Identyfikacja cz. 1 od 2007 - 2011
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
Właściwie co ja mam? (Crassula ovata )
Dostałam takiego grubosza ale co to za jeden dokładnie? Może ktoś rozpozna?
Z góry dziękuję za podpowiedzi
Z góry dziękuję za podpowiedzi
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
- Quintessence
- 10p - Początkujący
- Od: 20 kwie 2008, o 19:38
Quintessence dziękuję za odpowiedź. Ale, że to crassula ovata to wiem. Mnie chodzi o to, jaka to odmiana
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Co to?Coś w doniczce na cienkiej łodyżce
W jednej z doniczek doglądanych przez moją żonkę rośnie coś takiego:
Ma tak cienką łodyżkę, że może załamać się pod swoim ciężarem. Roślinka wysoka jest teraz na jakieś 40 cm.
Co to takiego I czy kiedyś ta długa łodyżka się wzmocni na tyle, że można będzie wyjąć podtrzymującą ją tyczkę?
Ma tak cienką łodyżkę, że może załamać się pod swoim ciężarem. Roślinka wysoka jest teraz na jakieś 40 cm.
Co to takiego I czy kiedyś ta długa łodyżka się wzmocni na tyle, że można będzie wyjąć podtrzymującą ją tyczkę?
to ja, Wojtek
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To nie jest jakaranda na pewno. Bardziej przypomina płomień Afryki Delonix regia.
Ewentualnie mogła by to być akacja srebrzysta (zwana mimozą ale która momozą właściwą nie jest) ale nie mam 100 % porównania bo moje siewki maja dopiero 2 cm. Może ktoś inny coś dopowie. Po za tym - bardzo piękny krzaczek, naprawdę.
Ewentualnie mogła by to być akacja srebrzysta (zwana mimozą ale która momozą właściwą nie jest) ale nie mam 100 % porównania bo moje siewki maja dopiero 2 cm. Może ktoś inny coś dopowie. Po za tym - bardzo piękny krzaczek, naprawdę.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Coś mam ale co? :)
W zeszłym roku na podwórku znalazłam wywaloną doniczkę. Było w niej coś zielonego no to zabrałam do domu. Postawiłam i tak sobie stoi już prawie rok. Nic nie robię jedynie podlewam. I ostatnio zauważyłam, że te zielone kropki zamieniły się w listeczki Wstrząsająco dużo to tego nie jest ale... jest. Stwierdziłam więc, że pora dowiedzieć się co to by wiedzieć jak to pielęgnować.
Oto owo coś.
Oto owo coś.