Początki małego ogródka
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Początki małego ogródka
W ogóle nie mam pojęcia o uprawie mieczyków Może należy wsadzić je do lodówki, żeby przestały rosnąć. Wiem, że Eliza-ibizaa uprawia mieczyki w szalonych ilościach, może będzie umiała doradzić
Przypołudnik też kupiłam, ale portulaka ma być pełna. Zobaczymy, co wzejdzie Będę wysiewać na skalniak w kwietniu.
Przypołudnik też kupiłam, ale portulaka ma być pełna. Zobaczymy, co wzejdzie Będę wysiewać na skalniak w kwietniu.
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo to skoro tak piszesz to może i ja poczekam do kwietnia, albo chociaż końcówki marca , a będziesz wysiewała w domu, czy wprost do gruntu?
Może ktoś się jeszcze odezwie w sprawie tych mieczyków
Może ktoś się jeszcze odezwie w sprawie tych mieczyków
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kamila, Iga ma rację, wcześniej się uważnie nie przyjrzałam, ale to nie wygląda jak cebule mieczyków. To na pewno zeszłoroczne? Jeśli kanny, to spokojnie sadź w donice i hoduj
Portulaka i przypołudnik nie bardzo lubią przesadzanie. Może nie giną, ale przez jakiś czas fatalnie wyglądają. Raz posiałam w domu i przeniosłam do ogrodu, ale zanim odchorowały i zaczęły rosnąć...Nauczyłam się, że lepiej siać od razu na miejsce stałe. W zeszłym sezonie dostałam kilka przypołudników od sąsiadki-u niej już dawno kwitły, gdy moje wreszcie zaczęły. O wiele lepiej radzą sobie te, których się nie rusza. Posieję w kwietniu, żeby nie zmarzły w razie majowych przymrozków, są dosyć wrażliwe.
Portulaka i przypołudnik nie bardzo lubią przesadzanie. Może nie giną, ale przez jakiś czas fatalnie wyglądają. Raz posiałam w domu i przeniosłam do ogrodu, ale zanim odchorowały i zaczęły rosnąć...Nauczyłam się, że lepiej siać od razu na miejsce stałe. W zeszłym sezonie dostałam kilka przypołudników od sąsiadki-u niej już dawno kwitły, gdy moje wreszcie zaczęły. O wiele lepiej radzą sobie te, których się nie rusza. Posieję w kwietniu, żeby nie zmarzły w razie majowych przymrozków, są dosyć wrażliwe.
- kamcia
- 500p
Mogą być i Canny też mi się podobają
Sąsiadka jesienią przyniosła mi wielką reklamówkę jakiś cebul, zostawiła mi pod płotem, bo ona mieszka kilka działek dalej, a my jesteśmy w domu popołudniami i nawet z nią nie rozmawiałam co tam dokładnie jest. Raz jak się z nią widziałam to wydawało mi się, że powiedziała, że to są mieczyki
Mam też takie cebule połączone ze sobą po kilka tak z 5-6 cebul.
Muszę chyba sąsiadkę na kawę zaprosić, żeby powiedziała mi która jaka cebula, bo trochę tego mam
Sąsiadka jesienią przyniosła mi wielką reklamówkę jakiś cebul, zostawiła mi pod płotem, bo ona mieszka kilka działek dalej, a my jesteśmy w domu popołudniami i nawet z nią nie rozmawiałam co tam dokładnie jest. Raz jak się z nią widziałam to wydawało mi się, że powiedziała, że to są mieczyki
Mam też takie cebule połączone ze sobą po kilka tak z 5-6 cebul.
Muszę chyba sąsiadkę na kawę zaprosić, żeby powiedziała mi która jaka cebula, bo trochę tego mam
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
Kamilko co prawda ogród masz jeszcze nie dokończony ale już jest piękny .Będę śledzić Twój wątek bo jestem bardzo ciekawa efektu końcowego - choć jak wiesz nie nadejdzie on szybko Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam. Ewa
- kamcia
- 500p
Ile ja się jeszcze muszę nauczyć , nic nie wiem nawet cebul nie rozróżniam , mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie ciut lepiej . Dzięki Iguś i Ewo za rozpoznanie
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- kamcia
- 500p
Ewo witaj , zapraszam . Pracy bardzo dużo, a w ogrodzie tak to chyba jest, że ngdy końca nie widać
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kamcia nie rozpaczaj początki są trudne ale później będzie już z górki człowiek uczy się na błędach poczytamy jeszcze forum, które jest skarbnicą wiedzy i będziemy cebulki rozpoznawać w ciemno
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kamciu,to sa canny,mozesz je spokojnie wsadzic do doniczek, w maju na dwór albo do ziemi.
- kamcia
- 500p
Tak też zrobię , ale fajnie mam canny, a chciałam je kupić
U mnie dzisiaj piekna wiosenna pogoda, ślicznie świeci słoneczko
U mnie dzisiaj piekna wiosenna pogoda, ślicznie świeci słoneczko
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Kami czy wysiewasz już nasionka Ja bulwy jeszcze ni sadziłam do ziemi,bo już nie mam tego gdzie trzymać.