Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
No to nie będzie żaby, nie wierzę Ty taka obrotna zapakujesz żabkę na mój koszt wyślesz pleeeaaasseee Kurcze ta ważka też mi się podoba
U Ciebie widzę też wszystko w oczach rozkwita, jak tak dalej pójdzie to szybko kwiatki przekwitną
Ja Ci źle życzę no co Ty Lucynko przecież sprzedaż rozsady na pniu i kupisz inne ślicznotki
Zwierzyniec wspaniały, a gołąbki jak sztuczne Mikrus zajął miejsce bo było wolne, przecież nie pojechałaś na działkę żeby siedzieć No zastanów się z tą przesyłką co to dla Ciebie półmetrowa paczuszka
U Ciebie widzę też wszystko w oczach rozkwita, jak tak dalej pójdzie to szybko kwiatki przekwitną
Ja Ci źle życzę no co Ty Lucynko przecież sprzedaż rozsady na pniu i kupisz inne ślicznotki
Zwierzyniec wspaniały, a gołąbki jak sztuczne Mikrus zajął miejsce bo było wolne, przecież nie pojechałaś na działkę żeby siedzieć No zastanów się z tą przesyłką co to dla Ciebie półmetrowa paczuszka
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko, zachwycająca biżuteria Nie mów, ze sama ją wykonujesz.
Wiosna w pełnej krasie u Ciebie. U mnie jednak mniej zaawansowana. Deszczu potrzeba na już.
Zakwitł pierwszy tulipanek i tym się dziś ucieszyłam
Wiosna w pełnej krasie u Ciebie. U mnie jednak mniej zaawansowana. Deszczu potrzeba na już.
Zakwitł pierwszy tulipanek i tym się dziś ucieszyłam
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Lucynko no ta biżuteria Twoja jest świetna, ważka też fajna, a rośliny, no wiosna pani kochana, wiosna Mikrus zajął Ci miejsce, co byś się nie leniła, a on kierownikuje
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lucynko, moje sasanki w takim stadium jak Twoje. Tylko czekać na kwiaty
A dlaczego przycinasz juki? Ja swoich nie tnę
A dlaczego przycinasz juki? Ja swoich nie tnę
- iwona0042
Zuziu ja swoim też postrzyżyny robię, bo liście nie ładne po zimie, a juka przycięta jak palma wygląda
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynko gołąbki jak kontrola jakości sprawdzają co robisz i patrolują teren przed robakami
Przesadzałam latem swoje juki i jakoś nieszczególnie wyglądają, skorzystam z pomysłu i też zrobię postrzyżyny
Przesadzałam latem swoje juki i jakoś nieszczególnie wyglądają, skorzystam z pomysłu i też zrobię postrzyżyny
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Lucynko, kwiatki kwiatkami, przecież wiosna. Ale biżuterię ogrodową masz cudowną. Ta ważka jest odlotowa!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kolejny cudowny dzień na działeczce! Gorąco lipcowe - 23* w głębokim cieniu, a w pełnym słońcu chyba ze 30 ... Pot lał się strugami, ale niech tam, byle tylko zimowe klimaty nie wróciły.
A drzewa na skarpie nad Brzezinką, za siatką działki sąsiadki, jeszcze łyse.
Tereniu [tencia] - domyślam się, że dzisiaj całe swoje serce, duszę i czas poświęciłaś wnusi.
Straty pozimowe każdy z nas zaliczył, ale nikt nie załamuje rąk, bo to w gruncie rzeczy normalna sprawa.
Mój brat - rolnik - sieje zboże jare na miejscu, gdzie ozime po zimie zniknęło. Też nie płacze, choć straty ma poważne.
Damy radę. Gołe placki zapełnimy innymi roślinami i też będzie
Soniu - u mnie przepadły wszystkie hiacynty. Ostał się tylko jeden, który właściwie nawet nie przypomina hiacynta.
Natomiast tulipany zeszłoroczne i starsze ładnie rosną w górę, zaś sadzone w ubiegłym roku ledwo wystają nad ziemią, a już rozwijają pąki.
Kręgosłupy nam przywykną, gdy dłużej sobie popracujemy.
Marysiu [Maska] - toś mi klina nabiła. I co ja mam teraz zrobić?
Domyślam się, że tę żabę to chciałabyś mieć już teraz. To pewnie będę główkowała, jak ją zapakować
A jeszcze wspomniałaś cuś o ważce .... To może wypowiedz się do końca, bo drugi raz takiej dziwacznej paczki klecić nie będę.
Marysiu, te gołębie to nie tylko żywe, ale i szkudne ! Dzisiaj już wystawiłam błyszczące kolorowe wiatraczki, takie zabawki dziecinne, żeby je odstraszyć z miejsc, na których mi najbardziej zależy.
Wiolu - nie ściemniam. Ja takiej biżuterii nie potrafię robić. Kupiłam sobie, to mam!
A wiosna zbyt ciepła i kwiaty za szybko przekwitają.
Iwonko - dziękuję za uznanie dla mojej żaby i ważki.
Co do Mikrusa, hmmm, coś w tym jest ... chyba ...
Zuziu - sąsiad , od którego dostałam pierwszą jukkę, podpowiedział mi ten sposób podstrzyżyn i co rok tak robię. Dlaczego? Nie wiem.
Jednak widzę, że u nas na działkach większość tak robi. Iwonka ma na ten temat ciekawą informację.
Julio - gołębie nie tylko robaki zbierają, niestety. Smakują im niektóre kwiatki do tego stopnia, że nawet pąki potrafią oskubać.
Dorotko 71 - powiem Ci w sekrecie, że ja dotąd nie uznawałam żadnej biżuterii ogrodowej na działce, ale gusta też się chyba zmieniają.....
A drzewa na skarpie nad Brzezinką, za siatką działki sąsiadki, jeszcze łyse.
Tereniu [tencia] - domyślam się, że dzisiaj całe swoje serce, duszę i czas poświęciłaś wnusi.
Straty pozimowe każdy z nas zaliczył, ale nikt nie załamuje rąk, bo to w gruncie rzeczy normalna sprawa.
Mój brat - rolnik - sieje zboże jare na miejscu, gdzie ozime po zimie zniknęło. Też nie płacze, choć straty ma poważne.
Damy radę. Gołe placki zapełnimy innymi roślinami i też będzie
Soniu - u mnie przepadły wszystkie hiacynty. Ostał się tylko jeden, który właściwie nawet nie przypomina hiacynta.
Natomiast tulipany zeszłoroczne i starsze ładnie rosną w górę, zaś sadzone w ubiegłym roku ledwo wystają nad ziemią, a już rozwijają pąki.
Kręgosłupy nam przywykną, gdy dłużej sobie popracujemy.
Marysiu [Maska] - toś mi klina nabiła. I co ja mam teraz zrobić?
Domyślam się, że tę żabę to chciałabyś mieć już teraz. To pewnie będę główkowała, jak ją zapakować
A jeszcze wspomniałaś cuś o ważce .... To może wypowiedz się do końca, bo drugi raz takiej dziwacznej paczki klecić nie będę.
Marysiu, te gołębie to nie tylko żywe, ale i szkudne ! Dzisiaj już wystawiłam błyszczące kolorowe wiatraczki, takie zabawki dziecinne, żeby je odstraszyć z miejsc, na których mi najbardziej zależy.
Wiolu - nie ściemniam. Ja takiej biżuterii nie potrafię robić. Kupiłam sobie, to mam!
A wiosna zbyt ciepła i kwiaty za szybko przekwitają.
Iwonko - dziękuję za uznanie dla mojej żaby i ważki.
Co do Mikrusa, hmmm, coś w tym jest ... chyba ...
Zuziu - sąsiad , od którego dostałam pierwszą jukkę, podpowiedział mi ten sposób podstrzyżyn i co rok tak robię. Dlaczego? Nie wiem.
Jednak widzę, że u nas na działkach większość tak robi. Iwonka ma na ten temat ciekawą informację.
Julio - gołębie nie tylko robaki zbierają, niestety. Smakują im niektóre kwiatki do tego stopnia, że nawet pąki potrafią oskubać.
Dorotko 71 - powiem Ci w sekrecie, że ja dotąd nie uznawałam żadnej biżuterii ogrodowej na działce, ale gusta też się chyba zmieniają.....
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Lucynko. Faktycznie wszystko rośnie bardzo ładnie . Ważka świetna jest . Twoje zwierzaki te żywe także. Pozdrawiam .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko nie śmiem już Cię naciągać na latanie do wiadomego sklepu (znowu coś kupisz ) a ważka mi się podoba
W ogóle to zaczynam mieć wyrzuty sumienia
U mnie pierwsza zakwitła śliwka mirabelka i zaczyna czerwona śliwa, a brzoskwinie chyba wreszcie jutro rozwiną kwiatki. Śliczne masz te prymulki
No to odpoczywaj i nabieraj sił na jutrzejsze działkowanie kolorowych snów
W ogóle to zaczynam mieć wyrzuty sumienia
U mnie pierwsza zakwitła śliwka mirabelka i zaczyna czerwona śliwa, a brzoskwinie chyba wreszcie jutro rozwiną kwiatki. Śliczne masz te prymulki
No to odpoczywaj i nabieraj sił na jutrzejsze działkowanie kolorowych snów
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja omijam z daleka wszelkie sklepy. Musze odrobić straty pieniężne
Ja bardzo lubię kupować roślinki na Kobylińskiego
Chodzisz tam czasami?
Ja bardzo lubię kupować roślinki na Kobylińskiego
Chodzisz tam czasami?
- iwona0042
Lucynko ale pomysł z pierwszego zdjęcia zgapię