Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
Re: Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
Niech wypowie się jakiś znawca czy to jest naturalny biohumus czy sztuczny jak wszystkie inne o tej nazwie?
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Chyba czas przenieść dyskusję do wątku o nawożeniu pomidora A tu nie było mowy o tym, czy naturalny czy sztuczny, tylko o tym, iż listek pomidora się zwinął i szukamy przyczyny
Ja stwierdzam po zwiniętym liściu iż jest to początek niedoboru miedzi, który może być spowodowany przedawkowaniem azotu lub fosforu, albo faktycznym brakiem jego w podłożu Tu opis http://ipopom.inhort.pl/index.php?d=opis&id=55 A woda jaka do podlewania?
Ja stwierdzam po zwiniętym liściu iż jest to początek niedoboru miedzi, który może być spowodowany przedawkowaniem azotu lub fosforu, albo faktycznym brakiem jego w podłożu Tu opis http://ipopom.inhort.pl/index.php?d=opis&id=55 A woda jaka do podlewania?
- aniluapnie
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 maja 2013, o 10:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kranówa odstana
Ja przekonana, że jest naturalny - zasilam nim pomidorki, truskawki, borówki, zioła... Jeśli teraz ktoś potwierdzi, że to sztuczność to pozostaje mi tylko liczyć na właśnie nastawioną pokrzywę, którą będę testowała od tego roku
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
aniluapnie W takim razie, Ja bym tylko przestał nawozić, gdyż Jeśli faktycznie npk jest takie jak podałem, to ma niewłaściwy stosunek co do wymagań pomidora. Ja kupiłem wczoraj florovit do pelargonii 1l za 9zł
ania_j Ja nie wątpie w jego naturalność po prostu mi chodziło o stosunek npk właśnie
ania_j Ja nie wątpie w jego naturalność po prostu mi chodziło o stosunek npk właśnie
-
- 200p
- Od: 2 cze 2013, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Melduje że Indygo rose ma nadal zwinięte liście. Jako jedyny z ośmiu odmian tylko on tak zareagował. Dziwne że w fazie rozsady tak się zachowuje ale przeglądając internetowe fotki tej odmiany to większa połowa ma zwinięte liście. Rośnie bo nowe przyrosty są ale jakiś wrażliwy ten pomidor. Nic mi nie przychodzi do głowy czego może mu brakować, bo azotu że nie lubi to już pokazał.
Aż się go boje co to będzie z nim w gruncie
Rolnik ciągle żyje w strachu, nad warsztatem nie ma dachu.
- aniluapnie
- Od: 9 maja 2013, o 10:46
tak zrobięBobejGS pisze:aniluapnie W takim razie, Ja bym tylko przestał nawozić, gdyż Jeśli faktycznie npk jest takie jak podałem, to ma niewłaściwy stosunek co do wymagań pomidora. Ja kupiłem wczoraj florovit do pelargonii 1l za 9zł
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Niech to nawożenie już tutaj zostanie,
ale bardzo proszę jednak prowadzić dyskusje w odpowiednich tematach.
Moderator.
ale bardzo proszę jednak prowadzić dyskusje w odpowiednich tematach.
Moderator.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Ja mam indigo rose z wymiany i wygląda normalnie , jak każdy inny. Nie zwija się.D3flo pisze:Melduje że Indygo rose ma nadal zwinięte liście. Jako jedyny z ośmiu odmian tylko on tak zareagował. Dziwne że w fazie rozsady tak się zachowuje ale przeglądając internetowe fotki tej odmiany to większa połowa ma zwinięte liście. Rośnie bo nowe przyrosty są ale jakiś wrażliwy ten pomidor. Nic mi nie przychodzi do głowy czego może mu brakować, bo azotu że nie lubi to już pokazał.
Aga
- martusia810
- 50p
- Od: 23 sie 2011, o 22:02
Mój indigo rose też jako jedyny ma zwinięte liście, chociaż traktuję wszystkie pomidory jednakowo temu widocznie czegoś brakuje albo ma czegoś za mało.
- noriska
- 100p
- Od: 8 mar 2012, o 15:49
Czy to jest docelowa skrzynka?
- vehicula
- Od: 2 lip 2012, o 13:43
Retikulum, jak odniesiesz się do tego, co napisałem wyżej o prowadzeniu maliniaka?