W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3
U mnie cisza Ale wiem że na pewno coś będzie bo na marne by gniazda nie robiła a kupiłem ją równe trzy tygodnie temu:D Sierść tak jak by zgniotła bo jak idę ku niej to tam wskakuje do kotnika a jak mnie nie zauważy to leży na boku Poczekam ponoć niektóre robią gniazdo 5 dni wcześniej Co jej podawać do jedzenia ?? tylko siano i wode czy np. : marchewkę, jabłko ,liście z kapusty , suszony chleb Czkam czekam i nawet lepiej żeby sie na razie nie kociła bo u mnie jest -10 stopni a u nich w pomieszczeni gdzieś - 2
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja daje do jedzenia królikom, wszystko co wymieniłeś (aś?? ... nie wiem jak masz na imię) Temperaturą się nie przejmuj, moja się okociła ( w zeszłym roku, również) w największe mrozy i dała radę.
Ale z tym darciem puchu, niestety, różnie bywa Dwa miesiące temu, moja samica, też narwała puchu, akurat w terminie jak by miała się kocić ... ale nic nie urodziła Ale miejmy nadzieje, że u ciebie będzie inaczej i że ten puch został naskubany nie na darmo
Ale z tym darciem puchu, niestety, różnie bywa Dwa miesiące temu, moja samica, też narwała puchu, akurat w terminie jak by miała się kocić ... ale nic nie urodziła Ale miejmy nadzieje, że u ciebie będzie inaczej i że ten puch został naskubany nie na darmo
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Żeby nie dublować zdjęć w kilku wątkach, tu są więcej fotek z naszej obórki koziej http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 4#p4424434
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 sty 2012, o 08:40
- Kontakt:
ciekawie to wygląda nie ma co
Ałła ładnie to wygląda a capek śliczny Moja amica ciągle nosi siano do wy kotnika Ja się pocieszam tym że może kapła się że zimno i zaczęła robotę wcześniej
Brzoskwinko a u cb dalej nic ??
mam na imię Paweł
Brzoskwinko a u cb dalej nic ??
mam na imię Paweł
Ałła, piękne, zadbane i widać że szczęśliwe te Wasze kózki.
Oj było co robić aby tyle stanowisk urządzić. Aż by się chciało wpaść do Was
na kubek mleka zamiast na przysłowiową kawę.
Gazda, nie zmieniaj radykalnie jadłospisu samicy. Nowe pokarmy podawaj w małych
ilościach i nie wszystkie na raz. Jeśli się wykoci, to nie grzeb jej w gnieździe. Jest
u Ciebie od niedawna, może różnie zareagować na obcy zapach. Trzymam kciuki !!!
Moje już odkryte ale z uwagi na temperaturę, przytulone do siebie. Naliczyłam pięć.
Oj było co robić aby tyle stanowisk urządzić. Aż by się chciało wpaść do Was
na kubek mleka zamiast na przysłowiową kawę.
Gazda, nie zmieniaj radykalnie jadłospisu samicy. Nowe pokarmy podawaj w małych
ilościach i nie wszystkie na raz. Jeśli się wykoci, to nie grzeb jej w gnieździe. Jest
u Ciebie od niedawna, może różnie zareagować na obcy zapach. Trzymam kciuki !!!
Moje już odkryte ale z uwagi na temperaturę, przytulone do siebie. Naliczyłam pięć.
I jeszcze wiadomość dla Emilii. Dostałam odpowiedź w sprawie gęsich piór. Można liczyć na
pomoc w tej kwestii.
pomoc w tej kwestii.
Witam przeczytałam cały wątek od A do Z i muszę powiedzieć że wciągnął mnie całkowicie.Aktualnie posiadam dziesięć kur i kogutka na wybiegu 15m na 4m i mam pytanko co mogę posadzić na wybiegu'aby go trochę zacienić,żeby szybko urosło i aby kury tego nie zniszczyły.Zeszłego lata mąż zbił im dwie małe wiaty ale wolałabym jednak coś tam zasadzić,może ktoś z was ma doświadczenia z jakimiś kszaczorami.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Fajna kolekcja Witamy kolejną osobę w wątku Co do krzaczorów to nie mam doświadczenia. Sadziłem różne drzewka nawet niektóre już wyższe niż Ja Czyli ok 2m, żadne nie przetrwało. Mam na wybiegu stara śliwe i ona tylko jakoś daje im radę bo już wyrośnięta ale i tak na nie wskakują i liście skubią.
- MalgosiaR
- 200p
- Od: 11 lut 2013, o 18:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.Śledzę Was trochę tak z ukrycia.Co to za kurka ta biała ?
MałgosiaR
MałgosiaR
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wydaje mi się że jest To jedwabista