Kolekcyjka Alusi
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcyjka Alusi
Przecudne to pragmipedium
Gratuluję kwiatuszków
Gratuluję kwiatuszków
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie, to niemożliwe, takich storczyków nie ma na świecie ...
Alusia, przepiękny okaz, można się zakochać
Czy oprócz doświetlania otrzymuje od Ciebie jakieś tajemnicze eliksiry?
Pozdrawiam,
Ewelina
Alusia, przepiękny okaz, można się zakochać
Czy oprócz doświetlania otrzymuje od Ciebie jakieś tajemnicze eliksiry?
Pozdrawiam,
Ewelina
- agnieszka__
- 500p
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Pelorici wspaniałe ,jakie Ty masz szczęście ,że trafiasz na takie fajne okazy ,ale tophragmipedium to dopiero jest okaz wielkie gratulacje i pokazuj go jak najwięcej fantastyczna roślinka.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
kasia74, Mala_MI, arlet3, justus27,
ewelinko przy każdym podlewaniu dostaje troszkę nawozu.
Reniu witam w moim wątku i oczywiście możesz zaglądać jak często chcesz.
Dusia Phragmipedium ma też swoje wymagania. Lubi troszkę więcej wilgotności niż paphiopedilum i więcej światła. Nawożę też więcej.
agnieszko oj chyba was wszystkich jeszcze zanudzę i nikt nie będzie chciał do mnie zaglądać
Henryku jeszcze nikt nie pisał wierszem do mnie,
żebym umiała
to bym też tak odpowiadała.
Ale nic z tego
pokażę tylko stojaczka mojego.
Nie wiem czy to połowa z mojego zbioru, stoją u mnie właściwie wszędzie.W pokojach u dzieci, w piwnicy, przy innych oknach no i oczywiście w kuchni mam same miniaturki. Pomału będę pokazywać co ciekawsze i kilka letnich kwitnień( chociaż nie wiem czy się opłaci bo lato już za pasem i będą znowu kwitły )
ewelinko przy każdym podlewaniu dostaje troszkę nawozu.
Reniu witam w moim wątku i oczywiście możesz zaglądać jak często chcesz.
Dusia Phragmipedium ma też swoje wymagania. Lubi troszkę więcej wilgotności niż paphiopedilum i więcej światła. Nawożę też więcej.
agnieszko oj chyba was wszystkich jeszcze zanudzę i nikt nie będzie chciał do mnie zaglądać
Henryku jeszcze nikt nie pisał wierszem do mnie,
żebym umiała
to bym też tak odpowiadała.
Ale nic z tego
pokażę tylko stojaczka mojego.
Nie wiem czy to połowa z mojego zbioru, stoją u mnie właściwie wszędzie.W pokojach u dzieci, w piwnicy, przy innych oknach no i oczywiście w kuchni mam same miniaturki. Pomału będę pokazywać co ciekawsze i kilka letnich kwitnień( chociaż nie wiem czy się opłaci bo lato już za pasem i będą znowu kwitły )
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
No chyba żartujesz przy takich widokach mamy do Ciebie nie zaglądać a każdą jedną fotką powalasz na kolana Kolekcja imponuje ilością i jak najbardziej jakościąAlusia61 pisze: agnieszko oj chyba was wszystkich jeszcze zanudzę i nikt nie będzie chciał do mnie zaglądać
Arletko dziękuję
co do ilości to masz rację sama nie wiem ile ich jest.
Najwięcej mam chyba Faleczków zwykłych hybrydek.
Do dzisiaj kocham je bardzo i nie przeszkadza mi to wcale że takie nie rasowe.
co do ilości to masz rację sama nie wiem ile ich jest.
Najwięcej mam chyba Faleczków zwykłych hybrydek.
Do dzisiaj kocham je bardzo i nie przeszkadza mi to wcale że takie nie rasowe.
Jestem w szoku- coś pięknego-bardzo interesujący cały wątek, ale to co teraz pokazałaś jest niesamowite.
Alusiu mieszkasz jak w raju - a co na to domownicy wspierają Cię w Twojej pasji
Pozytywnie zazdroszczę Ci takich widoków- choć pracy przy tym masz co niemira.
Gratulacje
Pokazuj nam więcej tych piękności.
Pozdrawiam - Regina
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Ja z "rasowcami" dopiero zaczynam ale hybrydki też są piękne i wdzięczne prawda
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Alu u Ciebie prawie jak w orchidarium jeszcze trochę i wystawy będą się mogły u Ciebie odbywać . Jak ty dziewczyno myjesz okna przy tym oblepieniu kwiatem.
No i kolejna bezsenna noc przede mną, dobrze że z godzinkę się przespałam po południu
No i kolejna bezsenna noc przede mną, dobrze że z godzinkę się przespałam po południu
- -ewelina-
- 500p
Niedługo będziesz musiała sprzedać meble ...
Piękna kolekcja
Pozdrawiam,
Ewelina
Piękna kolekcja
Pozdrawiam,
Ewelina
Reniu, domownicy chyba już nie widzą nic zielonego. Rozmawiać z nimi nie ma sensu. żaden nie rozumie że można jeszcze coś chcieć
Czas między podlewaniami jest wspaniały bo mogę je tylko oglądać i podziwiać. Za każdym razem jak podlewam to połowę najchętniej bym oddała. Zajmuje mi to oczywiście mój cały wolny czas.
M. zadowolony bo przy najmniej o głupotach nie myślę
Kasiu z oknami to jest problem. Są myte dosyć rzadko ale nie widać bo zarośnięte roślinami. Z zewnątrz mam dobre dojście do okien.
Arletko rasowych też mam kilka, na razie dość młode tak że na kwitnienia jeszcze poczekam
Ewelinko zawsze uważałam storczyki za najpiękniejsze na świecie dlatego i bez mebli nie będzie mi niczego brakować
Czas między podlewaniami jest wspaniały bo mogę je tylko oglądać i podziwiać. Za każdym razem jak podlewam to połowę najchętniej bym oddała. Zajmuje mi to oczywiście mój cały wolny czas.
M. zadowolony bo przy najmniej o głupotach nie myślę
Kasiu z oknami to jest problem. Są myte dosyć rzadko ale nie widać bo zarośnięte roślinami. Z zewnątrz mam dobre dojście do okien.
Arletko rasowych też mam kilka, na razie dość młode tak że na kwitnienia jeszcze poczekam
Ewelinko zawsze uważałam storczyki za najpiękniejsze na świecie dlatego i bez mebli nie będzie mi niczego brakować
- -ewelina-
- 500p
Moja krew , ale podlewania nie zazdroszczę, zresztą mam podobne przemyślenia do Twoich - wydać, sprzedać ...
Cóż, nikt nie mówił, że będzie leTko ;)
Pozdrawiam,
Ewelina
Cóż, nikt nie mówił, że będzie leTko ;)
Pozdrawiam,
Ewelina
O raju
Takiej ilości się nie spodziewałam jestem w szoku... takim ogromnym.
Coś wspaniałego, chylę czoła taka kolekcja... a mój Cholernik narzeka na moje 15 storczyków
Jak mnie zdenerwuje, to mu pokażę Twe fotki i zagrożę, że jak nie przestanie narzekać, to też będzie miał takie widoki
Naprawdę, masz cudną kolekcję
Takiej ilości się nie spodziewałam jestem w szoku... takim ogromnym.
Coś wspaniałego, chylę czoła taka kolekcja... a mój Cholernik narzeka na moje 15 storczyków
Jak mnie zdenerwuje, to mu pokażę Twe fotki i zagrożę, że jak nie przestanie narzekać, to też będzie miał takie widoki
Naprawdę, masz cudną kolekcję