Fiołkowe zamiłowanie Jatry
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Fiołkowe zamiłowanie Jatry
Ewelinko na pewno nie sknocisz , jak by co to są jeszcze listka .Nie miałam ostatnio wizyty gości więc jeszcze nie zwinęli do torby ale tak na wszelki wypadek podkradnę listko .
Córa zdolna nie mogę zaprzeczyć ona ma same 6 i 5 o dziwo jak na razie z gimnastyki też.
agarow78 jak miło ,że do mnie zaglądasz . Fiołaski to małe słoneczka , które zimą rozweselają nasze twarze.
Adasiu jesteś słodki jak miód ,może i bardziej.Dziękuję za pochwały w imieniu córki .
Zosiu masz całkowita rację .
Na miły początek dnia
Red Lantern (S. Sorano)
Uploaded with ImageShack.us
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jatro,
Zawitałam i ja do Ciebie. Pewnie będę zaglądać notorycznie - dopóki moje przedszkole nie zakwitnie. Ale to pewnie jeszcze długo... bo maluszki są z nich na razie i do tego nieodmianowe. Wielkie dla Ciebie - za to jak się opiekujesz tymi pięknościami oraz za nieocenione rady, które w miarę czytania wątku kopiowałam sobie na kompa
Zawitałam i ja do Ciebie. Pewnie będę zaglądać notorycznie - dopóki moje przedszkole nie zakwitnie. Ale to pewnie jeszcze długo... bo maluszki są z nich na razie i do tego nieodmianowe. Wielkie dla Ciebie - za to jak się opiekujesz tymi pięknościami oraz za nieocenione rady, które w miarę czytania wątku kopiowałam sobie na kompa
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Oj Teresko ale mi słodzisz
A ja dopiero dziś zauważyłem że koło Królewskiego Rubina trzymasz metr tak mnie zauroczyła.
Aż 7 cm
A ja dopiero dziś zauważyłem że koło Królewskiego Rubina trzymasz metr tak mnie zauroczyła.
Aż 7 cm
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Adaś mam liściora Rubina, też jest gigantyczny i taki zgrabny :P.
Tereska wreszcie ten Red Latern jest u kogoś Red na zdjęciu . Już Ci pisałam, że się zastanawiałam czy on jest red, czy amarant :P. Ja czekam na dzieciaczki Arcturusa i kwiatuszki od Prezentu na Boże Narodzenie (jaki śmieszy ten język rosyjski ; podarok na rogdestvo moja córka "sika" z tej nazwy). Ten jest coś pomiędzy nimi , śliczny .
Tereska wreszcie ten Red Latern jest u kogoś Red na zdjęciu . Już Ci pisałam, że się zastanawiałam czy on jest red, czy amarant :P. Ja czekam na dzieciaczki Arcturusa i kwiatuszki od Prezentu na Boże Narodzenie (jaki śmieszy ten język rosyjski ; podarok na rogdestvo moja córka "sika" z tej nazwy). Ten jest coś pomiędzy nimi , śliczny .
- Jatra
- Kontakt:
Moniko dziękuję za odwiedzinki ,zawsze czekam na Ciebie z otwartymi ramionami .Co do kwitnień maluszków to i Twoje szybko zakwitną , fiołki lubią zaskakiwać .
Moniko wszystko jest możliwe i Twoje fiołeczki też mogą zaskoczyć prędzej niż myślisz .Odmianowe czy nie wszystkie są piękne .
Bardzo się cieszę ,że moje rady są tak pomocne
Zosiu dzięki wielki .Dzisiaj spędziła większość czasu z fiołkami , podlewałam , oglądałam i gadałam aż chyba za długo, bo mój M ukratkiem podsłuchiwał i zastanawiał się czy ze mną jest wszystko ok..
Henryku [/b jesteś milutki mówisz ,że ja zaskakuję . Ty to dopiero mnie ostatnio zaskoczyłeś kolekcją hoi.
Adamie odmiany wschodnie są wyjątkowo duże i obficie kwitnące .
ja czy fiołek .tak mnie zauroczyła
Ewelina B Z tymi nazwami to wychodzi czasem kosmicznie i zabawnie .
Moja córka ma swojego ulubionego fiołka ??????? ????? - Ukochana córka , ang. - Beloved Daughter tzn .Stanowczo stwierdziła , że rosyjska nazwa o wiele ładniej brzmi niż angielska .
kasia74 dziękuje bardzo .
Dzisiaj siedziałam z fiołkami , pogadałam i w ciasnocie udało mi się uchwycić kawałek moich dwóch regałów.
A tutaj dowód dla Moniki ,że fiołki z kwitnieniem potrafią zaskoczyć .
Ile pięter ma regalik?
Jak mi mąż będzie wypominał moją malusią kolekcje fiołków, to mu pokaże to zdjęcie i powiem, że ty masz lepszego męża .
- Jatra
- Kontakt:
Regalik ma 5 pięter ,ostanie jest bardzo nisko i tam ustawiam tylko przy brzegu bo miałyby za ciemno .
To są takie ,co pokazywałam zdjęcie jednego z nich .
Fajnie masz, możesz wymieniać fiołki. Te kwitnące do salonu, nie kwitnące na regały .
- Jatra
- Kontakt:
Tak z tym ,że nie chce mi się tak z nimi biegać .
O matko ile Ty masz tych doniczek
Jak wszystkie zakwitną to jest dopiero widok!
11
Pomnożyć przez pięć pięter i pięć regalików.
Tereska możesz brać kasę za bilet na oglądanie jak to zakwitnie, widoki będą lepsze niż w łódzkim botaniku i palmiarni razem wziętej . Widzisz wymyśliłam jaką firmę możesz założyć - ogród fiołkowy.
Ba, ten botanik to jak chwastnik u nas
Tereska możesz brać kasę za bilet na oglądanie jak to zakwitnie, widoki będą lepsze niż w łódzkim botaniku i palmiarni razem wziętej . Widzisz wymyśliłam jaką firmę możesz założyć - ogród fiołkowy.
Ba, ten botanik to jak chwastnik u nas
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
dobry pomysł... Założyłaś hurtownię fiołków afrykańskich