Witajcie! Oj znowu dzisiaj miałam dzień nie dość, że pogoda kossszzzmmarna! to zap... okropny ale już nie przynudzam, bo wszystko w drugim wątku opisałam...ja to nic nie mam normalnie na spokojnie
Wczoraj byłam na wiosennym obiedzie siedząc w ogródku na zewnątrz, a dzisiaj kurtka i czapka zimowa... a śnieg w kątach leżał, grad ciupał moje maleństwa
Martusiu rzuć hasło a rosół gotuję, bo od nadmiaru drobiu zamrażalnik pełny. Z drobiu to ja najbardziej lubię jajka

Kwiatuszki przyjechały, ale rojniki i rozchodniki niewielkich rozmiarów i wszystko poszło w doniczki. bo na skalniaku mogłyby zginąć

Pogoda nie pozwoliła nawet tych wczorajszych i dzisiejszych z doniczek posadzić

Pozdrawiam i buziaczki posyłam
Ewciu z podagrycznikiem walcze na wszystkie sposoby i wszystkie lata jak tu jestem. Obok w lasach jest go moc a poprzednicy znosili wszystko z lasu. Za obydwoma ogrodzeniami podagrycznik, a ja wykopuje wyrywam tępię!
Tej wiosny jest go szczególnie dużo

Nie mam szans pozbyć się go całkowicie bo ja np. nie dopuszczam do kwitnienia ale sąsiedzi i w polach kwitnie i sieje się

Pierwiosnki kupuję i wsadzam, dostaję, sieję z nasion bo bardzo je lubię

Narcyzy mam też od Ani Wsiani i czekam bo może w tym roku zakwitną...na razie jest szczypiorek
Ewelinko pisałam to wszystko na gorąco i trochę udało się oddać atmosferę ranka
Bez koralowy rośnie szósty rok ale nie każdy tak samo, bo Bea ma niewiele młodszy a o wiele mniejszy
Czekam jak zakwitnie, a potem ma czerwone owocki, które migiem ptaszki zjadają

Pozdrawiam cieplutko bo zima u mnie
Małgosiu najpierw wszystkie nasiona wykiełkowały, potem mimo ochrony ślimaki się nimi zajęły i zostało parę...znowu spóźnione wykiełkowały, a ślimaków już nie było. Widziałam po zimie coś jest ale czekam ile i nie wiem jak sadzić , bo z posadzonych naprawdę wielu została jedna!
Dorotko nie spóźniona

W każdej gromadzie są hierarchie, a u zwierząt nawet bardziej bezwzględne

Żonkile dzisiaj wszystkie leżą po deszczach i gradzie
Marysiu działają na mnie uspokajająco! no nie dzisiaj, bo dzisiaj to żal patrzeć jak je wysmagał deszcz

Dziękuję
Ewuniu czyli jeszcze wrócą do Ciebie? naciesz się maluszkiem, bo dzieci tak szybko wyrastają z tego miłego wieku! Midsomer!!! od razu widzę mojego M przy śniadaniu czy obiedzie
Zaglądaj proszę
Dobrej nocy, bo dzisiaj pewnie szybko odpłynę !