Szaleństwo ogrodowe Agusi
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Za tydzień agra,a moja lista chciejstw rośnie.Miałam kupić tylko dwie róże okrywowe
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marchew dopiero zamierzam wykopać. Twoje olbrzymie Ja się cieszę, że u mnie przyzwoita (nie zawsze tak bywało), a u Ciebie szaleństwo. W zeszłym roku miałam takie buraczki-prawie jak pastewne. Teraz chudziaki, że pożal się Boże. Ciężka ziemia (dosłownie, sama kopałam ).
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też bym chciała pouprawiać warzywka, ale niestety nie mam już gdzie
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Ziemię pod warzywnik mam lepszą niż kwiatową, ale nie jest tak źle i tam Buraczki też wyglądają na dorodne, jeszcze trochę i też je wykopię, wiec wtedy wstawie zdjęcie
Wanda - hihi "trochę" miejsca mam - niecałe 50 ha
Zdjęcia z wczoraj
a to moje nn, zdjęcie trochę kiepskie, roślinki też, bo bardzo długo rosły w jednym miejscu i ziemia była już jałowa, dopiero będzie kwitło, rozrasta sie podziemnymi pędami
Wanda - hihi "trochę" miejsca mam - niecałe 50 ha
Zdjęcia z wczoraj
a to moje nn, zdjęcie trochę kiepskie, roślinki też, bo bardzo długo rosły w jednym miejscu i ziemia była już jałowa, dopiero będzie kwitło, rozrasta sie podziemnymi pędami
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Masz gdzie rozwinąć skrzydła Pokaż nn z kwiatami, może da się rozpoznać Ogólnie moj ogród składa się z różnych dziwnych kawałków-zbyt gliniastych lub zbyt mokrych, lub zbyt suchych albo na stoku. Szukam miejsc dla roślin, które dadzą sobie radę. Miejsce dla moich żurawek idealne-żyzne i cieniste, róż tam raczej nie posadzę
- agusia2410
- 500p
NN na razie zbiera się do kwitnięcia, a z zeszłego roku nie mam zdjęciaewamaj66 pisze:Masz gdzie rozwinąć skrzydła Pokaż nn z kwiatami, może da się rozpoznać Ogólnie moj ogród składa się z różnych dziwnych kawałków-zbyt gliniastych lub zbyt mokrych, lub zbyt suchych albo na stoku. Szukam miejsc dla roślin, które dadzą sobie radę. Miejsce dla moich żurawek idealne-żyzne i cieniste, róż tam raczej nie posadzę
Znowu szperałam w necie i wychodzi mi że to jest chyba aster bylinowy, ale jaka odmiana to już wyższa szkoła jazdy, jak zakwitnie będzie pewniejsze
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Aga - ten nn to na pewno jakiś marcinek tzn. aster bylinowy. Wygląda raczej na odmianę dość niską. Mam ich całkiem sporo, ale nawet nie próbuję ich nazywać. Kupuję i zdobywam po prostu inne kolory. Uważam, że są super i powinny znaleźć się w każdym ogrodzie i ogródku.
I u mnie już niestety pokazały się zimowity. Idzie jesień - nie da się ukryć
I u mnie już niestety pokazały się zimowity. Idzie jesień - nie da się ukryć
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Agusiu wracam sobie właśnie z pracy, a tu Niespodzianka! W korytarzu leży sobie paczka. Od razu wiedziałam, że to od Ciebie. Aga jesteś wielka! całe mnóstwo roślinek mi przysłałaś; świetnie zapakowane, jeszcze wilgotne, ładniutkie! i oznakowane! Jutro mam jak co tydzień wolną środę! Hulaj dusza!
Dziękuję, dziękuję, dziękuję!
Dziękuję, dziękuję, dziękuję!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- agusia2410
- 500p
Ulciu - to świetnie że zdążyły dojść przed wolną środą Cieszę sie że roślinki całe i zdrowe
Muszę przyznać że nasza poczta zdała egzamin na 4 wczoraj wysyłałam trzy paczuszki i na pewno 2 doszły , jednej nie mam jeszcze potwierdzenia
A ja jestem znowu padnięta (jak co dzień) Robiłam dzisiaj sok z czarnego bzu i skosiłam trawniki, bo wołały już głośno o strzyżenie soku zrobiłam 10 słoików 0,9l, i 5 słoików takich od majonezu - tych większych Będzie co pić jak towarzystwo rozchoruje sie jesienią i zimą
Muszę przyznać że nasza poczta zdała egzamin na 4 wczoraj wysyłałam trzy paczuszki i na pewno 2 doszły , jednej nie mam jeszcze potwierdzenia
A ja jestem znowu padnięta (jak co dzień) Robiłam dzisiaj sok z czarnego bzu i skosiłam trawniki, bo wołały już głośno o strzyżenie soku zrobiłam 10 słoików 0,9l, i 5 słoików takich od majonezu - tych większych Będzie co pić jak towarzystwo rozchoruje sie jesienią i zimą
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Zazdroszczę ci bzu na syropek! na zimę jak znalazł! zdecydowanie wolę naturalne metody leczenia.
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
- agusia2410
- 500p
Ależ to nic trudnego, wystarczy przejechać sie gdzieś na łąki, lub pola, ważne aby nie zrywać przy szosach. Ja jeżdżę ok. 5km na nasze pole, gdzie na skraju jest bagno i rośnie bez, więc zrywam, miałam dwa czubate kosze, tylko część z dołu była już trochę sucha i musiałam sie nagimnastykować aby dosięgnąć górne gałęzie ale warto - uwielbiam sok z bzu, tylko staram się go nie pić przed wyjazdem, bo farbuje wargi i zęby
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Wpadłam się pochwalić, że i ja mam już swoją przesyłkę. Co prawda musiałam się po nią sama pofatygować na pocztę, ale mam i jutro pójdę sadzić. Wielkie buziaki Aga! A to kwitnące na biało to nie przypadkiem śniedek?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dlaczego przed wolną środą,jakieś święto znowu mamy?