

mirzan pisze:
anulka pisze:Ja się opieram na firmach niemieckich i holenderskich.Znajomi przywożą mi ofertę lub już cebule.Kupowałam tez w Czechach.Tam jest najtaniej a wybór prawie taki sam.Jest już kilka firm ,które rozprowadzają cebule lilii.
Od kilku lat kupuję u pana Pajdy. Cebule ma bardzo dobre, duże zdrowe i wiele
nowości.Już zamówiłem kilkanaście pozycji.
Czeski Lukon ma wiele tych samych odmian, ale droższe.Kupuję lilie Miczulki
i Mego Antona.

Lukon strasznie miesza :evil: - liliowce, tulipany, narcyzy, kosaćce bródkowe w ostatnim czasie to loteria.
Lepiej kupować od kolekcjonerów lub hodowców im zależy na kliencie i dobrej opinii bo to wszak najlepsza reklama.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”