Jeżówka ( Echinacea ) cz. 2
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jeżówka Echinacea cz. 2
U mnie jeżówki mają różne listki! Te tradycyjne różowe są zupełnie inne od odmianówek. Jak wrócę z zabiegów postaram się zrobić zdjęcia.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 29 lip 2008, o 20:49
Wobec tego czekam na jakieś zdjęcie. Przywróciłaś mi nadzieję.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pierwszy raz pokazały się siewki koło żółtciaków Jak tu jwytrzymać do przyszłego roku żeby zobaczyć co z nich wyrośnie
Podzieliłam moją marną Hope. Karpa była całkiem luźna a inna [różowa półpełna, była bez nazwy] tak zbita, że już nie chciałam jej maltretować nożem i w tym roku jej dzielenie darowałam.
Podzieliłam moją marną Hope. Karpa była całkiem luźna a inna [różowa półpełna, była bez nazwy] tak zbita, że już nie chciałam jej maltretować nożem i w tym roku jej dzielenie darowałam.
Pokażecie takie młodziutkie tegoroczne siewki jeżówek..? Coś mi wykiełkowało, ale nie jestem pewna, co... Na razie tylko pierwszy liścień widzę
Ja jakieś foto wrzucę wieczorem, wczoraj wysadziłam rozsadę do gruntu, mają około 5 cm, takie mikre są jeszcze, nie wiem czy coś w tym roku zakwitnie, pewnie nie
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Mymysteryy, dzięki! Chyba mam jedną siewkę jeżówki Listeczek ma zupełnie taki sam jak u ciebie jedna z siewek na tym zdjęciu po prawej.
A ta po lewej wygląda zupełnie jak moje sadzone (nie siane) rok temu... Albo twoja taka wielka, albo moje jakoś wolno rosną... Chyba ci zakwitnie już w tym roku, co?
A ta po lewej wygląda zupełnie jak moje sadzone (nie siane) rok temu... Albo twoja taka wielka, albo moje jakoś wolno rosną... Chyba ci zakwitnie już w tym roku, co?
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Taką mam cichą nadzieję, że zakwitnie w tym roku . Nie przejmuj się, niektóre wysiane w tym samym czasie są dużo mniejsze, ta jakoś wystrzeliła
Moje sadzone w zeszłym roku już mają pąki
Moje sadzone w zeszłym roku już mają pąki
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Czy nawozicie teraz swoje jeżówki? U mnie jakoś dziwnie jedna zbladła chociaż jej sąsiadka [razem sadzona] rośnie normalnie. Były posadzone razem jesienią.
- tomaszkowa
- 500p
- Od: 28 paź 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie również zaczyna coś się dziać:
i znalazłam coś takiego
Pewnie gdybym wysiewała sama to 1/10 z tego by nie wzeszła, a tak motyka i do boju
i znalazłam coś takiego
Pewnie gdybym wysiewała sama to 1/10 z tego by nie wzeszła, a tak motyka i do boju
Pozdrawiam. Beata.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Ło Matko, a ja myślałam że jakiś chwast mi się wdarł na rabaty i wyczyściłam równiutko. no nic będę teraz wiedziała, dobrze
chociaż że wszystkie jeżówki jakie mam 6 odmian rozrosły się do ogromniastych rozmiarów nawet Hot Papaya, a biedronkowa to wielka jak krzew
chociaż że wszystkie jeżówki jakie mam 6 odmian rozrosły się do ogromniastych rozmiarów nawet Hot Papaya, a biedronkowa to wielka jak krzew
Pozdrawiam Ela