W.o... Kotach cz. 5 (01.2011 - )

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: W.o... Kotach cz. 5 (01.2011 - )

Post »

Amba - cudnie ;:167

Elik - trzymam kciuki!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
DarekRz

Post »

Elik- uważaj teraz tylko czy kocie nie zaczną ci sikać po kątach. Może być tak, że każda będzie chciała zaznaczyć swoje kąty zanim ta druga to zrobi.

Lidka - myslałem o tej twojej wolierze i nasuwa się kilka pytań: - Czy chcesz zachować te kwiaty na dole? Jeśli tak to raczej taka zewnętrzna klatka wyjdzie z podłogą dość wysoko - myślę, że na poziomie parapetu. Jeslibyś zrezygnowała z kwiatów to coś w rodzaju pergoli byloby O.K. - płyty poliweglanu na daszek, siatka na ściany i parę fajnych , drewnianych słupków z platformami do wylegiwania się i obserwacji. Na podłożu najlepiej mieszanka traw - kiciaki mogły by się popaść :) . Wejście "dla ludzi" do tej woliery musiało by być w formie śluzy (podwójne drzwi), żeby przypadkiem któraś kicia nie wyrwała się na wolność.
No i jeszcze jedno pytanie - czy na podwórku może pojawić się jakiś pies, ktory mógłby chcieć dostać się do woliery?
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Kicia przechodzi kwarantannę i jest prawie cały czas w łazience, dzisiaj w nocy zrobiła sisi do żwirku, została za to wymiziana i pochwalona, powolutku będę uczyć ja manier kota kanapowego, jest strasznie wychudzona waży zaledwie 2400 na szczęście ma apetyt, więcej nie zanudzam was.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję nowego członka rodziny. ;:196 Trzymam kciuki za dalsze udomowianie kici. A jak Suzi to znosi? Dalej ma focha? :?
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

Powiem tak że na razie jest lepiej niż myślałam, Inka jest bardzo grzeczną dziewczynką, na pewno jest jeszcze w szoku bo chodząc po mieszkaniu- w szelkach i na smyczy- to prawie się czołga, ale jest bardzo ciekawska zwiedzała już balkon, wie jak to jest wylegiwać się w fotelu, była już też w wannie, jest bardzo czyściutka , często się myję ale futro jej to najchętniej bym wyprała :wink: i co bardzo dziwne nie ma pcheł chociaż dostała zastrzyk że jakby co, to ma je poskromić i kleszcze również. U weta prawie zdemolowała gabinet, trzeba było ją usypiać do badania, najważniejsze że testy są ujemne i wet nie stwierdził ciąży. To fotka zaraz po złapaniu, jesteśmy już w domu Obrazek

Suzi nadal obrażona, ale byłam tego świadoma i przygotowana na takie zachowanie, wydaje mi się że potrzeba trochę czasu by ją zaakceptowała, na razie mijają się, jak Suzi na balkonie to INka śpi w łazience, no i oczywiście Suzi nie wejdzie do łazienki jak tamta jest, wiec kuwetę wystawiłam jej w przedpokoju a Inka ma swoją, najważniejsze że dziewczynka załapała o co chodzi, pasuje jej ten sam żwirek, teraz czekam na coś grubszego i pewnie tam będą niespodzianki.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rozwija się dobrze !!!
Pozdrawiam, Justyna
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Piękne oczy ma Inka :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widać jaka jest wystraszona w tym transporterze! Potrzebuje czasu - bo miłości ma pod dostatkiem!
Grunt, ze kuweta opanowana, bo to podstawa. Jak my przynieśliśmy Fidela ze śmietnika - to od razu wiedział co to kuweta oraz...lodówka. Kot był ewidentnie domowy. Ale osiągnięcie pokojowego współżycia z pozostałymi kotami trwało około pół roku.
Teraz to najlepszy przyjaciel moich wnuczek. Zawsze asystuje im przy zabawie...

Fidel na podłodze a w żółtym koszu Bubek :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu, Inka się czołga, bo pewnie pierwszy raz ma szelki na grzbiecie i nieprzyzywyczajona. :wink: Polecam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=5VRklgMjr3E :lol:
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kota w kocimiętce :)

Obrazek
Pozdrawiam, Justyna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Koty powinny się w końcu tolerować. Inka prześliczna. A to najstarszy z moich kotów-kot Legat. Imię stąd, że ciotka (i psiara, i kociara, miała w domu 4 psy i 8 kotów :D) umierając prosiła dzieci, aby oddały mi tego kota, o ile przyjadę na pogrzeb. Kot pogromca obcych zwierząt, w domu przytulny miziaczek. Tylko strupy na głowie trochę nieprzyjemne :D Władca okolicy. Widać, że taka bestia?
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p

Post »

Mam ogromną nadzieję że i moje kicie za jakiś czas się polubią, na razie takich oznak nie wykazują jeszcze. Suzi ogłosiła dzisiaj strajk głodowy :;230 to chyba reakcja na współlokatorkę do której coraz bardziej się zbliża i wykazuje nią zainteresowanie. Adaptacja dzikiej kotki przebiega lepiej niż myślałam, naprawdę jest bardzo grzeczna, może już swobodnie poruszać się po mieszkaniu a najbardziej cieszy fakt, że Ineczka wie do czego służy kuweta. Jest bardzo czyściutka, połowę dnia spędza na myciu swojego futerka. Może i ona będzie kiedyś przytulnym miziaczkiem, na razie jest to dość odległe w czasie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Legat początkowo niewłaściwie reagował na nowe koty, teraz swoich nie gania :D Z obcych leci futro :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”