Miskanty
Re: Miskanty
U mnie też wreszcie
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JEST!
Mój miskant NN wypuścił dziś źdźbło!
Jeszcze czekam na 'Morning Light' - może po dzisiejszym deszczu ruszy..
Mój miskant NN wypuścił dziś źdźbło!
Jeszcze czekam na 'Morning Light' - może po dzisiejszym deszczu ruszy..
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mój 'Morning Light' już ma pierwsze liście !
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Czy komuś ruszył już Zebrinus? Mój jest na razie suchy i zastanawiam się czy przypadkiem nie kupić nowego.
W moim Zebrinusie od 4 dni widać zielone źdźebełka. Sadziłam go na wiosnę minionego roku. Tak się zastanawiam czy nie trzeba czymś go zasilić?
Ale Wy panikujecie wszyscy dajcie tym biednym trawkom czasu, większość z nich wybija późno tym bardziej po opóźnionym sezonie jak w tym roku...
- xipe
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
W tym roku jest spore opóźnienie wegetacji.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja już nie muszę panikować, bo pokazały się w końcu wszystkie.
I trzeba się zgodzić z Amadynem, że przegięły w tym roku
Różnica w podjęciu wegetacji pomiędzy poszczególnymi odmianami to nawet 3 tygodnie.
Taki np. Profesor Richard H. ma już kilkunastocentymetrowe zielone pióropusze, a Malepartus dziś się dopiero raczył ruszyć.
I trzeba się zgodzić z Amadynem, że przegięły w tym roku
Różnica w podjęciu wegetacji pomiędzy poszczególnymi odmianami to nawet 3 tygodnie.
Taki np. Profesor Richard H. ma już kilkunastocentymetrowe zielone pióropusze, a Malepartus dziś się dopiero raczył ruszyć.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
A ja stwierdziłem, że trawy są nie na moje nerwy
Wreszcie rusza ostatni z moich miskantów - Variegatus
U mnie praktycznie wszystkie miskanty ruszyły, problem jest z miskantem Krater, a to był największa kępa! Oprócz tego niepewny jest Giraffe. No ale jak większość z Was pisze - czekamy dalej.
Amadynie, ty masz takie duże kępy.Co robisz z suchym środkiem takiej kępy, wycinasz, wykopujesz, odmładzasz jakoś?
Dziś wykopywaliśmy z mężem miskanty i ok.5 letnią rozplenicę, wypuszczała trochę liści tylko od strony południowej, reszta martwa.To żywe przecięłam i posadziłam od nowa.Szpadel zniszczony, okropna robota
-- Cz 03 maja 2012 21:19 --
Dziś wykopywaliśmy z mężem miskanty i ok.5 letnią rozplenicę, wypuszczała trochę liści tylko od strony południowej, reszta martwa.To żywe przecięłam i posadziłam od nowa.Szpadel zniszczony, okropna robota
-- Cz 03 maja 2012 21:19 --
Dawidzie ja też zdecydowanie wolę rośliny, które wiosną w miarę wcześnie ruszają.Miskanty niestety długo nie są ozdobądawidbanan pisze:A ja stwierdziłem, że trawy są nie na moje nerwy
Dlatego warto je komponować z cebulowymi