Ogródek Gosi cz. 16
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 16
Witaj Małgosiu . Piękne zdjęcia nawet jeśli są nieaktualne już . Masz sporo racji z tym kopczykowaniem i dlatego ja jeszcze nic nie kopczykuje prócz tych nowo posadzonych róż . Pozostałe czekają na solidne mrozy . 60 róż to sporo i raczej nie chciałabym stracić bo nie miałabym wtedy żadnej . Póki co pogoda taka, że nie ma co jeszcze myśleć o kopczykowaniu roślin a prawdę mówiąc chyba już bym chciała żeby przyszła zima bo ten okres teraz jest denerwujący dla mnie . Pozdrawiam
Jeszcze kilka słów do Ani - Aniu moim zdaniem z tym igliwiem to przesadziłaś . Ja igliwiem okrywam róże jeśli zapowiadają temperatury na poziomie minus 20 a teraz sam kopczyk przy nowo posadzonych spokojnie starczy . One nie są takie kruche i nadgorliwością możemy im bardziej zaszkodzić.
Jeszcze kilka słów do Ani - Aniu moim zdaniem z tym igliwiem to przesadziłaś . Ja igliwiem okrywam róże jeśli zapowiadają temperatury na poziomie minus 20 a teraz sam kopczyk przy nowo posadzonych spokojnie starczy . One nie są takie kruche i nadgorliwością możemy im bardziej zaszkodzić.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Martuś, bardzo lubię liście na trawniku, szkoda, że one mu szkodzą.
Jestem bardzo zadowolona, że odkryłam chryzantemy. One o tej porze roku rewelacyjnie uzupełniają ogród.
Uwielbiam wspomnienia, na pewno będą. Czas tak szybko leci, wiosna tuż, tuż.
Aniu, wiem, że mam tego miejsca sporo Ale co z tego jak nie do ruszenia?
W sumie to pewnie mamy taki sam areał. Tylko ta przestrzeń większa.
A ja lubię takie listopadowe zdjęcia. Za chwilę pokażę jeszcze bardziej zimowe zdjęcia.
Wiem, że dla Ciebie te miesiące nie są fajne, bo prawie nie widzisz ogrodu.
Życzę Ci, żebyś kiedyś miała taką możliwość.
Aniu85, na razie nie obiecuj tego, czego możesz nie spełnić
Tak naprawdę dzieciom nie potrzeba dużej przestrzeni, no chyba, że będą grały w piłkę
Super, że do tego podchodzisz z dystansem. Jak widzisz ja też mam ograniczona przestrzeń, mimo, że tak naprawdę mam dużo większy ogród, ale robię to dla mojego największego dziecka
Czego się nie robi z miłości
Już wyżej Ewelinka Ci podpowiedziała, ale jeszcze powtórzę, nowe róże trzeba zaraz po posadzeniu okopcować, bo są wrażliwe. Myśle, że igliwie nie zaszkodzi. Także nie denerwuj się. Wiosną będziemy podziwiać Twoje róże
Ewelinko, ja też wolałabym mieć wszystko zrobione. tak naprawdę trudno wyczuć moment kiedy kopczykować. Nie można za wcześnie, ani za późno. Same problemy. Ale jak my te róże kochamy Dla nich przeżyjemy wszystko
Dzisiaj mieliśmy przepiękną pogodę. Uwielbiam takie słoneczne, bezwietrzne, lekko mroźne dni, kiedy świat przykrył lekki śnieżek. Jest cudownie.
Jestem bardzo zadowolona, że odkryłam chryzantemy. One o tej porze roku rewelacyjnie uzupełniają ogród.
Uwielbiam wspomnienia, na pewno będą. Czas tak szybko leci, wiosna tuż, tuż.
Aniu, wiem, że mam tego miejsca sporo Ale co z tego jak nie do ruszenia?
W sumie to pewnie mamy taki sam areał. Tylko ta przestrzeń większa.
A ja lubię takie listopadowe zdjęcia. Za chwilę pokażę jeszcze bardziej zimowe zdjęcia.
Wiem, że dla Ciebie te miesiące nie są fajne, bo prawie nie widzisz ogrodu.
Życzę Ci, żebyś kiedyś miała taką możliwość.
Aniu85, na razie nie obiecuj tego, czego możesz nie spełnić
Tak naprawdę dzieciom nie potrzeba dużej przestrzeni, no chyba, że będą grały w piłkę
Super, że do tego podchodzisz z dystansem. Jak widzisz ja też mam ograniczona przestrzeń, mimo, że tak naprawdę mam dużo większy ogród, ale robię to dla mojego największego dziecka
Już wyżej Ewelinka Ci podpowiedziała, ale jeszcze powtórzę, nowe róże trzeba zaraz po posadzeniu okopcować, bo są wrażliwe. Myśle, że igliwie nie zaszkodzi. Także nie denerwuj się. Wiosną będziemy podziwiać Twoje róże
Ewelinko, ja też wolałabym mieć wszystko zrobione. tak naprawdę trudno wyczuć moment kiedy kopczykować. Nie można za wcześnie, ani za późno. Same problemy. Ale jak my te róże kochamy Dla nich przeżyjemy wszystko
Dzisiaj mieliśmy przepiękną pogodę. Uwielbiam takie słoneczne, bezwietrzne, lekko mroźne dni, kiedy świat przykrył lekki śnieżek. Jest cudownie.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Gosiu ale super zdjęcia - zima u mnie jeszcze nie na śniegu ale mrozi strasznie
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Gosiu, też bym była zachwycona taką pogodą... ale u nas nie ma nawet ździebka śniegu... a Ty to masz dobrze, bo tylko wyjdziesz z domu i już widzisz... nie to co ja... muszę iść na działkę a nie zawsze się chce...
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Tak, ja też się hamuję głównie dla moich Chłopaków, małego i większegoMargo2 pisze:Jak widzisz ja też mam ograniczona przestrzeń, mimo, że tak naprawdę mam dużo większy ogród, ale robię to dla mojego największego dziecka
Margo2 pisze: Już wyżej Ewelinka Ci podpowiedziała, ale jeszcze powtórzę, nowe róże trzeba zaraz po posadzeniu okopcować, bo są wrażliwe. Myśle, że igliwie nie zaszkodzi. Także nie denerwuj się. Wiosną będziemy podziwiać Twoje róże
Uff... Uspokoiłaś mnie, bo przez moment miałam ochotę zakładać kurtkę i lecieć ściągać te gałązki
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gosiu
piękna zima u ciebie i ogród wygląda całkiem super, u nas śniegu nie było trochę mrozu,
lepszy ten śnieg niż mróz , chyba szybko w tym roku ta zima
piękna zima u ciebie i ogród wygląda całkiem super, u nas śniegu nie było trochę mrozu,
lepszy ten śnieg niż mróz , chyba szybko w tym roku ta zima
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, sesja oszronionych roślin o poranku, przecudna Jak ja Wam zazdroszczę, że tak możecie sobie o każdej porze zajrzeć do swojego ogródka
Czy na jednym ze zdjęć pokazujesz oczko wodne ? Jakoś do tej pory go nie zauważyłam.....
Czy na jednym ze zdjęć pokazujesz oczko wodne ? Jakoś do tej pory go nie zauważyłam.....
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Teresko, śniegu już nie ma. Na razie z prognoz wynika, że zima w odwrocie. Znowu ma być cieplej. Nie wiem, czy to dobrze.
Gabrysiu, wiem, że ja mam idealna sytuację. Zawsze to powtarzałam. Ja Was za to podziwiam, nie wiem, czy ja bym chodziła na działeczkę tak daleko.
Aniu, czasem trzeba pomyśleć o innych
Kiedyś mój syn zapraszał swoich kolegów, najlepsze zabawy były na dworze. Teraz już są za duzi. Przestrzeń zostawiam dla m. który ją kocha i nie lubi przeładowanych ogrodów.
Bożenko, nie pamiętasz jak na 1 listopada zakładało się kożuchy? Wydaje mi się, że to raczej zima nas rozpieściła.
Iwonko, napisałam już Gabrysi, że podziwiam Was za wytrwałość. Może kiedyś będziecie mogły mieć własny ogród.
To nie jest oczko, tylko poidełko. Muszę je zabrać, bo przy większym mrozie może pęknąć.
Dzisiaj już jest całkiem zielono, białe całkiem zniknęlo
Gabrysiu, wiem, że ja mam idealna sytuację. Zawsze to powtarzałam. Ja Was za to podziwiam, nie wiem, czy ja bym chodziła na działeczkę tak daleko.
Aniu, czasem trzeba pomyśleć o innych
Kiedyś mój syn zapraszał swoich kolegów, najlepsze zabawy były na dworze. Teraz już są za duzi. Przestrzeń zostawiam dla m. który ją kocha i nie lubi przeładowanych ogrodów.
Bożenko, nie pamiętasz jak na 1 listopada zakładało się kożuchy? Wydaje mi się, że to raczej zima nas rozpieściła.
Iwonko, napisałam już Gabrysi, że podziwiam Was za wytrwałość. Może kiedyś będziecie mogły mieć własny ogród.
To nie jest oczko, tylko poidełko. Muszę je zabrać, bo przy większym mrozie może pęknąć.
Dzisiaj już jest całkiem zielono, białe całkiem zniknęlo
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Gosiu ogród przyprószony śniegiem i słoneczny jest taki optymistyczny. Postanawiasz ograniczyć zapędy sadzeniowe, ale przecież zamieniać rośliny miejscami zawsze można. Ja stwierdzam, że mam za dużo rabat, niektóre drugi rok niezagospodarowane, obrastają samosiejkami.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Gosiu, pięknie wygląda Twój ogród przyprószony białym puchem.
Ciekawie prezentuje się bielutki trawniczek otoczony ciągle jeszcze kolorowymi roślinkami.
Też kocham takie śnieżne klimaty skąpane w jasnych promieniach słońca.
Dobrego i słonecznego tygodnia życzę.
Ciekawie prezentuje się bielutki trawniczek otoczony ciągle jeszcze kolorowymi roślinkami.
Też kocham takie śnieżne klimaty skąpane w jasnych promieniach słońca.
Dobrego i słonecznego tygodnia życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . No właśnie czyli jednym słowem dla róż wszystko . Pięknie wygląda Twój ogród przyprószony śniegiem w promieniach słońca . U mnie masa śniegu ale jest bez słoneczka , mimo wszystko ładnie i lepiej niż deszczowa plucha . Pewnie na dniach zacznie to wszystko topnieć i zrobi się masakra . Jeszcze raz pochwalę- piękna kamienna ścieżka i trawniczek . Pozdrawiam .
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu pięknie to wszystko wygląda z tym białym puszkiem
co do 1 listopada to masz rację , toś to była rewia mody
co do 1 listopada to masz rację , toś to była rewia mody