Mój ogród - leda16
Re: Mój ogród - leda16
Witajcie Dawno mnie tu nie było a teraz chcę się podzielić radosną wiadomością: Pół ogrodu zniszczone, ale za to ROZPOCZYNAMY WYKAŃCZANIE BUDOWy DOMU. W grudniu założyliśmy kanalizację, zaraz po ociepleniu planujemy ciągnąć dalsze media - prąd, wodę, gaz. Połowę trawnika zryła koparka kopiąc długi na 40 m. i gęboki rów, gdzie położono rury. Wszędzie tam jest kosmiczne błoto. Potem będą jeździć ciężarówki z materiałami budowlanymi, gruzem, itp. Rok trwało załatwianie szpargałów do tego generalnego remontu, ale ogród nie został zaniedbany, nadal wszystko pięknie się rozrasta, co sukcesywnie postaram sie dokumentować wiosną. Na końcu będę mogła uporządkować drogę dojazdową do domu, stworzyć taras, bo zniszczenia po podciąganiu mediów usunę wcześniej. Z dotychczasowych doświadczeń mogę powiedzieć, że mało jest firm budowlanych, które nie traktują kobiety tak: . A ja ich tak: co mi nie psuje dobrego humoru.
Mój ogród - zapraszam
- martaw
- 200p
- Od: 20 wrz 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj, Ledo! Mam nadzieję, że przez te konieczne prace Twój ogród nie straci tego niezwykłego klimatu. Oby udało Ci się go ochronić przed szkodami, które przy takich robotach się zdarzają. Będę czekać na wiosenne zdjęcia!
Pozdrawiam, Marta
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też czekam .. bardzo lubię ten ogród
Wracam, ale dopiero na wiosnę. Ogród bardzo się zmienił od czasu zamieszczenia pierwszych zdjęć. Na razie zima. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
Mój ogród - zapraszam
Witajcie Wszyscy, starzy i nowi Forumowicze!
"Mój ogród" był wątkiem założonym 10 lat temu. Teraz wracam, aby pokazać zmiany, które zaszły po latach. W międzyczasie wyremontowaliśmy dom i od 2 lat mieszkamy w środku ogrodu. Wszystko się rozrosło, wybujało, zielona dżungla nad którą trudno zapanować. Tniemy co się da i rozdajemy nadmiar roślin. Oto zdjęcia z tego roku:
Widok z okna salonu
Moje najpiękniejsze różaneczniki (mam tylko 4)
Jeszcze jeden:
Pamiętacie te aniołki? Niezapominajki same się wysiały
A niektóre hosty nawet w kadr wejść nie chciały
Nie uwierzycie! - to jest róża dzika, biała. Wspięła się po świerku na wysokość ok. 6-ciu metrów! Przycinana tylko dołem, żeby przejść było można. Mam jeszcze dwie na zbyciu, ok.2 m.
"Mój ogród" był wątkiem założonym 10 lat temu. Teraz wracam, aby pokazać zmiany, które zaszły po latach. W międzyczasie wyremontowaliśmy dom i od 2 lat mieszkamy w środku ogrodu. Wszystko się rozrosło, wybujało, zielona dżungla nad którą trudno zapanować. Tniemy co się da i rozdajemy nadmiar roślin. Oto zdjęcia z tego roku:
Widok z okna salonu
Moje najpiękniejsze różaneczniki (mam tylko 4)
Jeszcze jeden:
Pamiętacie te aniołki? Niezapominajki same się wysiały
A niektóre hosty nawet w kadr wejść nie chciały
Nie uwierzycie! - to jest róża dzika, biała. Wspięła się po świerku na wysokość ok. 6-ciu metrów! Przycinana tylko dołem, żeby przejść było można. Mam jeszcze dwie na zbyciu, ok.2 m.
Mój ogród - zapraszam
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Pięknie u Ciebie, a te różaneczniki fiu fiu, cztery, ale za to jakie
Czekam na kolejne foto.
Czekam na kolejne foto.
Witaj Stokrotko
Cieszę się, że znalazłaś czas, aby zerknąć na mój ogród.
To zdjęcie, robione pod wieczór, o zachodzie słońca prowadzi z głębi ogrodu w stronę ulicy:
To weigela cudowna, różowa i czerwona; różowa kwitnie trochę wcześniej
Mój ogród, to w zasadzie sad orzechowy. Na 34 arach rośnie ok.30 orzechów. Wszystkie rośliny rosną pod orzechami. Czasami nie chcą, ale muszą
Cieszę się, że znalazłaś czas, aby zerknąć na mój ogród.
To zdjęcie, robione pod wieczór, o zachodzie słońca prowadzi z głębi ogrodu w stronę ulicy:
To weigela cudowna, różowa i czerwona; różowa kwitnie trochę wcześniej
Mój ogród, to w zasadzie sad orzechowy. Na 34 arach rośnie ok.30 orzechów. Wszystkie rośliny rosną pod orzechami. Czasami nie chcą, ale muszą
Mój ogród - zapraszam
Omany (nie ) wspaniałe. Dawno temu przywiozłam jeden z pracy. Teraz sieją się jak grzyby po deszczu isą traktowane jak chwasty.
Mój ogród - zapraszam