Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

Dziewczyny od rana smaka robicie na taki wspaniały chlebek.....a ja się nie mogę zebrać, zeby go w końcu zrobić ;:223
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Agness bo na pieczenie chleba to jednak trzeba trochę czasu poświęcić , to się tak wydaje że zrobi się szybko ale te wszystkie zabiegi trwają ,to trochę tak jak z ciastem drożdżowym.U mnie do niedawna efekty wypieku chleba były różne, bywało że kury u mamy miały co jeść ale dzięki Zycie teraz wypieki są zjadane do ostatniego okruszka.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och, Joluniu, na ten widok aż mnie gdzieś w środku ścisnęło :roll:
Dzień dzisiaj u mnie szary i ciemny, więc może za twoim przykładem zaraz pójdę do kuchni robić chlebek. A że posiadam automacik, to praca przy tym żadna. A jaka potem radocha :tan
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu ja też mam automacik ale nie piekę w nim chleba , upiekłam raz czy dwa i dałam sobie spokój. Jeżeli chcesz to mogę Ci podesłać bochenek z następnego pieczenia.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przywędrowała Jolu do Twego wątku i teraz powłóczę się po Twoim ogrodzie. Widzę też, że masz wątek z roślinkami doniczkowymi. Zajrzę również do niego. Chlebuś wygląda apetycznie, nigdy nie piekłam. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Przeszłam Twój ogródkowy wątek. Piękny ogród z ciekawymi roślinami. Piwonie krzewiaste, magnolie, hortensje, clematisy mnie urzekły. Zimą prezentuje się również pięknie.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Jolka, chlebek też piekłam...troszkę za długo. Można było rzucać jak bumerangiem :;230 troszkę skórka twarda była :wink:
Następny wyjdzie lepszy ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...a mój chlebek był z zakalcem..no trochę zjedli a resztę nawet pies nie chciał... :;230
..ale będę jeszcze raz piekła może uda się.. ;:223
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też będę piekła jutro.
Fajnie, że możemy sobie same przygotować. Jest dużo smaczniejszy od kupnego, dłużej postoi (o ile nie zostanie za szybko zjedzony), no i wiadomo co jemy.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lusiu dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej.Bardzo się cieszę że podoba Ci się w moim ogródku.Pobyt na forum to ciągła lista zachcianek ale i miejsce gdzie wiele się można nauczyć i w razie problemu zawsze się znajdzie ktoś do pomocy i rady.
Aniu taka spieczona skórka jest super, no może trzeba mieć dobre zęby.Ja najczęściej nie mogę się doczekać żeby chleb wystygł i odkrawam piętkę jest super.
Misiu wiem z własnego doświadczenia że trening czyni mistrza więc nie poddaj się .
Margo masz rację że taki domowy jest o wiele smaczniejszy ,jak raz się spróbuje to ten smak zostaje. No i jest bez polepszaczy ,całkowicie naturalny.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry Jolu. No i dzięki tobie upiekłam wczoraj chlebek. Tak jak mówiłam. Gdy tylko zobaczyłam twoje zdjęcie, narobiłaś mi takiego apetytu, że nie mogłam odpuścić i natychmiast podreptałam do kuchni. Pozdrówka :wit
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu mam nadzieję że to nie ostatni raz i ze wypiek się udał. Ja dzisiaj nie piekłam .Z rana była koszmarna pogoda wiało strasznie i sypał śnieg, ale kolo południa zrobiła się piękna,słoneczna pogoda i poszliśmy z M strzyc żywopłot świerkowy.M strzygł a ja zbierałam gałązki przy okazji wszystkie śmiecie i liście i nie ukrywam że myślałam o Tobie Wandziu bo oczywiście było masę dębowych liści i ciekawiło mnie czy Ty zbierasz liście z Czesława grabiami i ręcznie czy używasz jakiegoś odkurzacza ?
Ania 11 i 111Agnieszka widok od strony Nałęczowa odsłonięty .
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Jolu! To dzisiaj pracowicie spędziłaś dzień ;:138 u nas też było słoneczko ale wiał taki silny wiatr,że nie sposób było coś porobić na działce :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”