Petunia z nasion Cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.2
Dorzucę jeszcze takie, co mogłyby na francuską flagę pójść, tylko odwrócić by trzeba...:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
- Kiwiczanka
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 18 lip 2013, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam was wszystkich nie moge sie nadziwic waszym kwiatom ja w tym roku zrobilam pierwszy raz i to z kupnych ale chcialabym sama zebrac nasiona i za rok wysiac swoje wlasne
Nie wiem natomiast gdzie kiedy i jak wyladaja nasiona czy moglby ktos wstawic foto?plis plis plis
Nie wiem natomiast gdzie kiedy i jak wyladaja nasiona czy moglby ktos wstawic foto?plis plis plis
Nie rezygnuj z marzenia tylko dlatego, że potrzeba czasu na jego realizacje. Czas przeminie -tak czy siak
-
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 01:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kiwiczanka
Poczytaj stronkę wcześniej.
Poczytaj stronkę wcześniej.
-
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Moje petuńki w gruncie już dogorywają, strasznie nie spodobał im się deszczowy tydzień. Zastanawiam się czy je przyciąć, bo tak robiłam w sierpniu z doniczkowymi i w połowie września miałam jeszcze wysyp kwiatów. Tylko szkoda mi tych ostatnich kwiatuszków ucinać. Poza tym chyba na nasiona nie ma szans, bo te torebki jakieś takie zawilgocone i nie chcą podsychać, chyba kupię świeże nasiona w przyszłym roku.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A ja postanowiłam posiać tym razem petunie sporo szybciej. Może już w listopadzie? Późno mi zakwitły , a chciałabym się nimi nacieszyć. Ma Ktoś może doświadczenia we wczesnym wysiewie? Pewnikiem muszę dokupić lampę do naświetleń?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Eksperymentalnie wysiałam 1 stycznia. Już wzeszło z 10 roślin... roślina mateczna się obudziła (ogrodowa siewka jakaś ciemnoróżowa wersja mini). Zabieram resztę do garażu (ok. 10 szt.) z resztą wysiewów wstrzymam się do lutego.
Byle do wiosny
Byle do wiosny
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
Klusko, czekaj z tymi wysiewami, tak jak piszesz, bo luty to chyba optymalny termin. Ja swoje w zeszłym roku siałam jakoś w połowie lutego i było ok. Niestety nie byłam zadowolona ze swoich petunii, ale to chyba moja wina, że się nie udały, bo wystawiłam je na balkon, który jest cały dzień w słońcu i je popaliło tak, że w połowie sierpnia musiałam zdechlaki wywalić na kompost. W tym roku będą tylko pelargonie.
Nie polecam też karbowanych, te normalne są dużo ładniejsze.
Nie polecam też karbowanych, te normalne są dużo ładniejsze.
I jak tam Renatko posiałaś w listopadzie?renzal pisze:A ja postanowiłam posiać tym razem petunie sporo szybciej. Może już w listopadzie?
Pozdrawiam, Bogusia
Ja też już posiałam czarne petunie, u mnie to termin w sam raz.
Nie doświetlam, mam dobre warunki na południowym parapecie.
- lolka289
- 100p
- Od: 4 kwie 2012, o 12:27
Witam. Moje petunie już też posiane, chociaż nie daje im długiego życia ponieważ są zebrane z zeszłorocznych roślinek ale na razie zapału mi nie brakuje wiec oby wytrwać do wiosny
Proszę o poprawną pisownię. Poprawiłam./Iwona
Proszę o poprawną pisownię. Poprawiłam./Iwona
Pozdrawiam Ilona
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
- Morella
- 50p
- Od: 12 sty 2014, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje mają już pierwsze listki właściwe. Boję się tylko, że będą jakieś mętne kolory bo wysiewałam z zebranych nasion.
Też już mnie rączki swędzą by wysiać petunie, ale trochę się boję, myślę, że może być za wcześnie. Jak myślicie? Warunki będą następujące: miniszklarenka postawiona na południowym parapecie. Boję się by mi nie wybiegły. W ubiegłym roku siałam w lutym, nawet koniec lutego i z tego co pamiętam to troszkę późno mi zakwitły. Dlatego korci mnie by już posiać. Doradźcie co robić?
Pozdrawiam serdecznie.
Iza
Iza