pelikano11, chyba masz rację . Dziś spojrzałam na mojego tulipana i czerwona zaczyna powoli ustępują żółte.
Również dziś byłam w centrum ogrodniczym i mieli niewielką wystawę tulipanów....zrobiłam dla Was kilka zdjęć
W konkursie na najpiękniejszą tulipana głosowałam za Dynasty
Konkurs wygrał Double Price i Dynasty 2. miejsce Avion. 3. miejsce Princess Irene.
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Coś jeszcze....widziałam tam tulipan Ille de France i od razu wiedziałam, że go znałam .
Moj tulipan zakupiony jako Menton (ale to jest pomyłka, jest to wielki Darwin)...czy to on?
Ille de France
Moj
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Mój przedszkol kwitnie....zajmuje miejsce, gdzie słońce świeci cały dzień .
Kwitnie od lewej Border Legend, Hearts Delight, czerwona Sylvia van Lennep, biele Concerto i the First.
i botaniczny
pelikano11, tak nadal pisze pośrednictwem internetowego tłumacza. Na podeszły wiek (43), już się pisać w języku polskim nie nauczym
Mój botaniczny również jest turkiestański, czyż nie? Został zakupiony jak T. polychroma