Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu ja jak zwykle spóźniona, składam tez gratulacje ;:196
Czytam o Twoich kurkach, ja miastowa nawet nie przypuszczałam, że w kurniku tez jest hierarchia.
Pole żonkili jak zawsze mnie zachwyca.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, ten łan żonkili jest zachwycający! ;:oj Tak posiedzieć obok. :roll:
Prymulki tez masz śliczne.
Jubileuszu gratuluję i niech się Wam wiedzie. ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu mój wnusio urwisek z mamą pojechali do pradziadków więc mam moment ... tak, że podczytałam co u ciebie ... a tu jak w Midsomer ...trup się ściele gęsto ;:306 ... Roślinki bajecznie kwitną ... za jakiś czas znowu zaglądnę ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie! Oj znowu dzisiaj miałam dzień nie dość, że pogoda kossszzzmmarna! to zap... okropny ale już nie przynudzam, bo wszystko w drugim wątku opisałam...ja to nic nie mam normalnie na spokojnie ;:223
Wczoraj byłam na wiosennym obiedzie siedząc w ogródku na zewnątrz, a dzisiaj kurtka i czapka zimowa... a śnieg w kątach leżał, grad ciupał moje maleństwa ;:oj

Martusiu rzuć hasło a rosół gotuję, bo od nadmiaru drobiu zamrażalnik pełny. Z drobiu to ja najbardziej lubię jajka ;:oj Kwiatuszki przyjechały, ale rojniki i rozchodniki niewielkich rozmiarów i wszystko poszło w doniczki. bo na skalniaku mogłyby zginąć :wink: Pogoda nie pozwoliła nawet tych wczorajszych i dzisiejszych z doniczek posadzić ;:oj Pozdrawiam i buziaczki posyłam Obrazek

Ewciu z podagrycznikiem walcze na wszystkie sposoby i wszystkie lata jak tu jestem. Obok w lasach jest go moc a poprzednicy znosili wszystko z lasu. Za obydwoma ogrodzeniami podagrycznik, a ja wykopuje wyrywam tępię!
Tej wiosny jest go szczególnie dużo ;:131 Nie mam szans pozbyć się go całkowicie bo ja np. nie dopuszczam do kwitnienia ale sąsiedzi i w polach kwitnie i sieje się ;:202 Pierwiosnki kupuję i wsadzam, dostaję, sieję z nasion bo bardzo je lubię ;:167 Narcyzy mam też od Ani Wsiani i czekam bo może w tym roku zakwitną...na razie jest szczypiorek :D

Ewelinko pisałam to wszystko na gorąco i trochę udało się oddać atmosferę ranka ;:306
Bez koralowy rośnie szósty rok ale nie każdy tak samo, bo Bea ma niewiele młodszy a o wiele mniejszy :D
Czekam jak zakwitnie, a potem ma czerwone owocki, które migiem ptaszki zjadają :D Pozdrawiam cieplutko bo zima u mnie Obrazek

Małgosiu najpierw wszystkie nasiona wykiełkowały, potem mimo ochrony ślimaki się nimi zajęły i zostało parę...znowu spóźnione wykiełkowały, a ślimaków już nie było. Widziałam po zimie coś jest ale czekam ile i nie wiem jak sadzić , bo z posadzonych naprawdę wielu została jedna!

Dorotko nie spóźniona ;:196 W każdej gromadzie są hierarchie, a u zwierząt nawet bardziej bezwzględne :uszy Żonkile dzisiaj wszystkie leżą po deszczach i gradzie ;:131

Marysiu działają na mnie uspokajająco! no nie dzisiaj, bo dzisiaj to żal patrzeć jak je wysmagał deszcz :wink: Dziękuję ;:196

Ewuniu czyli jeszcze wrócą do Ciebie? naciesz się maluszkiem, bo dzieci tak szybko wyrastają z tego miłego wieku! Midsomer!!! od razu widzę mojego M przy śniadaniu czy obiedzie ;:202 ;:202
Zaglądaj proszę ;:196

Dobrej nocy, bo dzisiaj pewnie szybko odpłynę !
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u mnie też dzisiaj sypało kaszą ,śniegiem ,padał deszcz i wielka zimnica,ale ja rano pojechałam do miasta ,bo dzisiaj było rozpoczęcie naszego świątecznego kiermaszu ,potem robiłam paczuszki bez względu na zimno,a o 16 pojechałam na oficjalne otwarcie ,sympatycznie spędziłam wieczór w gronie naszych" twórców" i gości,przyjechałam po 20 i z emocji nie mogłam na chwilę nic robić ,więc jestem dopiero teraz,ale zaraz idę do łóżeczka,pozdrawiam i pięknych snów ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu każda z nas miała emocje! tylko tak różne :;230 Mnie najbardziej zmartwił ten grad, bo dzień wcześniej posadziłam roślinki od Joli a tu śniegowa kanonada ;:oj Dzisiaj od rana pada śnieg a na tarasie pali się w szklarence znicz dla pomidorków, bo wnosić to do domu nie mam siły ;:oj Pokażesz jakieś stroiki? proszę ;:180
Dzisiaj odpoczywam a na 13 do kardiologa na wizytę i NIC nie robię... uwierzysz? buziaczki Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu....nie do wiary, u ciebie śnieg. ;:202 . A ja myślałam że gorzej niż u mnie nie może być. ;:oj Całą noc padało i pada dalej a moje roślinki do wsadzenia czekają, aż się boję aby się nie zmarnowały. :wink: . Odpoczywaj Marysiu , niech kardiolog dobrze zbada i samych dobrych wieści. ;:168
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Marysiu przykro mi czytać o tym ataku zimy, ale to już naprawdę ostatnie takie jej podrygi. Moje pomidory w ogóle na dworze w donicy zostawiłam, myślę, że mi nie umrą, najwyżej nie będą przez ten czas rosły. Gradobicie, czy ja dobrze zrozumiałam że dotknęło Cię gradobicie? :shock: Współczuję Ci bardzo :| Ale takie małe posadzone roślinki są jak komandosi-survivalowcy, nie do zdarcia i nie do zabicia mimo eterycznego wyglądu. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych strat ;:196
Na ogrzanie serduszka przynoszę prognozę na poniedziałek https://www.accuweather.com/en/pl/krako ... 4455?day=4 I ty, i Twoje sadzonki zapomnicie wtedy o tym przykrym psikusie zimy ;:108
A ja też mam niedaleko mojej wioski bardzo dobrą restaurację z polską kuchnią, kuchnia dość prosta, ale smaczna i wszystko świeże, a mój Krzysiu docenia to, że mają tam też własne piwo kraftowe :wink: To tak jak nam się coś chce w weekend na obiad a nikt nie wie, co konkretnie, no i robić się nie chce ;:306
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu masz niedowiarku ;:168 dzięki mam nadzieję, że kardio to tylko formalność :D

Obrazek

Agnieszko dobrze zrozumiałaś! przeżyłam to gradobicie w tunelu bo musiałam do doniczek wsadzić przysłane mi roślinki. Poza tym w domu podczas pewnych prac technicznych wniknęły błędy i żeby nie siedzieć w kurzu uciekłam na ta zimnicę. Jak już przestało bębnić wyszłam i w załomach ale i pod rynną masa śniegowych kulek ;:oj Na to ciepełko czekam ale jutro jeszcze widzę ciemność i szarość :D My też lubimy odkrywać nowe miejsca z dobrą kuchnią, a mam od tego M i dwie koleżanki ;:162 Coraz częściej uroczystości rodzinne przenosimy do lokali, bo relacje cenowe stały się przystępne nawet dla emerytów. Dzięki temu i młodzież (wnuki) obywa się z byciem w restauracjach pod bacznym nadzorem dziadków ;:306 ;:306

Wiosny życzę~! :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, z tego wynika, że ta pogoda krąży ode mnie do Ciebie czy odwrotnie... u mnie wczoraj gradobicie było, dzisiaj śnieg od rana padał ;:145
Nawet nie mam nastroju wyjść na zewnątrz, popatrzeć co się podziało i pozbierać puste doniczki, które wiatr porozwalał po podwórku ;:185
Wczoraj o 22.00 było 0 stopni, teraz jest wedle +3 ;:223 Liczę, że aniołowie wytrzepali już pierzyny i na tym koniec zimowych ekscesów... ;:224
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Marysiu masakra z tym gradem, mi się dzisiaj śnieg śnił i renifer w ogrodzie :;230
Dobrze że to tylko sen.
Wszystkiego dobrego ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu u nas tez późnym popołudniem waliło gradem. Deszcz roślinkom potrzebny, szkoda tylko, że zimno i wiało jak w kieleckim.
Nie tylko Ty miałaś fatalny dzień i mnie przysłowiowy pech nie opuszcza, dziś trochę łez wylałam, tak odreagowuję. Wiem, że są na tym świecie dobrzy ludzie, nie można wszystkiego wkładać do jednego worka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu Mój wnusio to żywe srebro ;:65 wszędzie go pełno :D , ale taki słodki, że do schrupania... powsadzał ze mną roślinki od Marty i mój M odwiózł ich do pradziadków... W drodze dwa razy przejeżdżał przez burzę... to pewnie ta co wyżywała się między Tarnowem, a Krakowem ;:173 . U nas tylko trochę lało , przewalały się czarne chmury i słychać było w oddali pomruki i na tym się skończyło... nadal zimno i dżdżysto..., ale na posadzenie jagody kamczackiej dobry czas ... pozdrawiam i ;:3 życzę :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To widzę, że tym razem pogoda była dla mnie łaskawsza. Ani gradem, ani śniegiem mnie nie uraczyła ;:180 Tylko deszczu trochę spadło i podlało w ogródku. To się działo u Ciebie ;:202 Kogut awanturnik, pewnie nie przypuszczał, że zakończy żywot tuż po podróży. Na pewno marzył o miłosnych podbojach, a skończył w garnku pełnym wrzątku ;:306
Zaniemówiłam jak zobaczyłam bogactwo pierwiosnków. Śliczne wszystkie i chyba każdy inny. Tydzień po świętach jadę na targi,to jak będą to przytacham na działeczkę. Szczodrze wiosna Cię obdarowała, a ja napasłam zmysły cudnymi widokami.
Gratuluję rocznicyObrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, znowu swoje przeżyłaś. :( Bardzo Ci współczuję. ;:168
Do tego wszystkiego jeszcze gradobicie i śnieg... ;:145
U mnie też pogoda pod parasolem ;:47 i zimno, ale na szczęście aż takich zjawisk nie było. ;:108
W domu też jest co robić przed świętami, więc sobie nie markocę z powodu braku kontaktu z działeczką. ;:185
Jedyne, co mnie dołuje, ;:223 to wyraźny ubytek sił, z roku na rok coraz większy. ;:222
Mimo wszystko nie narzekam, bo póki co zdrowie mi nie szwankuje, a to jest najważniejsze w moim wieku. ;:63

Maryś, niech Ci słonko zaświeci i ogrzeje wychłodzone roślinki. ;:3 ;:3
Tobie dużo zdrówka ;:167 i dobrego weekendu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”