Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3
No cóż, to ja może jeszcze dodam, że dopuściłam go tylko dlatego, że zerwała sie linka od napędu, więc nie jest łatwo kosić (napędu nie używam cały czas, ale na prostej obowiązkowo). No to pomyślałam, że trudno - niech skosi Oczywiście brzegi przy rabatach robiłam ja, i z tyłu między winoroślami, bo on nieobyty, jeszcze by mu poleciała nie tam, gdzie trzeba
Pokazałam mu jak ma jechać, żeby nie zostawały paski nieskoszonej trawy, no ale cóż - chłopy chyba nie zwracają uwagi na takie drobiazgi - jak się biedak zapytał, czy dobrze - bardzo z siebie dumny to odpaliłam kosiarkę i po poprawkach stwierdziłam, że teraz już jest dobrze Oj jędza, to fakt, ale jak można zostawić takie paski? No przecież jak się jedzie to chyba widać te sterczące ponad poziom źdźbła? Mi się nigdy nie zdarzyło odstawiać takiej fuszery, więc nie będę litościwa - dyplomu do tego nie trzeba
Ciekawe jak mu pójdzie za tydzień
A powojniki? Nie mam pojęcia, dałam im obornika pod nogi, w maju podsypałam nadmanganianem potasu, bo jeden coś chyba zaczął więdnąć, i jest dobrze
Pokazałam mu jak ma jechać, żeby nie zostawały paski nieskoszonej trawy, no ale cóż - chłopy chyba nie zwracają uwagi na takie drobiazgi - jak się biedak zapytał, czy dobrze - bardzo z siebie dumny to odpaliłam kosiarkę i po poprawkach stwierdziłam, że teraz już jest dobrze Oj jędza, to fakt, ale jak można zostawić takie paski? No przecież jak się jedzie to chyba widać te sterczące ponad poziom źdźbła? Mi się nigdy nie zdarzyło odstawiać takiej fuszery, więc nie będę litościwa - dyplomu do tego nie trzeba
Ciekawe jak mu pójdzie za tydzień
A powojniki? Nie mam pojęcia, dałam im obornika pod nogi, w maju podsypałam nadmanganianem potasu, bo jeden coś chyba zaczął więdnąć, i jest dobrze
- dominikams
Aniu, moja Skierniewicka kupowana była jakoś późną jesienią, jako mała sadzoneczka. Póki co niewiele urosła, ale wypuściła pąki Skierniewickie podobno bardzo wcześniej zakwitają.Zielona_Ania pisze:Ach, jagódki, pozostało już tylko wspomnienie
Cytryna skierniewicka podobno może mieć olbrzymie owoce. Ja mam mały egzemplarz, kupiony w kwietniu, więc na razie popatrzę na Twoje pąki i kwiaty tylko zapachu nie da się przesłać.
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No wiesz.... trzeba było pochwalić, a potem poprawić np drugiego dnia , jak pójdzie do pracy Kobiety są jednak strasznie wymagające, myślałam, że tylko ja tak mam, ale na szczęście są gorsze przypadki
- dominikams
Jakbym chwaliła, to by następnym razem było to samo No ale pochwałę dostał, czy coś w tym rodzaju
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
dominikams pisze: czy coś w tym rodzaju
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie uchwyciłaś Falstafa . Ma taki niespotykany kolor . Niestety chłopom trzeba zawsze tylko mówic ,że wszystko jest OK wtedy znów się zabierają do robty inaczej chęć im odchodzi . Wiesz przecież ,że to duzi chłopcy . na pewno cytrynowy zapach się wszędzie unosi . Trawka jak marzenie 1 owoce już zaliczone
Ale tego trawnika to trochę macie do koszenia....
Ja próbowałam kosić ,ale u nas to miejscami jest pod górkę - męczące strasznie,więc
pozostało to męską domeną
Dominiko - z niecierpliwością czekam na Twoje winogrona- żeby tak jeszcze mozna było wirtualnie przekazywać smak poszczególnych odmian...
Ja próbowałam kosić ,ale u nas to miejscami jest pod górkę - męczące strasznie,więc
pozostało to męską domeną
Dominiko - z niecierpliwością czekam na Twoje winogrona- żeby tak jeszcze mozna było wirtualnie przekazywać smak poszczególnych odmian...
- dominikams
Jadziu - cóż, może się nauczy (w końcu to nie jest jakieś strasznie skomplikowane zadanie ). Jak sąsiadka mi opowiadała, że jej mąż tak pięknie kosi trawę, bo np. szwagier kosi beznadziejnie, to się w duchu śmiałam, no bo jak można nie umieć kosić trawy Ale widzę już, w czym rzecz Za tydzień lekcja nr 2
Madziu - trawnika jest trochę, i będzie jeszcze więcej (jak się w końcu weźmiemy za obrabianie dalszych części), ale cóż, ja lubię trawkę Poza tym na jesieni darniujemu z tyłu, gdzie są posadzone winorośle przerobowe, więc będzie dużo łatwiej z koszeniem.
Jeśli chodzi o owoce (winogron), to w tym roku to jeszcze nie będzie szału, ale za rok powinno być już naprawdę porządne owocowanie i mam nadzieję, że zaowocuje więcej odmian. Wtedy być może jakiś spotkanie forumowe i degustacja?
Madziu - trawnika jest trochę, i będzie jeszcze więcej (jak się w końcu weźmiemy za obrabianie dalszych części), ale cóż, ja lubię trawkę Poza tym na jesieni darniujemu z tyłu, gdzie są posadzone winorośle przerobowe, więc będzie dużo łatwiej z koszeniem.
Jeśli chodzi o owoce (winogron), to w tym roku to jeszcze nie będzie szału, ale za rok powinno być już naprawdę porządne owocowanie i mam nadzieję, że zaowocuje więcej odmian. Wtedy być może jakiś spotkanie forumowe i degustacja?
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Szkoda, że moja żona nie ma zamiłowania do ogrodnictwa, a może po prostu wygodniej jest udawać, że koszenie trawy to coś bardzo skomplikowanego? ;)dominikams pisze:Pokazałam mu jak ma jechać, żeby nie zostawały paski nieskoszonej trawy, no ale cóż - chłopy chyba nie zwracają uwagi na takie drobiazgi
Może Twój mąż przyjął podobną taktykę?
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dominiko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Zanim się obejrzysz, Twoje rośliny się rozrosną!! Podobają mi się Twoje clematisy. Właśnie w takich kolorach chciałabym teraz kupić.
Clair wyjątkowo urodziwa
Zanim się obejrzysz, Twoje rośliny się rozrosną!! Podobają mi się Twoje clematisy. Właśnie w takich kolorach chciałabym teraz kupić.
Clair wyjątkowo urodziwa
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Ależ ten Falstaf piękny!
Pink Hit jest bardzo podobna do mojej nn z patyczka. Ale mój krzaczek-gałązka z jednym kwiatkiem ma jakieś 15-20 cm.
O luuudzie ..chłopa na kosiarkę wpuściła-nieszczęście murowane
Pomidory wypasione!!!
Kardynał boski-moje chciejstwo ..nie spotkałam
Pink Hit jest bardzo podobna do mojej nn z patyczka. Ale mój krzaczek-gałązka z jednym kwiatkiem ma jakieś 15-20 cm.
O luuudzie ..chłopa na kosiarkę wpuściła-nieszczęście murowane
Pomidory wypasione!!!
Kardynał boski-moje chciejstwo ..nie spotkałam
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Mój M jakby to przeczytał, to na 100 % trawę bym kosiła sama.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
nono trochę M. współczuję. .. w końcu się starał chłopina
Moj kosił raz..skosił Ize Zaliwską i coś tam jeszcze i nie dopuszczam..
szkoda roślin..
falstaff cudo!
rany .. muszę koniecznie go pszukać!
Moj kosił raz..skosił Ize Zaliwską i coś tam jeszcze i nie dopuszczam..
szkoda roślin..
falstaff cudo!
rany .. muszę koniecznie go pszukać!
z uśmiechami Iza
u liski
u liski