...codziennie po godzince...u Joli i Adama cz. 3
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ...codziennie po godzince...u Joli i Adama cz. 3
Gdybym mogła, to zabrałabym Twój ogród i posadziła u siebie.....
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Jolu, ogród wygląda bajkowo, nawet oszroniony
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Jolu
Losy Waszego ogrodu śledzę od samego początku, czyli od 2008 roku i mój podziw dla Waszego trudu ciągle rośnie. W istocie, Wasz ogród robi niesamowite wrażenie i niewątpliwie jest jednym z najpiękniejszych na naszym forum. Trud, jaki włożyliście w jego powstanie i utrzymanie jest po prostu tytaniczny, a efekt powalający.
Podziwiam przede wszystkim kunszt, gust i smak w aranżacji przestrzeni. Zachodzę też w głowę, jakim cudem przemieściliście takie tony kamieni i żwiru , przecież to wymaga ogromnej siły mięśni, chyba że stosowaliście jakieś zmyślne sposoby. Podziwu godne jest także sadzenie roślin w miejscach, do których trzeba docierać metodą górskich kozic. No i jeszcze ta wszędobylska woda...
Krótko mówiąc: cud prawdziwy .
Ciekawi mnie jak sobie radzicie z opadającymi liśćmi, zbieracie je?
Nie dziwię się, że denerwują Cię ostre kolory. Jest w Twoim ogrodzie taka rozmaitość form, kształtów, odcieni zieleni, że ostry kolor nie jest konieczny. Imponuje mi też umiejętność eliminacji roślin, które bądź nie pasują, bądź nie sprawdzają się.
Wielkie brawa i uznanie .
Pozdrawiam serdecznie - Jagoda
PS. A propos "codziennie po godzince...". Ciekawe, dlaczego ja pracuję codziennie po 8 godzin... i to ciągle za mało... A efekt - daleki od Waszego .
Losy Waszego ogrodu śledzę od samego początku, czyli od 2008 roku i mój podziw dla Waszego trudu ciągle rośnie. W istocie, Wasz ogród robi niesamowite wrażenie i niewątpliwie jest jednym z najpiękniejszych na naszym forum. Trud, jaki włożyliście w jego powstanie i utrzymanie jest po prostu tytaniczny, a efekt powalający.
Podziwiam przede wszystkim kunszt, gust i smak w aranżacji przestrzeni. Zachodzę też w głowę, jakim cudem przemieściliście takie tony kamieni i żwiru , przecież to wymaga ogromnej siły mięśni, chyba że stosowaliście jakieś zmyślne sposoby. Podziwu godne jest także sadzenie roślin w miejscach, do których trzeba docierać metodą górskich kozic. No i jeszcze ta wszędobylska woda...
Krótko mówiąc: cud prawdziwy .
Ciekawi mnie jak sobie radzicie z opadającymi liśćmi, zbieracie je?
Nie dziwię się, że denerwują Cię ostre kolory. Jest w Twoim ogrodzie taka rozmaitość form, kształtów, odcieni zieleni, że ostry kolor nie jest konieczny. Imponuje mi też umiejętność eliminacji roślin, które bądź nie pasują, bądź nie sprawdzają się.
Wielkie brawa i uznanie .
Pozdrawiam serdecznie - Jagoda
PS. A propos "codziennie po godzince...". Ciekawe, dlaczego ja pracuję codziennie po 8 godzin... i to ciągle za mało... A efekt - daleki od Waszego .
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Ten Wasz RAJ Uwielbiam Wasz ogród a ostatnio byłam J.G. i rozglądałam się na wszystkie strony z nadzieją ,że go wypatrzę i zobaczę na własne oczy
Pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam ciepło
marzenia się spełniają! Dana
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne ujęcia niezwykłego miejsca u nieprzeciętnych ludzi
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Jolu! Uważam,że powinno się pokazać Wasz ogród w telewizyjnych programach ogrodniczych - ogród zrobiony własnymi siłami w tak trudnych warunkach to naprawdę osiągnięcie!
Jego późnojesienne oblicze ujmujące jak w innych porach roku.
Jego późnojesienne oblicze ujmujące jak w innych porach roku.
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Nie ma wzdychać,ochać i achać-cudownie b/z
Ogród skazany na sukces
Ogród skazany na sukces
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak dobrze, że jest ten ogrodowy martwy sezon...dzięki temu mam czas, by wertować forum i trafiać na nieznane mi jeszcze ogrody...i nie wiem doprawdy, jak mogłam dotąd nie być w Twoim ogrodzie! Nie będę udawać, że obejrzałam wszystko, ale zostawiam sobie tę przyjemność na długie zimowe wieczory.
Jolu - zrobiliście cudo; widać ten ogrom troski i miłości do Waszego kawałka na ziemi.
Jolu - zrobiliście cudo; widać ten ogrom troski i miłości do Waszego kawałka na ziemi.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
Hejka pozdrawiam serdecznie i szczęsliwego nowego roku
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jolu, zachęcam do powrotu na forum i podrzucenia trochę fotek. Jesień była piękna ale zimowym obrazom pewnie też niczego nie brakuje
Bo zaraz będzie wiosna i nie zdążysz...
Tak bardzo lubię cichutko podglądać wasz bajeczny ogródek
Bo zaraz będzie wiosna i nie zdążysz...
Tak bardzo lubię cichutko podglądać wasz bajeczny ogródek
Witaj Jolu przeglądała wątku w poszukiwaniu tych pięknych pajęczyn i w końcu znalazłam, tylko powiedz mi czy ta duża pajęczyna w altance była robiona na drutach czy szydełku i z jakiego sznurka, bo bym podrzuciła mamie to by mi wydziergała takie arcydzieło.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witam Wszystkich, którzy jeszcze do nas zaglądają i odwiedzają nasz wirtualny ogród zima u nas marna to i fotek brak... tak , tak nie mam żadnej fotki zimowej. A dzisiaj u nas było + 11 stopni więc... gdzie ten mróz i śnieg Dzisiejsze słoneczko przypomniało, że zbliża się wiosna , a więc i ja mam nadzieję, że będę częściej zaglądała do swojego wątku...
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
Dziękuję Jolu za podpowiedź, tylko jak ja to zrobię jak nie umiem dziergać na szydełku, chyba mamę poproszę o to.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki