Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Marzena2007
50p
50p
Od: 22 sty 2012, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

Aniu dziękuję za wizytę u mnie :)
Falstaffa zamówię jesienią gdyż muszę jeszcze poprzeprowadzać kilka roslin aby zrobić miejsce nowym różom :)
Najbardziej żal mi piwoni... Myslalam że wreszcie zaczaną mi obficie kwitnąć wiosną... A czeka je znów eksmisja...

Pokazuj proszę drugie tłoczenie róż, doczekać się nie mogę :)
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witajcie :wit

Wreszcie porządnie zlało. Przeszła parogodzinna burza i dopiero przed chwilą włączyli prąd. Mam nadzieję, że strat w ogrodzie nie będzie.

Monia, dzisiaj wrzucę jeszcze wczorajsze i przedwczorajsze fotki, a postaram się coś nowego zaprezentować w tygodniu ;:196

Gosia, ta Roseraie du Chatelet spełnia Twoje wymagania :D
A może coś od Guillot? Wiele z nich dorasta do 1 m i często mają wyprostowany pokrój, nie zwieszają kwiatów i szybko się nie osypują.
U mnie pojedyncze kwiaty zostały jeszcze z pierwszego rzutu, niektóre róże rozpoczynają ponowne kwitnienie, a niektóre ? kwitną już na całego, tak jak te na poniższych fotkach :)

Madżen, no byłam trochę stremowana, ale jakoś poszło :;230
Tam gdzie Ci pisałam, też będzie dostępny dopiero jesienią. To znaczy Twój załapie się z większą partyjką z R. ?
Ja również wiecznie biegam z roślinami (i nie tylko) po ogrodzie. Na mojej piwonii wylądował właśnie obelisk... ;:306 Szkoda mi było się jej pozbyć, a nie widzę dla niej nowego miejsca (na wiosnę przesadzona). Wygląda nawet nieźle. Mam nadzieję, że też jej się spodoba...

Dzisiaj sesyjka rabaty z zegarem.
Wyrzuciłam z niej ? tak ?między posiłkami? (dosłownie między zupą a drugim daniem wyskoczyłam do ogrodu ;:147 ) ? drewniany obelisk. Męczył mnie w tym miejscu okrutnie; podobał mi się w towarzystwie tych róż, ale nie wyglądał dobrze z drugim wyrazistym elementem na rabacie.

Obrazek

Munstead Wood
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Herzogin Christiana
Obrazek

Obrazek

Eglantyne. W moim osobistym rankingu plasuje się w ścisłej czołówce.
Obrazek

Obrazek

Na wysokości zegara, po lewej stronie jeżówek rosną tegoroczne: Sharifa Asma i Dżonowa Laing. W przyszłym roku to miejsce też będzie wypełnione. Przynajmniej mam taką nadzieję.
Obrazek

Cottage Rose i Winchester Cathedral. Kwiaty tej pierwszej wyglądają teraz prawie jak kwiaty Mary Rose.
Obrazek

Mary Rose
Obrazek

Winchester Cathedral
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec można przysiąść na ławeczce... Uprzedzam, że zmieści się tylko jedna osoba, bo zastawiłam ją różami :;230 Na zdjęciu Natasha Richardson.
Obrazek

;:19
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Marzena2007
50p
50p

Post »

Ania jeśli to był debiut to wkrótce wróżę Ci Oskara ;:138

Ile masz Munstead Wood na rabacie, czy 2 szt wystarczą dla odpowiedniego efektu? Jestem kolorem tej austinki zachwycona i wytrzymuje na moich słonecznych rabatach.
Falstaffa zamierzam zamówić razem z resztą różyczek jesienią. Mary Rose i Claire Marshall w ścisłej czołówce naliście zamowień :heja

A co do piwonii.... Trzy lata je przesadzam, wreszcie tej wiosny niemal wszystkie zaczęly kwitnąć a ja im znów planuję przeprowadzkę.... No cóż dla urody róż warto poświęcić piwonie....
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Śliczne masz te obrzeża z kostki granitowej - muszę sobie coś takiego zrobić - niesamowite udogodnienie przy koszeniu i fajne ograniczenie rabat ;:224 Wygląda bardzo elegancko ;:333
Niesamowicie bujnie rosną u Ciebie róże - musisz mieć dobrą, tłustą ziemię zatrzymującą wilgoć albo wysokie wody gruntowe. W moim ogrodzie róże w zasadzie nie powinny wcale rosnąć, tylko same trawy, bo ziemia jest przepuszczalna jak sito, a ja na siłę męczę te bidule :? :lol: Herzogin Christiana u Ciebie jest po prostu cudowna :shock: Moja przy Twojej to jakiś karzeł :;230
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aniu, pięknie u ciebie, ale to już wiesz ;:196
Rabata z zegarem doskonała! Róże piękne, bukszpany perfekcyjnie przycięte ;:180
To, że latasz z roślinami nie jest mi dziwne, mam tak samo hihihi. Jeszcze muszę przesadzić dużą kępę miskanta i myślę, czy mogę to zrobić teraz, bo do wiosny chyba nie wytrzymam :lol:
Zajmuję miejsce na ławeczce a jak już nie ma na niej miejsca, to pod nią :;230
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu przepiękne widoki nam serwujesz:)
Herzogin Christiana już mi się podoba ;:108 Przysiadłam sobie na zachęcającej do odpoczynku ławeczce ;:108
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu, dobrze, ze popadalo......., chyba Cie czeka rundka po ogrodzie z wiaderkiem i sekatorem..... ;:306
Pierwsze kwitnienie mojej H.Christiana, tez bylo w "miotelkach", teraz kwitnie po 1 kwiatku na galazce ,ale za to kwiaty duzo wieksze (8 cm.).
Nie uwazasz ,ze ona nadspodziewanie dobrze znosi deszcze, slonce i tropikalne upaly ?
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, rabaty zachwycające. A wszystkie angielki są ;:167 . Cieszę się, że też mam kilka tych piękności.
A Mary Rose jak się sprawuje u Ciebie? Czy jest zdrowa? I jak duża urosła?
Ja tak pytam , bo moja maleńka ma dość trudne stanowisko. Schowana jest z tyłu rabaty, trochę w półcieniu, ale ona tak chyba lubi.. ;:218
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zaraz będę musiała znów zmieniać zamówienie różane ;:223 Patrzę, patrzę i mi się piękności zachciewa. Przecież w lesie nie wszystko urośnie ;:145 A one tak kuszą. Szczególnie Eglantyne bardzo korzystnie wyszła na twoich zdjeciach.

Właśnie miałam zapłacić za róże i dołożyli do oferty Kardynałka, którego nie dostałam w zeszłym roku...więc czekam na odpowiedź czy mi go dołożą do przesyłki bo nie chcę dwa razy płacić za dostawę ;:306 Tylko jak ja to powiem M ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu cudne kwitnienie ;:167 u mnie bardziej skąpe ,ale też cieszy ten widok .Zastanawiałam sie nad Munstead Wood ,ale ostatecznie los padł na Tradescanta ,z którego jak na razie jestem średnio zadowolona ;:174 Chyba będę musiała go przesadzić w inne miejsce
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To drugie kwitnienie wcale nie jest gorsze od pierwszego
Wygląda cudnie. ;:167
Zastanawiałam się nad różami od Guillot. Znalazłam nawet dwa nowe miejsca na nie :wink:
Awatar użytkownika
Kondzio
100p
100p
Od: 5 sty 2014, o 17:31

Post »

Zdjęcia śliczne róże jeszcze piękniejsze nie mogę się sie powstrzymać i oglądam kółko mam nadzieje że będę miał takie dorodne piekne róże . Widze że Marzenka ciebie odnalazła :)
Awatar użytkownika
Marzena2007
50p
50p

Post »

Kondzio znalazłam i po raz kolejny zaczęłam czytać cz I Ogrodu 100 róż :) Teraz z innym poziomem świadomości różanej :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”