Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

:wit Kleo.
Dawno do Ciebie nie zagladałam a tu takie śliczne powojnikowe zakupy, a te prymulki pełne cudne, szkoda ze ja nie mam czasu pojeździć i takich poszukać bo u mnie w ogrodniczym to nie sprowadzaja ciekawych roślinek, co roku to samo do tego ceny czasem z księżyca...
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeśli ktoś bardzo chce takie prymulki, to mogę za tydzień w sobotę nabyć w centrum ogrodniczym i wysłać, niestety nie były najtańsze, kosztowały 15 zł. Ja takich szukałam już 2 lata i nigdzie nie mogłam kupić. Teraz chyba sprowadzili jakąś partię z Holandii, bo widziałam już w dwóch centrach ogrodniczych.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Ewelino - zaglądając do Twojego ogrodu widziałam piękną kokorycz, taką o różowych kwiatach. Ja mam niebieską, ale moja jeszcze nie kwitnie.

Obrazek

Bardzo lubię te roślinki, widziałam gdzieś żółte, są większe i mają wyższe kwiaty.
Muszę sobie nabyć taką różową, strasznie mi się podoba.

Powoli zaczyna robić się ziolono - krzewy puszczają pierwsze listki.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Kleo prymulki bajeczne .Tylko trochę ta cena powalająca
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

KLEO twój clemek zidentyfikowany pomogła nie zastąpiona Francesca to najprawdopodobniej Clematis 'Joe'
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Siedzę w domu, pada deszczyk, jest dość ciepło, mam uchylone okno i co słyszę? Kumkanie żab, i to całkiem niezłe serenady. To musi być już prawdziwa wiosna. Do tego mój jamnik się zakochał i nie chce wracać do domu - siedzi u sąsiada na działce przy zagrodzie suni i nawet na noc nie wrócił. Ale go wzięło!

-- 15 kwi 2012, o 21:31 --

Dodam, że jego narzeczona jest tak z 5 razy większa od niego ( krzyżówka wilczura z rottweilerem ). No cóż, miłość naprawdę nie zna granic.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

A u mnie zimno i też leje. Rechot żabek mnie zawsze, tak jak cykad , uspokaja i nastraja optymistycznie. Zazdroszczę. Co do pieska to pewno jeszcze nie jedną nockę tam spędzi :wink: Nie ważne , że pada, że zimno, miłość przezwycięża wszystkie przeciwności losu - tylko ta zagroda :lol:
U mnie zieleni się już pięknie wierzba mandżurska, brzozy lada dzień wypuszczą listki. Nawet zdewastowany trawnik odbija. Zapowiadali 1 maja temp 27C :!: Ależ bym była szczęśliwa gdyby się sprawdziło ;:3
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

KLEO1 pisze:Ewelino - zaglądając do Twojego ogrodu widziałam piękną kokorycz, taką o różowych kwiatach. Ja mam niebieską, ale moja jeszcze nie kwitnie.
Ta różowa KOKORYCZ to ubiegłoroczny prezent od jednej z forumowiczek :) Zasadzona była późno , straciła liście i sądziłam , że padła - a tu wiosną niespodzianka ! Nie dość ,że wyszła z ziemi ,to jeszcze zakwitła . Jest maleńka ( 10cm) , nie wiem , czy w kolejnym sezonie urośnie, czy to taka odmiana... A niebieską też mam , ale ona kwitnie dużo później i jest wyższa.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Witaj KLEO :wit O kotku myślę ale mam obawy !!!!. Dobry byłby taki co przebywałby dużo na dworze tylko dawałabym mu jeść. Ale z kolei bałabym się by nie przyniósł pcheł czy innych paskudztw. To sa poważne dylematy???.Odnośnie kokoryczu to nie wiem ,bo moja koleżanka z FO też mnie o niego pytała .Pewnie bardzo ładnie wygląda jak jest duży i kwitnie. Twój na razie malutki ale ładny ,ciekawe jak będzie rósł??? Spokojnej nocy ;:19
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Prymulki są niesamowite, donica piękna :D Ropuszki niekoniecznie :lol:
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Ewcia - kotka można odpchlić i taki podwórkowy wcale nie musi być od razu brudaskiem. Mój kocurek nie lubi siedzieć w domu, ale nie miał nigdy pcheł, zawsze jest czyściutki i wcale się nie szwęda. Chodzi po prostu swoimi drogami, przychodzi do domu tylko na jedzonko, a w lato głównie leży na leżaku i wygrzewa się na słoneczku. Jest naprawdę mało uciążliwy.
Izo - ropuszki owszem, urodą nie grzeszą, ale są bardzo pożyteczne. Zjadają np. ślimaki. Ja co roku staram się zapewnić im w moim ogródku jak najlepsze warunki. Specjalnie przy wejściu do piwnicy mam kratkę taką aby mogły wchodzić do tego dołka na wodę i tam się zakopywać na zimę. Tam też rodzą się młode ropuszki. Potem całe stada takich szkrabów skaczą wszędzie dookoła. Małe są nawet całkiem ładne.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Ale ładne te Twoje nowe pierwiosnki, takie nietypowe, niespotykane, gratuluję zakupu.
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

KLEO :wit O koteczku intensywnie myślę . Jeśli chęć posiadania weżmie górę nad rozumem to się zdecyduję :;230 :;230 aha jeszcze potrzebna akceptacja M :;230 :;230 Miłego słoneczneg dnia ;:138 ;:138
Pozdrawiam Ewula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”