Tropiki (triki) cz.2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tropiki (triki) cz.2

Post »

Janeczko, takie storczyki nigdy nie wychodzą zmody :D

A jak tam niespodzianka... Zapowiada się już na jakiś kolorek?...
Awatar użytkownika
NIKA 2011
500p
500p
Od: 6 cze 2014, o 10:05

Post »

Witaj Janeczko.
Te storczyki w awatarze są moje w sumie mam ich 12, o założeniu wątku pomyśle.
Ale na razie pozachwycam się waszymi cudeńkami ;:138
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

Śliczne Wasze storczyki :D
Ja dziś zakupiłam miniaturkę średnią.Nie przepadam za żółtym kolorem ,ale innych nie było.Najważniejsze że córci się podoba bo to u niej będzie mieszkał :) Obrazek
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Niedzielny przegląd parapetów ;:306

Ukochany, niezmordowany, białasek uszminkowany. To ten, który nie zna pojęcia "przerwa w kwitnieniu".

Obrazek

Żółtasek, który cały czas próbuje się upodobnić do białego. Z żółtego niewiele mu już zostało.

Obrazek

Bordowy w takim stanie jest już chyba ze trzy miesiące. Fotka z lampą, więc troszkę go prześwietliłam.

Obrazek

Jeden z wielu białych...

Obrazek

Pięknotka moja, ale kwitnienie nie moje...

Obrazek

Tego już wszyscy znają, wielu podziwiało, a ja pokazuję do znudzenia ;:306
Cóż poradzić, miłość nie zna granic...

Obrazek

I taka sobie panorama...

Obrazek

Lato się rozpoczęło, więc jak na tę porę roku, kwitnień u mnie niewiele. Zieleninka jest zdrowa, liście i korzenie bez zarzutów, tylko o wydaniu pędów zapomniały. W najbliższym czasie zakwitną cztery duże i dwie miniaturki. Kolejne dwie mini, może zakwitną pod koniec lipca? Reszta w najlepsze wypoczywa. Chyba leżaczki spod p...., znaczy się spod pleców, muszę pozabierać :;230
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Janeczko cudowne masz kwitnienia i wcale ich niemało ;:oj Żółty w bordowe ciapy to mój faworyt ;:167 ten lekko żółty wygląda u Ciebie dużo lepiej niż mój - mama ułamała mu pęd i jeszcze dwa kwiatki z środka więc stoi taki wybrakowany.. możnaby powiedzieć nawet, ze nie mogę się doczekać aż przekwitnie :? za to Twój! prezentuje się tak wdzięcznie! Oj Janeczko.. nie masz powodów by narzekać ;:196
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Janeczko pięknie Ci wszystko kwitnie a co do żółtego rozumiem Cię tym bardziej że Twój jest tak okazały pokazuj i chwal się jak najczęściej ;:196 Uszminkowany super (Mój też jakby nie znał pojęcia przekwitnięcia haha) a co do białasków ja je uwielbiam pokazuj je częściej.
A powiedz mi jak idzie walka z przędziorkami?
Pozdrawiam ;:196
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Panorama piękna; śliczne,dorodne i zachwycające ;:138
Biało-żółty ;:167
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Janeczko,tyle pieknych kwitnien a Ty narzekasz? :D
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21

Post »

Apetyt rośnie w miarę jedzenia hah :) kwiaty pięknie kwitną a tu ciągle mało i mało :)
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Janeczko, same ślicznotki pokazałaś ;:138 Wszystkie są piękne i jak pięknie kwitną ;:oj
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
NIKA 2011
500p
500p
Od: 6 cze 2014, o 10:05

Post »

Janeczko, panorama piękna aż dech zapiera ;:114
Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
latte
100p
100p
Od: 22 paź 2013, o 20:41

Post »

gianna pisze: Lato się rozpoczęło, więc jak na tę porę roku, kwitnień u mnie niewiele. Zieleninka jest zdrowa, liście i korzenie bez zarzutów, tylko o wydaniu pędów zapomniały. W najbliższym czasie zakwitną cztery duże i dwie miniaturki. Kolejne dwie mini, może zakwitną pod koniec lipca? Reszta w najlepsze wypoczywa. Chyba leżaczki spod p...., znaczy się spod pleców, muszę pozabierać :;230
U mnie jest to samo... z podziwem oglądam forumowe kwitnienia, moje poszły spać na dobre, tylko powoli obrastają w zieleninę. Jeden raptem odbił. My się będziemy cieszyć na jesieni ;:63 tylko jak w takim czasie się powstrzymywać od nowych zakupów :roll: a może jak się zrobi cieplej, to na balkon na noc je wynosić...
Bardzo podoba mi się ta Twoja pięknotka pieguska, no i zazdroszczę uszminkowanego, który kwitnie non stop, bardzo bym chciała trafić na taki egzemplarz...
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Wszystkim odwiedzającym mój wątek, serdecznie dziękuję ;:196
Szczególe podziękowania kieruje do osób, które oprócz odwiedzin pozostawiają choć mały komentarz:
Aniu (Dufin) - dzięki ;:196 Lekko żółty storczyk (identyczny z Twoim), nie wiem czy zauważyłaś, że ma jeszcze drugi pęd. Krótki wprawdzie, i tylko z dwoma kwiatkami, ale i tak nie narzekam. Stary pęd nadal wydłuża, więc jeszcze kilka miesięcy się nim pozachwycam.
Wiki (Karnova) - buziaki przędziorki jakby zginęły, nie widzę już poruszającego się paskudztwa, ale teraz zamierzam przetrzeć każdy listek wilgotnym wacikiem, aby móc jeszcze dokładniej zaobserwować, czy nie pojawią się ponownie.
Żółtym w kropki na razie nie będę przynudzać, gdyż mój komputer nie współpracuje z aparatem. Chyba jakaś zemsta na mnie za zuchwałość ;:306
Krysiu (Krychna) wielkie dzięki! ;:196
Kasiu (actus) - ;:196 narzekam, bo to mały wycinek z moich parapetów. Jest koniec czerwca, a pędów nie widać...
Aniu (Ciku) - ;:196 to prawda, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. I nie dotyczy to tylko potrzeby posiadania kolejnych rozkwitających pędzików, ale też zakupów storczykowych ;:306
Pati (Callanthe) - dzięki, dzięki, dzięki ;:196
Iza (Nika) - Tobie też serdecznie dziękuję ;:196 Cieszę się, że Ci się panorama podoba. Pokazałabym teraz więcej kwitnień, ale ... czytaj wyżej.
latte - no ja właśnie nie powstrzymałam się od zakupów. Trzeba było się jakoś pocieszyć.
Ja niestety nie poeksperymentuje z balkonem, mieszkam na parterze. Ale Ty spróbuj, i zdaj relację koniecznie. Może za kilka dni uda mi się pokazać nowości. Trzyma kciuki ;:168

Kochane dziewczynki, wszystkie już wyściskane, wycałowane? To jeszcze miłej niedzieli życzę! Do zobaczenia :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”